Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Бъдете съдници! (IronMan окачване)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Изроди. За да има право да се поправя просто с чук, НЕ е достатъчно нещото да бъде руско. То трябва и да струва толкова.

Коментар

СТАНОВИЩЕ НА IRONMAN 4x4 SUSPENSIONS

Уважаеми потребители на този форум и off road'а, като цяло,

Т.к. напълно некоректно и тенденциозно се обвинява известната марка за усилени окачвания IRONMAN 4x4 Suspensions и представителството и в България от Г-н Тинко Младенов /Turbozmej/ за ситуация, която той сам провокира, следва да разясним случая.

Г-н Тинко Младенов манипулатовно описва ситуацията, като спестява изцяло причините довели до 1. скъсването на амортисьора инсталиран на неговия автомобил, 2.Отказа за обратно изкупуване на амортисьори и 3.забавяне на доставка на пружини LAND010B.

По т.1. Г-н Тинко Младенов укрива тенденциозно причината довела до скъсването на амортисьор 24640FE, за като му беше изготвена експертиза с описание на причините довели до скъсването. Първоначално за инспекция Г-н Тинко Младенов предостави само скъсаната "камбана" прахозащитната част на амортисьора след което по настояване на представителството беше направен оглед и експертиза на тялото на скъсания амортисьор, след което се установи следното >

Амортисьора "саблено" е ударен и деформиран на две места в долния край на корпуса на работния цилиндър в крайно съкратено положение. В следствие на това, буталото с клапаните на амортисьора е блокирано. При опита на задния мост да възвърне хоризонталното си положение стеблото се скъсва. Т.к. при този модел Land Rover задните амортисьори са монтирани извън пружините, то при затъване и силови маневри има случаи на подобни удари и деформации.
      При повторния оглед Г-н Тинко Младенов укри и тампоните на камбаната, които при първоначалния оглед бяха невредими и налице.

Разгледайте предоставените снимки !

IRONMAN 4x4 Suspensions има стотици хиляди инсталации по целия свят, няколко стотин инсталации в България и другите балкански държави. IRONMAN 4x4 Suspensions 100% зачита определените гаранционни условия, но не допуска манипулации от недобросъвестни клиенти!

По т.2. под дистрибуторите на IRONMAN 4x4 Suspensions в България не изкупуват обратно детайли след повече от 1 /един/ месец от датата на продажбата им!

По т.3. IRONMAN 4x4 Suspensions е търговска марка на производителя JSW Parts Pty. Australia , който определя квотите и сроковете на доставка за съответния регион. Представителството на IRONMAN 4x4 Suspensions се съобразява със следните срокове на доставка, до 100 дни при наличие на складова наличност в Австралия и до 200 дни при изчерпана складова наличност.

За повече подробности по случая и допълнителна информация

www.ironmansuspension.com
      www.autoxt.com

Auto [xt]
      IRONMAN 4x4 Suspensions > Balkan's distribution division
      Bulgaria, Romania, Serbia and Montenegro, Macedonia
      30 Opaltchenska str.
      Sofia 1303, Bulgaria
      tel/fax +359 2 9315000
      cell +359 888 223230

IRONMAN 4x4 Suspensions - Bulgaria
      auto [xt] www.autoxt.com
      ул. ОПЪЛЧЕНСКА N 30, гр. СОФИЯ

22.2.2005
      ПРИЕМНО ПРЕДАВАТЕЛЕН ПРОТОКОЛ No IRD0167/22.02.2005

КЛИЕНТ: БСД България ЕООД
      МОЛ: Тинко Младенов

Д.N: 1223032962 БУЛСТАТ: 831138548

СТОКА ИМЕ НА СТОКА ЦЕНА/БР ЦЕНА/БР БР. ОБЩА ЦЕНА
      С ДДС БЕЗ ДДС БЕЗ ДДС

24080FE амортисьор 195.00 162.50 2 325.00

СУМА ЛЕВА БЕЗ ДДС: 325.00
      ДДС 20%: 65.00
      СУМА ЛЕВА С ДДС: 390.00
      ПРЕДАЛ: ……………………… ПРИЕЛ: ………………………

Забележка: Върната стока

IRONMAN 4x4 Suspensions - Bulgaria
      auto [xt] www.autoxt.com
      ул. ОПЪЛЧЕНСКА N 30, гр. СОФИЯ

