Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Снимка на деня

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Снимка на деня

Първоначално публикуван от Димо Преглед на мнение
    За съжаление не значи, че "на другите им харесва". Редактор я е сложил поради пълната липса на други.
    Снимката е изнасилена брутално. И това напълно пречи да се възприеме липсата на преден план, силното червено"петно" в дясно, детайлите в амфитеатъра и т.н.
    Харесва ми/не ми харесва не са аргументи. Въпросът е ясен и кратък. Какво ти харесва?
    Ако напишеш, че много ти харесват, напудрените облаци, пресатурирането по принцип, липсата на рязкост във всички планове, и деформациите в перспективата - ще те разбера.

И не, нищо няма да стане ако всеки си напише мнението обосновано.

Вероятно трябва да променим формата на "Снимка на месеца" или дори "Годината"...

За съжаление тук няма достатъчно качествени снимки за да се подбира по една на ден.

И ще го напиша за пореден път.
    Моля активно пишещите в темата двама-трима. Не публикувайте свои снимки. Публикувайте чужди. Форума е пълен с прекрасни снимки. Предложете ги на редактора. Това е по-лесно, отколкото да излезете днес с фотоапарат в ръка и да направите "Снимката" на Деня!
    Димо, прав си, че е добре снимките на деня да са с висока художествена стойност. За съжаление малко хора имат най-вече необходимите знания и умения да направят добра снимка (аз на пример съм от неможещите), дори и да разполагат с добра техника. Та си мисля, дали снимката на деня трябва задължително да има високи фотографски качества, или може да носи емоция, пък дори и самата снимка да не е особено добра? Не съм специалист и просто разсъждавам...
    Последно редактирано от NovemberCharlie; 12-05-13, 13:21.
    Със съдържащи ламелен или сферичен графит над 2,14% не разговарям.

Коментар

Е Димо, не бъди толкоз критичен.
      Колегата ще направи още десетина HDR снимки и постепенно ще се научи.
      Знаеш че критерия за качество е естествено заложен в човешката натура.
      Почваш с някоя прекорегирана снимка, минаваш през "мръдванки", и накрая стигаш до композиция.
      Ама ако още в началото те залеят с хладна вода, ще загубиш интерес.

По добре повече хора да опитват тук, макар и начинаещи.
      Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Явно нещо не съм доразбрал... Всъщност, каква е идеята - всеки (или почти) да може да постне своя снимка или да сваляме от сайтовете на профитата??? Да споделяме свои идеи или да (пре)копираме чужди? Вчера постнах една снимка и днес гледам, че я няма... Чета коментари, които не съм чел и във фото-форума, дето се водят сериозни фотографи... с което не казвам, че и тук няма такива. Не искам да засегна никого, но не мислите ли, че залитате прекалено много в професионална насока. Та все пак, какви са критериите за "хубава снимка"???? ... С уважение към профитата, аматьорите и желаещите
        По-добре здрав и богат, отколкото беден, но болен !!!

Коментар

Първоначално публикуван от a100 Преглед на мнение
          Явно нещо не съм доразбрал... Всъщност, каква е идеята - всеки (или почти) да може да постне своя снимка или да сваляме от сайтовете на профитата??? Да споделяме свои идеи или да (пре)копираме чужди? Вчера постнах една снимка и днес гледам, че я няма... Чета коментари, които не съм чел и във фото-форума, дето се водят сериозни фотографи... с което не казвам, че и тук няма такива. Не искам да засегна никого, но не мислите ли, че залитате прекалено много в професионална насока. Та все пак, какви са критериите за "хубава снимка"???? ... С уважение към профитата, аматьорите и желаещите
          Ето ти я снимката , преместена е в друга тема.
          За мен да се взимат снимки, от други е грешно решение, защото си мисля, че всеки иска да развива фотографските си умения. Ако всеки публикува други снимки, никой няма да развива своите умения. Грешно е и да се напада така, защото не всеки е професионалист, с фотоапарат за 5 цифрена сума. Просто всеки обича фотографията и не намирам нищо лошо да се качват снимки. Като не харесате някоя снимка, преместете я в 'Какво заснех днес', но няма нужда да ругаете.
          ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
          0878 23 58 34- Радо

Коментар

Във връзка с последните дебати мисля, че без градивна критика на снимката от по-добрите,няма как да се очаква автора да се коригира.Някой спомена един специализиран форум-там конструкцията е подобна,но се е извратила от разни фактори.
            От друга страна, автора би трябвало да е положил санитарен минимум усилия за теоретично ограмотяване.Това въобще не означава непременно скъпо струваща техника.Да се прочете и осмисли ръководството на всеки що годе съвременен апарат-,и да се поекспериментира с копчетата , е много добро начало.Паралелно с това, не е лошо да се гледат добри снимки-в голямо количество.Паралелно с това, може са прочетат и началните книжки за цифрова фотография.
            По някое време,сами ще забележите, че Вашият фотоапарат е по-добър от Вас./Аз затова и не съм го сменил все още,въпреки че си е аматьорски ДСЛР/.
            Не виждам как иначе ще се получи адекватен дебат.
            Само че ,мястото на подобни дебати не бива да е точно тук,в тази тема.Ще преобладават коментари като горните.Редактора и модератора трябва да могат да имат добрият избор тук.

Да не спамя повече-София очаква циклона-днес над Кокаляне:

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P5129819.jpg
Прегледи:2
Размер:92.2 КБ
ID:5481504

Име:P5129825.jpg
Размер:142.6 КБ
ID:5481505

Име:P5129862.jpg
Размер:104.5 КБ
ID:5481506

Име:P5129798.jpg
Размер:101.9 КБ
ID:5481503

P.s. Ако се преместят оттук примерно снимките,няма да се засягам!
            Последно редактирано от ALEX_Z; 12-05-13, 22:29.

