той този път е извървян вече не само от мен, след потрошаване на голямо количество пари и още повече амортисьори и захвърляне на боклука на най - различни концепции, човек стига то този сайт http://www.racerunnershocks.com/ и открива че е имало и по - лесен начин
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Амортисьори KONI 4х4
Свий
X
-
А каква им е цената на тези "животни" и как ги купуваш?Първоначално публикуван от go go goтой този път е извървян вече не само от мен, след потрошаване на голямо количество пари и още повече амортисьори и захвърляне на боклука на най - различни концепции, човек стига то този сайт http://www.racerunnershocks.com/ и открива че е имало и по - лесен начин
Коментар
-
Първоначално публикуван от kernel
Аз преди няколко дни монтирах същите такива амортисьри HeavyTrack заедно с пружини IM Engineering от по-коравите. Г-то е още в бокса, но тази седмица ще го тествам и ще кажа как е .. !
Кои същите такива. До сега стана въпрос за 6 вида ХевиТрак.
На колко градуса ги коригирахте.
Коментар
-
Моите нямат градуси, предполагам са RAID.Първоначално публикуван от kinexПървоначално публикуван от kernel
Аз преди няколко дни монтирах същите такива амортисьри HeavyTrack заедно с пружини IM Engineering от по-коравите. Г-то е още в бокса, но тази седмица ще го тествам и ще кажа как е .. !
Кои същите такива. До сега стана въпрос за 6 вида ХевиТрак.
На колко градуса ги коригирахте.
А дали има нужда от още едни и в комбинация с какви ще има по-добър ефект?
Коментар
-
Ама моите не са с такав стикер като твоя, като стикера на RAID са и не пише GTX .. Също така не дойдоха с някакво описание за градуси.. ?!Първоначално публикуван от kinexМоите са същите. ХевиТракSPX. Комбинирани двутръбни.
Прочети темата от начало и им направи корекции. То така както са от магазина все едно няма амортисйори.
Ако ги чекнеш много по деретата след една година ще ги сменяш.
Коментар
-
Незнам защо смениха този стикер. Бяха в червени кутий.

С този и вече са в черни кутий.

Факт е че амортисйорите са абсолютно еднакви.
Твоите серийни номера са
8240 1196SPX - предни с дължина 585мм
или
8240 1195SPX - предни с дължина 632мм
А задните са само един вид
8240 1197SPX - с дължина 585мм
Моите са
8240 1176SPX - предни
8240 1177SPX - задни
Серия 8240 означава двутръбни с газ под ниско налягане и стандартен начин за корекций. В кутията трябваше да има листче с опътване за начина на коригиране. Което изглежда така.

Згъваш амортисйора до минимум докато се законтри механизъмът и въртиш по чесовниковата стрелка за по твърдо. Обратно за по меко. Така се коригира съпротивлението на амортисйора към пружината. В случая при него съпротивлението при разгъване. Трябва да се внимава амортисйора през цялото време на въртенето да е згънат до краи за да не изпусне контрата и при разтягане да е в отвесно положение за да не влезне въздух в активния цилиндър. Условно степените могат да се разделят по 90градуса. След това се проверява дали двата амортисйора се разгъват с еднаква скорост.
Съпротивлението при згъване не се коригира и е постояно мек
Всъщност ако ти харесва как вози можеш да си ги караш и така както са от магазина - максимално меки.
Коментар
-
Я, изтървал съм че си ми отговорил. Благодаря за изчерпателния отговор. Значи моите наистина се настройват. 3 положения ли имат настройките? Значи в момента джипа доста ми люлее в завоите а и по неравностите въпреки че съм с много здрави подсилени пружини които според Gladiator са правени специално по поръчка за тези амортисьори.. незнам до колко е истина. Въпроса ми е как би ме посъветвал да ги настроя и евентуално това люлеене от това ще се оправи ли или ще трябва поне още 2 някакви амортисьора предни да сложа?
И нормално ли е пружините така да "дрънчат" когато се движа в сръвнително неравен терен .. може би не са олегнали още? Също така понякога когато дам назад също издрънчава.
Коментар
-
Когато си купувах Конитата и аз като тебе се доверих на търговеца. Резултата четири амортисйора за боклука. Дваисет пъти ги питах дължината подходяща ли е за 2" лифт. Да бе как те били състезателни.
Ала бала. Дължината им е абсолютно същата като на оригиналните. И при максимално разгъване такива тукати ядът заради лифта че не е истина. Ако знаех че са къси щях да ги удължа. Бях пуснал снимка как става в твоита тема за щангата. Съветвам те да го направиш иначе ще ги чупиш точно като мен.
Корекцийте са на градуси. в началото на темата писах как съм настроил моите за ГрандЧерокито.
Коментар
-
Нямам представа какъв е заводския комфорт на Гранд Чероки, но ми се струва твърде безмислено да правиш 4 инча лифт и да гониш непременно... комфорт. Обикновено при такъв лифт се търси вече друго. С още един инч нагоре и вече не си и за пътна мрежа (пише го). Иначе съм карал дълъг Патрол с 4 инча лифт от TJM и определено мога да кажа, че съм впечатлен!Първоначално публикуван от kinexСпоред теб на коя фирма лифт кита на 3-4 инча може да запази комфорта на заводското окачване на ГрандЧерокиПървоначално публикуван от Насовдобре де аз така и не разбрах, що за тея пари или малко повече, не си взе и пружини и амове, които да са тествани заедно и да има инфо в нета? Пък и има не малко други реномирани фирми предлагащи освен добър синхрон м/у амови и пружини и контрол над твърдостта на амовете от купето... пък мо'еш и за въздушни възглавници да се замислиш ако искаш още комфорт...
Коментар
-
Е сега ме хвърли в тревоги, аз вече на 2 пъти яко ги раздрусах между дърветата. Ако удължа амортисьорите то тогава пружините няма ли да станат "нестандартни" ? Те и без това сега странно дрънчат (все едно яко се кривят, не че не се..) както споменах по-горе, това от какво може да е, или е нормално в началото?
Коментар
-
Нечовешки ходове, големи гуми, по-бързо каране на неравен терен..Първоначално публикуван от kinexСпоред тебе какво да гоня при 4"лифт.
Не знам, това бих гонил аз. Не знам какъв макс размер гуми ще събере Гранда без рязане и без да застрашава механика (мостове, дифове и т.н.)м но си мисля, че 4 инча лифт и едни малки гуми ще изглеждат странно.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Коментар