Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Какво заснех днес ...
Свий
X
-
От: Какво заснех днес ...
Това с колко мм приравнено към 35мм?Първоначално публикуван от stargazer Преглед на мнениеХубава луна тази вечерАко искаш да разсмееш Господ - разкажи му плановете си.
Коментар
-
Обективът е 200/4 т.е. приравнено е 540мм. Затворен е до 8, корекция -0.7, скорост 1/80 и подпрян на улука
. Изрезката е около 1/6 от кадъра, т.е. ако отчетем и това милиметрите ще дойдат към 3000.
Последно редактирано от stargazer; 26-06-15, 05:37.Стадо оФци води ожесточен спор дали вълците или чакалите го обичат повече...
Коментар
-
Ми не точно, щото сутринта съм спал още и сметките са ми излезли малко криви. До 540мм всичко е ок, ама после тая 1/6 от кадъра реално не значи приближение х6, понеже коефициента на приближение се взима, грубо казано, от съотношението на диагоналите. Т.е. в тоя случай допълнителното "приближение" от изрязването е по-скоро около х2.5. Или общо, ако условно приемем 50мм Фул Фрейм за "нормален" обектив, то тук имаме приблизително 10.8х2.5=27 пъти.Първоначално публикуван от ИВАН НЕДОКЛАНОВ Преглед на мнениеТова горе доло 60х ли идва увелечение ?Стадо оФци води ожесточен спор дали вълците или чакалите го обичат повече...
Коментар
-
Абе то и аз не съм много на ти със сметките .. още се уча .. ама ми се върти в галвата , че 50 мм е 1:1 , ама явно забравям , че гогато се учех работехме на лента
Колкото по-проходима ти е колата ..... от толкова по-голяма дупка ще те ВАДЯТ
За добри дела .....БЪДЕТЕ ГОТОВИ !!!!
A1+
Коментар
-
Хахаха...ама ти забравяш най-важното...Първоначално публикуван от ИВАН НЕДОКЛАНОВ Преглед на мнениеАбе то и аз не съм много на ти със сметките .. още се уча .. ама ми се върти в галвата , че 50 мм е 1:1 , ама явно забравям , че гогато се учех работехме на лента

Защото 50мм. през визьора на кропката и 50мм. през визьора на фул фрейм-ма изглеждат по различен начин...
и въпросното 1:1 го имаш точно във втория вариант...

Поздрави!NISSAN FOREVER
-----------------------------------------------------------------------------
Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!
Коментар
-
Често казано, май поокъсняхмеПървоначално публикуван от n960 Преглед на мнениеБраво, почна се ... морето!
По-добре здрав и богат, отколкото беден, но болен !!!
Коментар
-
Последно редактирано от Пламен Пенов; 27-06-15, 21:10.Няма значение колко бавно се движиш и колко дълго вървиш. Важното е да не спираш. - Конфуций
Коментар
-
Страшно много постоянен труд...,и е прекрасно!Евала!Първоначално публикуван от damyan82 Преглед на мнениеОт вчера в Елена. Забележете само колко труд е хвърлено за да се постигне това, което е!
HONDA DOMINATOR 650
ОРЕЛ ASTRA
РСПБЗН-Приморско
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар