Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Снимка на деня
Свий
Темата е затворена.
X
X
-
-
От: Снимка на деня
Двойна дъга на тръгване от София
Има поверие, че сбъдва желания... на по-външната дъга спектъра е обърнат
/снимките са на колегата ISG, правил ги е с телефона, затова не блестят с качество, но мисля, че емоцията която предават, заслужава да ги постна тук/
От тази усмихната майска дъга ще си взема цветове,
с червеното ще нарисувам роза, с ухание на пролет,
с оранжевото цъфнали жита, невен и пеперуда в полет!
Със жълта багра ще очертая топъл слънчев лъч,
с зелената, прохладната гора и весел детски глъч.
Със синьото ще оцветя морето, и красотата на небето,
с индиговия цвят ще нарисувам тишината на нощта,
с виолетовия, най-уханна теменужка, и трепета на сърцето!
Последно редактирано от Жулиета; 30-05-13, 11:33.Осмели се да помогнеш, преди да те помолят!
Отстъпки за система за активно GPS проследяване и продуктите на ЪнриълСофт
Коментар
-
-
-
-
Еххххххххххххххххх много яка снимка на язовира......Там ходим на лов прекрасно усещане,поздравления на фотографа.За тези които се мислят за дяволи да не забравят че и на него някой му е сложил рога!!!!!!!:mrgreen::mrgreen::mrgreen:
Коментар
-
Снимката е прекрасна понеже в суматохата да се улови впечатляващия залез (или изгрев, ама аз все предполагам залез щото не мога да се събудя достатъчно рано за изгрев), момент който трае броени минути, не са допуснати стандартните грешки и фотографът е знаел какво прави, какъв резултат иска и какъв резултат да очаква.
Хоризонта не е през средата на снимката, не е крив (или поне - въпреки дъгата на бреговата линия - не изглежда крив), има елемент в преден план който лови погледа. Кеят, въпреки грубия контраст на ламарините му с нежността на останалото е запазен в кадъра ненатрапващо в рамките на възможното, а отвъд тези рамки (понеже конфликта материал на кея - заспала вода все пак е доста рязък) - диагонала под който е вкаран и който се събира въображаемо с хоризонта някъде вън от снимката придава движение на иначе идиличната снимка.
Ако можех щях да оставя една идея по-малко кей (по-"прибран" в ъгъла), но имам чувството че не е имало повече мегдан за изрязване от снимката - не знам какво е имало в ляво, но вероятно е имало бряг който няма място в композицията и ограничава възможността за "изместване" на кадъра наляво. Евентуално подобен ефект е можело да се постигне с две крачки напред и милиметър-два по-къс обектив, но без други подробности няма как да се види можело ли е - не можело ли е.Последно редактирано от Goblin; 17-06-13, 19:57.Издъних се на Тюринг теста
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар