Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Полиуретанови тампони - смазка?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Полиуретанови тампони - смазка?

Из разни сайтове разни хора и производители твърдят че за да не скърцат полиуретановите тампони, трябвало при монтажа да се смажат с някаква специална смазка. Обикновена литиева грес уж не ставала, защото ги скапвала. Из някакъв сайт на производител прочетох, че тяхната била точно литиева, с молибденови и други добавки, та работата е най-малкото неясна и мъглява.

Е, питам аз, каква е тая супер специална смазка? И евентуално от къде може да се купи?
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

До: Полиуретанови тампони - смазка?

Много често обикновения графит на прах върши великолепна работа. С риск да ме обвинят в разсипничество, съм ползвал MOS2 (молибденов бисулфид МоS) при други тежки случаи.
    Пробвай тук http://www.pan-chemicals.com/
    LZ1AIV

Коментар

http://www.energysuspensionparts.com...shing-Lube.asp

Е такива имам аз на моите полеуретанови тампони на носачите. Представи си нещо средно между лепило и бяла грес. Идва в тия малки тубички и преди да се сложи тампона се маже. 5-6 тубички спокойно се събират в ръката ми.

http://cgi.ebay.com/ebaymotors/Energ...Q5fAccessories

Айде честито, тоя праща навсякъде. Само виж дали ползва USPS за да не е много пари пращането.
      Последно редактирано от NIKSD; 19-10-09, 15:31.
      https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

И аз намирам неща в полза на последното:
        Силиконова синтетична водоустойчива грес. Бяла и лепкава. Може и с тефлон:

Първоначално публикуван от NIKSD Преглед на мнение
        Айде честито, тоя праща навсякъде. Само виж дали ползва USPS за да не е много пари пращането.
        За което сърдечно благодаря.

Все пак първо ще проверя дали някой тук не продава същото, че тампоните идват тая седмица.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
          ....че тампоните идват тая седмица.
          Чакай малко сега. Какви са тия тампони? Моите в комплекта си идват с оригиналната гадна много лепкава грес. Имаше достатъчно да се намажат тампоните, да се омаже майстора, да се омажа аз и идин лалажия. Ако си ги купувал оригинални от някъде, в кашона ще имаш от греста.

Коментар

Това го има на флакон,тук прьскаме лагерите на блоковете по лодките с такова,има и на Харкен.Безцветно е обаче,не е като литиевата грес да остава бели следи или поне мойта така прави.Аз си смазвам релсите на люковете на колите,антенките,панти на врати,ключалки.................

Не са пласмаса моите,обикновенна гума са си.Скьсах се да ги проверявам кой скьрца и няма и няма хващане.И кьт сь нирвирьх ти казвам................и месец вече няма скрьц.Бяла литиева грес без да ги свалям,как си бяха на колата.

На брата ги мазаха с тая грес от неговия линк ма то това на Хонда,те там са друга категория хора
            TOYOTA SEQUOIA ‘11
            W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от NIKSD Преглед на мнение
              Чакай малко сега. Какви са тия тампони? Моите в комплекта си идват с оригиналната гадна много лепкава грес. Имаше достатъчно да се намажат тампоните, да се омаже майстора, да се омажа аз и идин лалажия. Ако си ги купувал оригинални от някъде, в кашона ще имаш от греста.
              и аз си мисля, че ще имаш в комплекта

Коментар

И това горното в сивата бутилка го имаме тука. Това си е обикновенна грес. Греста в комплекта на тампоните беше много лепкава. Майстора като се омаза и докато псуваше каза, че чак такава гадост не е виждал никога. И аз все бях виждал грес, ама в тая някои беше наръгал нещо много гадно-ц 200 и хелметекс и грес мешано. Гадост.

Чакай да се допълня нещо, че като гледам залитаме към обикновенната грес. За да разбереш какво идва с полеуретана си представи, че си се омазал и аз ти дам тоалетна хартия да си избършеш ръцете. С обикновенната литиева грес няма да имаш проблеми. С тая гадост хартията ще се къса и ще залепва по ръцете ти. Май има повече лепило отколкото грес.
                Последно редактирано от NIKSD; 19-10-09, 16:11.

Коментар

Няма да имам с тампоните.

Тампоните са от www.milneroffroad.com

В тяхния сайт друго освен обикновена литиева грес не намерих.

Коментар

PTFE синтетична грес ще ти свьрши работа.Никакви греси на петролна основа.
                    Ауто + май бяха представители за БГ на CRC,тьрси СИНЯ МОРСКА ГРЕС.

На тия от АУТО+ им имах каталога едно време като рових за МАФ сензор клиньр,но не го намирам сега.В интернет си беше,малко ровене и ще го напипам.
                    TOYOTA SEQUOIA ‘11
                    W140 S420 '99

Коментар

Хъм,хъм...мойте полиуретанови втулки не са се разскърцали още,ама съм набарал с връзки(като едно време) някаква синтетична бяла супер-скъпа грес,която работи в много широк температурен диапазон.Тези дни ще я снимам.
                      Проблема май ще е как да се набие м/у оста и втулката без разглобяване и сваляне на тампона...
                      много автомати-слаби резултати!

Коментар

Полуретановите тампони се смазват веднъж при монтажа със специална смазка и след това не се налага никаква смазка, ако са правилно монтирани. (моите скърцат и няма такова скърцане друго на тая планета) Всякакви други смазки могат да ги повредят.

Конкретно за смазка - може да питаш тук - http://www.heed-auto.com/ - те са вносител на Super Pro за БГ та имаха такава смазка от малките разфасофки, което ти е достатъчно.

Коментар

Няма как,сваля се тампона ако скьрца,а за да не скьрца се маже при слагането му още.Може да се пробва с флакона на СУПЕР ЛЮБ който го има горе на снимка,няма как да стане по-лошо.

Синтетична е правилната дума при тия тампони.

TOYOTA SEQUOIA ‘11
                          W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от jimmy Преглед на мнение
                            Полуретановите тампони се смазват веднъж при монтажа със специална смазка и след това не се налага никаква смазка, ако са правилно монтирани. (моите скърцат и няма такова скърцане друго на тая планета) Всякакви други смазки могат да ги повредят.

Кои примерно и защо?Щото според дебелите книги им се разказва играта ако ползваш петролни придукти,но не и синтетични смазки.
                            TOYOTA SEQUOIA ‘11
                            W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
                              Кои примерно и защо?Щото според дебелите книги им се разказва играта ако ползваш петролни придукти,но не и синтетични смазки.
                              Е това имах предвид, просто бързах и го написах като 3-то класник...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X