Обява

Свий
Няма добавени обяви.

повдигане на Терано

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: повдигане на Терано

Аз си вдигнах тераното наскоро. Само че е терано 2. Предните амотрисьори и торсиони на терано 1 и терано 2, всички модификации, с еднакви. Натягат се торсионите и предницата се вдига.

Отзад имаш няколко варианта. Прижините са ти като на дълго терано 2, мисля че и амортисьорите са същите.

Аз си взех от ЛИКОН окачване на TrailMaster, включващо 4 амортесьора и 2 пружини. Засега съм много доволен, още повече че се подобри и возията, и държането на джипката при всякакви условия, независимо от лифта.

Сега умувам дали да си напазарувам и торсиони. Има на TJM, IronMan и Calmini.

Опирането отпред можеш да оправиш с подложки между горния шарнир и носач, вероятно. До колкото помня предното окачване е почти същото като на терано 2, в тая му част. По тоя начин гумата слиза надолу, но тампона ограничава ходенето и нагоре, както си е било и преди. Тоест гумата ще се смъкне с толкова надолу, колкото ти е дебела подложката. С толкова ще се отдалечи и от калника, при крайно сгънато положение и опрял носач в горния ограничителен тампон.

Аз подложки още не съм слагал, но мисля и по тоя въпрос.

Успех.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Sparky,

А с колко си го дигнал отпред?

Аз маверика като го купувах си беше определено по висок от обникновените маверици и теранота които бях гледал. В интерес на истината всичките модели като този бяха точно толкова високи отпред и мисля че са излизали така от завода. По късно видах и терано с тази височина, но само по снимки в интерент.

Отпред и отзад е почити същото разтояние, най много един/два сантиметра в полза на заданта част да има.

Прикачени файлове

Коментар

Отпред, от земятя до кланика ми е 86 сантиметра, до колкото помня. Или 85 беше.

Отзад беше 94, май ама пружините още са нови, и улягат още.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

10см разлика, но това е обаче с новите пружини сигурно.

Иначе наистина ли е много по добре возията, аз и така с оригиналните пружини и амортисьори с над 50-60км/час почити не усещам легналите полицаи примерно. При по ниски скорости се поклаща малко като корабче при минаване през дупки, но съвсем малко. Не виждам много смисъла да се дадът 1500+ лева освен ако няма нещо за наложителна смяна.

Отпред трябва да ми е към 82см, отзад 85см.

Коментар

Има защо, вЕрвай ми. Возията и държането на път и извън пътя, се променят към по-добро, поне по мойте критерии. А скоростта, която можеш да развиеш по кофти път или извън него, без да се клатушкаш, или да задницата да се опитва да те изпревари, също се увеличава

Коментар

Спарки, мерете ги тия неща от средата на джантата, не от земята!?! Че то гуми разни.
              Прикачени файлове
              Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
              Вальо. О888 557Ч7Ч
              Silverado 1.3 i

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X