Коментар

Първоначално публикуван от Райковски Преглед на мнение
              За мен да се взимат снимки, от други е грешно решение, защото си мисля, че всеки иска да развива фотографските си умения. Ако всеки публикува други снимки, никой няма да развива своите умения.
              Тъй де, ама уменията не се развиват чрез публикуване на снимки. Трябва гледане на снимки, четене снимане, силна самокритика, обсъждане и прочее... Ако ти си харесваш снимката, не очаквай, че публикувайки я някъде си развиваш уменията. Всъщност всяка самодоволност неминуемо отдалечава снимащия от фотографията.

Според мен имаме остра нужда от тема за обсъждане на снимки...
              LZ2NKM

Коментар

Първоначално публикуван от damon Преглед на мнение
                Тъй де, ама уменията не се развиват чрез публикуване на снимки. Трябва гледане на снимки, четене снимане, силна самокритика, обсъждане и прочее... Ако ти си харесваш снимката, не очаквай, че публикувайки я някъде си развиваш уменията. Всъщност всяка самодоволност неминуемо отдалечава снимащия от фотографията.

Според мен имаме остра нужда от тема за обсъждане на снимки...
                По принцип, такава тема е Какво заснех днес, но досега не съм виждал никого, да критикува там.
                ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
                0878 23 58 34- Радо

Коментар

Ето отделна тема за дискусии: http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=165754
                  LZ2NKM

Коментар

Аз, като човека, възбудил всичко това и споделящ мнението на хора, разбиращи от фотография , да попитам знайковците!?
                    Уникална снимка и уникален момент ли търсим или показваме колко сме напред с фотошопите?
                    От как Димо даде пояснения, на къде да върви темата, тръгна добре, но сега пак отива към резервоара с гориво....

Коментар

Първоначално публикуван от Десислав Добрев Преглед на мнение
                      Аз, като човека, възбудил всичко това и споделящ мнението на хора, разбиращи от фотография , да попитам знайковците!?
                      Уникална снимка и уникален момент ли търсим или показваме колко сме напред с фотошопите?
                      От как Димо даде пояснения, на къде да върви темата, тръгна добре, но сега пак отива към резервоара с гориво....
                      Фотошопа не е гаранция , че снимката ще е хубава. Като няма "матреал" И фотошоп не помага. Уникалните снимки са рядкост Добре композираните снимки ..или оригиналната гледна точка е добро начало.... Може би трябва да разделим темата и на "репортажна" снимка..Там вече могат да се слагат повече неща, стига да отразяват някакво интересно събитие или случка
                      ''Хубави сте, но сте празни..''- продължи малкият принц. - ''За вас не може да се умре.''.

Коментар

И аз да изкажа мнение ако позволите....!
                        Това е ОФРОУД ФОРУМ и много ми се иска снимките да са свързани с ОФРОУДА.
                        Иначе снимки и коментари по гореизброените критерии, мога да си чета и разглеждам в ДРУГИ форуми.
                        Не стига, че форума се заля с помията ПОЛИТИКА, ами сега и художествена фотография трябва да учим...

Коментар

Първоначално публикуван от Chinela Преглед на мнение
                          ...ами сега и художествена фотография трябва да учим...
                          Което е лошо, предполагам?! Защо не една снимка, свързана с Офроуда да е евентуално и художествена?!
                          Този форум отдавна е не само Офроуд, но и за пътешествия. Затова аз излагам тук снимки от мои пътешествия, без значение дали е с Дискавърито ми или с друг превоз.
                          Една грозна снимка, независимо дали е свързана с Офроуд или не си остава грозна снимка.
                          По мое мнение, ако ще се показва нещо на публика то трябва да е малко от малко стойностно. Една крива снимка на джипка съвсем спокойно можете да си я задържите за себе си и да и се радвате. Сам.
                          Интелекта често може да остане скрит. Но глупостта - никога!

Коментар

Здравейте!

Аз не съм професионалист, въпреки че снимам понякога за удоволствие,когато имам време но си мисля че една снимка за да я предложиш тук - за снимка на деня, поне трябва да е с някакво задоволително качество. Никой не е казал абсолютно професионално направена или с такава техника но не може фотография, изцяло не на фокус да я качи някой тук и да иска да е в снимка на деня. Или самия той има изкривено виждане за качествена(що годе) снимка или нещо не е наред. Не коментирам хората, които прекаляват с фотошопа. Всеки фотограф работи с такъв но намесата на подобен софтуер не трябва да личи. Той е за да се "пипне" малко а не изцяло да се опитва от съвсем некачествена да се прави уж добра. Резултата е трагичен.
                            Моля ви, качвайте снимки които са хоризонтално разположени и поне на фокус. Ако сложите и име на фотографиите си , ще е идеално, защото често нямам никаква представа какво име да им дам - визирам снимки от местности, други страни, градове и т.н. В голяма част от случаите, снимките ги качвам по ред на постването тук. За да няма сърдити или обидени, слагам в снимка на деня. Когато снимката е крайно неподходяща или наистина много зле , я пропускам.

Надявам се да не съм обидила или засегнала някой. Моля, да ме извините ако някой се е почувствал засегнат, съвсем не е това целта.
                            Aut inveniam viam, aut faciam.

Коментар

Име:P1010850.jpg
Прегледи:1
Размер:267.4 КБ
ID:5481576

Созопол
                              ‎По 2 литра са само млякото и сока !
                              WJ 4.7

Коментар

Име:P1010874.jpg
Размер:130.2 КБ
ID:5481577

Созопол
                                ‎По 2 литра са само млякото и сока !
                                WJ 4.7

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X