TLC 120 Executive 3.0 D-4D,163 h.p. Honda CBR 4cyl/4str/105 h.p. Honda Boad 4m/Yamaha 15 h.p.
Всички превозни средтсва за мен са просто начин да ида за риба
Чудни снимки на красиви и грозни гадинки. Яд ме е само защо не снимах една гад която на скоро убих. Приличаше на пиявица с много ситни крачета(почти незабележими и много на брой). Намерих я лепната на стълбището в страни и ми е много интересно какво може да е ?
Това горното е, да речем, вечерна буболечкова молитва.
Какво още излезе днес, от първия ми по-сериозен лов за сезона?
Първо, едни забавни бръмбарчета в камуфлажни дрешки. Много са дребни и човек едва ли би ги забелязал, ако не ги търси нарочно. Завират се в тичинките на цветчетата, които образуват съцветията на третата снимка.
Имам и калинки мутанти (леко некачествени заради постоянния ветрец). А им викам мутанти, защото стандартната калинка е 7-точкова, а червеното й повече клони към оранжево, отколкото към отровно-химическо. А калинката негатив е още по-рядка, струва ми се.
е колеги
това ми полази джипа на първото излизане с клуб Дайхатсу
Някой може ли да разпознае кой вид е тази гадинка като на колегата. Преди 3 дни с един приятел успяхме да намерим същия индивид само че доста по-голям и тъмно кафяв оцветен. Иначе това насекомо явно достига бая голям размер защото този беше към 5-6см. а заедно с опашката му отзад към 10см някъде. Успяхме да го снимаме за спомен.
Някой може ли да разпознае кой вид е тази гадинка като на колегата. Преди 3 дни с един приятел успяхме да намерим същия индивид само че доста по-голям и тъмно кафяв оцветен. Иначе това насекомо явно достига бая голям размер защото този беше към 5-6см. а заедно с опашката му отзад към 10см някъде. Успяхме да го снимаме за спомен.
За съжаление нямам определител наблизо. Но гиганта на снимката е от разред Правокрили /Скакалци/ със сигурност. Има някои от характерните белези за този разред. Интересно ми е от кой вид е този прекрасен екземпляр
За съжаление нямам определител наблизо. Но гиганта на снимката е от разред Правокрили /Скакалци/ със сигурност. Има някои от характерните белези за този разред. Интересно ми е от кой вид е този прекрасен екземпляр
Мисля че го идентифицирах вида и май наистина е вид щурец май мормонски. Мисля че този в тази статия тук е същия като моя: http://www.whatsthatbug.com/2008/10/13/mormon-crickets/ но може и да греша или това да е някакъв близък събрат на този американския вид.
Коментар