Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Колко снимки годишно правите?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Колко снимки годишно правите?

При мен за тази година 10-12000 ,по принцип цифровото фото ,не ме ограничава в брой кадри,но това до някъде е минус
    Пиронът,който стърчи над останалите,получава удар с чук.

Коментар

Първоначално публикуван от Венцислав Петров Преглед на мнение
      ...Не съм сигурен за камерите, но поне при автомобилите, каквото и да пише, винаги, се подчертава, че не е гаранционен проблем "обичайното износване"...
      Същото е със стандартната гаранция, поне тук: не се покрива "Normal wear and tear", демек - стандартно износване. На теория апарат още в гаранция но на милион щракания няма да е покрит.

Но пак всичко е относително. Аз на олимпусите и на Е-5цата и на Е-М5цата успях за 11 месеца да им лъсна ъгълчетата (по цял ден на врата, търка се в дебелото шкембе, и хоп боята се полира като огледало и отдолу лъсна магнезия) - и двата ги пратих най-нагло със сърцераздирателно писмо ама как така може да ми се ожули боята за 11 месеца. И двата ми ги върнаха като нови, със сменени черупки, като и в двата случая ожулванията бяха такива че трябваше да се сменят де що има черупка по апарата понеже изтърканото беше все по ъглите където черупките се събираха. А горната черупка е торба мангизи, по него са всички копчалъци.

Успоредно същата тая боя дето я изтърках с шкембето на Е-5цата - джаскал съм я на засилка в касата на асансьора (бързах и си обърках габаритите), с едно "дрън" което се чу през няколко етажа. Резултата беше дълга стружка червена асансьорна боя върху черната боя на апарата. Пазете апаратите от шкембетата, останалото не го мислете
      Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Аз мисля, че правя около 8000 на година.

А как мога да си проверя на Canon EOS 5D mark2 на колко щракания му е затвора?
        ДНЕВНИКЪТ НА СТАС
        СВЕТЪТ НА МАИТЕ. ГВАТЕМАЛА, БЕЛИЗ И ХОНДУРАС

Коментар

Моите са 2800 годишно.
          "The only regret I will have in dying is if it is not for love."
          Gabriel Garcia Mаrquez

Коментар

Първоначално публикуван от Stas Преглед на мнение
            Аз мисля, че правя около 8000 на година.

А как мога да си проверя на Canon EOS 5D mark2 на колко щракания му е затвора?

А пробвал ли си с EOS msg?
            Последно редактирано от коко келеша; 10-12-13, 20:00.
            Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
            Из "Златния телец"

Коментар

Около 4000-5000 годишно

Коментар

3000-4000 от тях не повече от 300 стават
                Живей всеки ден така все едно ти е последен, защото рано или късно ще се окажеш прав
                :D

Коментар

Около 25 - 30 000, ама това е щото рядко хващам апарат напоследък и гледам да наваксам, колегата Жоро е по-умерен и неговите кадри са макс. наполовина на мойте...

Коментар

Първоначално публикуван от alex_r Преглед на мнение
                    Лелеееее, мнозинството твърдят, че поне 50% от кадрите им стават за гледане. Аз като ида някъде и снимам, от 200-300 кадъра я имам 2-3 да не ме е твърде много срам да покажа, я не, при това те са предимно за спомен. "Художествени" си харесвам 4-5 общо, при това с уговорки, ама и нямам амбиция да се "излагам".

Иначе не щракам много - напоследък по около 2000 кадъра на година макс, с 2-3 апарата.
                    Смисъл, поне 50% изтривам веднага от апарата, после още поне 20% при първия преглед на монитор. След малко заглеждане още 10тина % и така на 100 снимки, реално 10 да са се получили хубаво, че и по-малко и то както искам. Има и други, които стават за нещо, смисъл, стават за спомен и не са толкова лоши, но не ги причислявам към напълно сполучливите. Те за спомен повечето стават. Вече зависи какво снимаш и кой как ги определя. Например в нощен клуб с приятели, слагам едно твърдо светло обективче и щракам, разбира се - снимки за спомен - повечето стават, на фона на снимките с телефон. Знам, че апарата, не е критерий, а задапаратното устройство, но понякога правя снимки, които и аз незнам как съм направил, но е станало това, което искам. Така че според мен има и мъничко значение с какво снимаш.
                    Ако е машина, нека бъде немска!
                    XJR 1200
                    ETZ 150
                    Kawasaki Ninja ZX10R

Коментар

Първоначално публикуван от lubashki777 Преглед на мнение
                      Сега се загледах,подтикван от сравнително малкия брой снимки/примерно около 1500-2000 на година/правени от някои колеги/ и...за тази година имам 1800 снимки само по време на лятната ни експедиция в Родопите и Пирин,а след това пък...900 от една седмица по морето.Това са 2700кадъра само за две седмици през лятото.Всъщност една част от тях са за изтриване,но въпроса е колко кадъра сме направили...защото ако всичко е брак и всичко бъда изтрито това няма да означава,че сме напарили 0 кадри ...
                      Та при мен грешка няма.За година 12-15000 кадъра си отиват!
                      Поздрави!
                      Като снимате толкова много,как ги разглеждате после?Вчера разглеждах два часа и накрая установих,че съм видял около 400 снимки,затова мисля догодина да ги огранича още повече.

Коментар

Първоначално публикуван от venci tr Преглед на мнение
                        Като снимате толкова много,как ги разглеждате после?Вчера разглеждах два часа и накрая установих,че съм видял около 400 снимки,затова мисля догодина да ги огранича още повече.
                        Ами аз като направя един излет със снимане и после...си ги разглеждам поне една седмица.Никой не ме препира да го направя това за 2 часа нито за един ден.Не само,че ги разглеждам,ами си и отбирам и си ги обработвам с Фотошопа някои от тях...бавно и без да бързам!
                        Поздрави!
                        NISSAN FOREVER
                        -----------------------------------------------------------------------------
                        Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

Коментар

Първоначално публикуван от venci tr Преглед на мнение
                          Като снимате толкова много,как ги разглеждате после?...
                          Има много интересни наблюдения за скоростта на възприемане на картина от мозъка.(разликите са в порядъци)
                          Хората с "фотографска" памет с пъти по-бързо я обработват, но пък са ощетени откъм езици примерно.
                          байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
                          Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
                          Суперспам - спама на суперите

Коментар

Понеже от едно излизане с апарат си донасям не повече от 50-тина снимки, нямам никакъв проблем с разглеждането. К'во да пра'иш, все едно още съм на лента!
                            Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
                            Из "Златния телец"

Коментар

Сега видях първата снимка с фотоапарата,направена е на 01.Май.2013г и до сега съм заснел около 6100 кадъра.

Коментар

Първоначално публикуван от lubashki777 Преглед на мнение
                                Ами аз като направя един излет със снимане и после...си ги разглеждам поне една седмица.Никой не ме препира да го направя това за 2 часа нито за един ден.Не само,че ги разглеждам,ами си и отбирам и си ги обработвам с Фотошопа някои от тях...бавно и без да бързам!
                                Поздрави!
                                Привет!
                                Това е така,но мисълта ми беше,че за 10г примерно по 20000 снимки на година....е сериозна цифра.
                                пп:Всички съфорумци ги считам за приятели,и ако съм засегнал някой,моля за извинение.
                                ппп:Понеже доста оспамих темата,моля Модератор да прецени и изтрие излишното.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X