машинката ме изненада много за първи път е качихме на рампата на камиона на ИВО там се представи отлично но нямахме камера да снимаме.......
днес поуравих малко веждите и доизрязах отзад още така няма да опират гумите и да ми ограничават ходовете.......
с нетърпениа чакам следващата неделя ще участвам за втори път в един траиял там имат рампа РТИ и измерват ще видим как е положението.....
поздрави
Като продължавам да се замислям ефект оказва и разстоянието между гумите ( ширина на моста , фланци , джанти с -ет, ). Струва ми се , че за едно по прецизно сравнение си е нужна и по-сложна задачка.
Ако някой е "на ти" с математиката (геометрията) може да си поиграе малко. Ще бъде интересно за всички.
затова има формула за изчисляване на коефициента RTI. а най голям ефект оказва ако качваш колата на заден ход, един и същи автомобил дава разлика около 100 точки.
Най-свинското според мен е предавките към колелата с помощта на вериги...
Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.
Гледай ЛАДОГА 2006 и виж най-свинската кола, на Алекс... еди кой си , независимо окачване на 4те колела и тя горката свинщина с вериги
Мисля веригите бяха от полуоските до порталите заради големите ходове на независимото окачване - но може и да не съм видял добре, гледах ладога без очилата...
Ми, нямаш особен избор. Хидромоторите имат много малък диапазон на скоростите, гъвкави карданни валове никой не произвежда сигурно повече от 50 години. Валове и конични редуктори на всеки завой става безобразно тежко и чупливо. Електромотори също няма за смислени пари. Остават само веригите. Отврат - не отврат, ...
Ми, нямаш особен избор. Хидромоторите имат много малък диапазон на скоростите, гъвкави карданни валове никой не произвежда сигурно повече от 50 години. Валове и конични редуктори на всеки завой става безобразно тежко и чупливо. Електромотори също няма за смислени пари. Остават само веригите. Отврат - не отврат, ...
Знам ама пак е отврат... ако ще и червяци ще сложа ама вериги - не. Пък и ъгловите зъбни предавки не са толкова страшни.
Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.
Това мисля, че е взаимствано от крачещите багери. Наистина са невероятни:
Ахаааа! Хидромотори!
Коментар