Винаги ми е било интересно защо някои божи кравички са така свързани по две? Някой може ли да ми обясни.
Докато чакаме някой да ни "просветли" по интересно поставения въпрос, се сетих за още един "модел", подходящ за темата - скакалец, "позирал" през миналото лято (в Созопол).
ПП. "Свързването" на божите кравички е с размножителна цел, най-общо казано.
Последно редактирано от nickbochev; 13-06-09, 17:43.
Причина: послепис
Тук виждам паяци. И макар, че паяците не са насекоми определено, нека се присъеденя.
Паячето беше много бързо и затова го хванах и поставих на един капак от казан. Черен и изложен на слънце. То взе че се сгърчи, понеже казана беше горещ. Изплаших се и помислих че е умрало. Напрсках го с бира и го сложих на едно листо в градината. Съживи се и почна да точи паяжина. Амам малко залиташе. После избяга.
Зеленоока (пъстроока) мушица. Изглежда много обича репей. Майтапа настрана, по това растение - особено по лилавите му цветове, се натрупват някакви кристалчета. Човек може да си въобрази, че е захар (фруктоза, де).
По време на фотосесията мушицата снова насам-натам и по нея, най-вече по дясното крило, чак полепнаха кристалчета. Е, да й е сладко.
Все не ми остава време за ви разкажа за неочакваният нелегален пътник без билет, който открихме в тойотко.
Първо - за малко да го смачкаме, добре че размаха ръце, и имаше сигнална жилетка, та го видяхме.
После, трябваше да проверим как е жипчо и пътникът, с който вече се бяхме запознали изяви желание да хвърли един поглед на двигателя и другите чаркове и да провери дали всичко е наред...
Като вдигнахме капака и застана отпред, внезапно беше озарен от ярка светлина и "О, Боже!" сключи молитвено ръце и се помоли за здравето и дългия живот на жипчо и за много безаварийни километри...
След което някой го поогледаха - зер къде изчезна странната неземна светлина и си стиснахме ръцете...
Накраят го изпратихме по живо, по здраво, с пожеланието да внимава къде се качва на стоп.
Ето и картинки
Коментар