От: Стабилизираща щанга със съединител
По въпроса със щангите. Такива размери има по различните видове камиони. Морги за камиони също има доволно в нета.
По въпроса с хъбовете. На мен не ми харесва толкова много. Ако хъба е с едри шлици, ще има голямо клатене при откачане и закачане докато си пасне положението. Разликата е там, че когато хъба е в покой на колелото няма почти никакъв момент, а шангата за да работи трябва да е напрегната при покой в общия случай.
По въпроса със щангите. Такива размери има по различните видове камиони. Морги за камиони също има доволно в нета.
По въпроса с хъбовете. На мен не ми харесва толкова много. Ако хъба е с едри шлици, ще има голямо клатене при откачане и закачане докато си пасне положението. Разликата е там, че когато хъба е в покой на колелото няма почти никакъв момент, а шангата за да работи трябва да е напрегната при покой в общия случай.
Не можах да остискам и както съм сецнат в кръста с леко приведена стойка и изкривена физиономия слязох долу да се дупя и да меря. И за да ми е супер дървено се оказа, че няма да ме огрее. Къси са. Минимума при мен според ширината на шасито + височината на хъбовете отива към 1500 мм. За мое успокоение реших да направя груби сметки и за дебелината им. При дължина на рамената 16" и за да съответства поне на стоковата се оказа, че дебелината на щангата трябва да е поне 38 мм. А на мен ми трябва доста по-корава от стоковата. Това малко ме успокои, защото ако дори на дължина бяха достатъчни дебелината нямаше да ми свърши работа
Коментар