14.9.2004
      ПРИЕМНО ПРЕДАВАТЕЛЕН ПРОТОКОЛ No IRD0157/14.09.2004

КЛИЕНТ: БСД България ЕООД
      МОЛ: Тинко Младенов

Д.N: 1223032962 БУЛСТАТ: 831138548

СТОКА ИМЕ НА СТОКА ЦЕНА/БР ЦЕНА/БР БР. ОБЩА ЦЕНА
      С ДДС БЕЗ ДДС БЕЗ ДДС

LAND011B пружини 264.00 220.00 1 220.00
      24080FE амортисьор 195.00 162.50 2 325.00
      24640FE амортисьор 195.00 162.50 2 325.00
      3511 стабилизиращ амортисьор 156.00 130.00 1 130.00
      811K тампони к-т 365.00 304.17 1 304.17

СУМА ЛЕВА БЕЗ ДДС: 1304.17
      ДДС 20%: 260.83
      СУМА ЛЕВА С ДДС: 1565.00
      ПРЕДАЛ: ……………………… ПРИЕЛ: ………………………

Забележка: Пружини двугодишна гаранция
      Амортисьори едногодишна гаранция

Коментар

По тая част от спора очевидно не мога да имам мнение.
        200 дневен срок ме навежда на разни гаражно-занаятчийски мисли, ама не знам дали това е важно. Тия амортисьори имат ли климатични модификации? Това което виждам е без всякаква корозионна защита, напълно. Така се прави за военна продукция в полярно и пустинно изпълнение. Или от производител, който хабер си няма за какво става дума, или нарочно прави нещо калпаво за да изцеди от себестойността.
        Не бих казал че южна Европа е най-сухото място на света, защо изабщо докарвате такива неща?

Коментар

Уважаеми IRONMAN 4x4,

По случая ще бъде отделено необходимото внимание и ако е необходимо можем да привлечем външни независими експерти, които да се произнесат. Това уверено мога да кажа след внимателния прочит на вашето изявление е:

1.
          По т.3. IRONMAN 4x4 Suspensions е търговска марка на производителя JSW Parts Pty. Australia , който определя квотите и сроковете на доставка за съответния регион. Представителството на IRONMAN 4x4 Suspensions се съобразява със следните срокове на доставка, до 100 дни при наличие на складова наличност в Австралия и до 200 дни при изчерпана складова наличност.
          Такива срокове за доставка са меко казано странни. Няма уважаваща себе си компания в бранша която да работи с такива срокове (справка TJM, ARB, OLD Man EMU, MileMarker, Warn, Superwinch...)
          Това говори или че както казва Стефан нещата се произвеждат в гараж или че тук няма представителство, а когато някой донесе куфар тогава се продава...

2. Въобще не следва да има дискусия дали е необходимо да смените амортисьора. Само му погледнете външния вид. Това е или откровен брак или .... Ако желаете мога да осигуря стотици снимки как изглеждат амортисьори на водещи фирми дори и след 15 години...

3. При положение, че нямате възможност 5 месеца да доставите поръчаната ви стока е редно, ако сте уважаваща себе си фирма да върнете цялата сума + компенсация...
          VPetrov.photography

Коментар

Очевидно Господата от AUTOXT не желаят да прочетат и разберат моето писмо!

Преди да изложа аргументите си, обръщам внимание на всички, че съм изложил АБСОЛЮТНО БЕЗСПРИСТРАСТНО СЛУЧАЯ, без да използвам квалификации и епитети. Даже поставих питането на гласуване!!!

Искам да получа ясен отговор от AUTOXT на следното:

1) Прочетохте ли, че приех вашето мнение за "сабления" удар? - Да, приех го и се съобразих с отказа ви да приемете рекламацията!, независимо от вътрешното си несъгласие с вашето становище!

2) Вие забавихте ли се повече от 5 месеца за двете пружини? Фактите показват, че съм върнал новите неизползвани амортисьори на 22.02.05!

3) Какво следва да направя с една стока, която е купена и платена надлежно и не може да бъде въведена в употребя? Повтарям, че амортисьорите не бяха използвани защото пружините липсваха - поради независещи от мен причини!

3) Можете ли да ми обясните гладкото скъсване на заварката на щока към капака на амортисьора? Много специалистии окачествиха това скъсване като изпускане на некачествена заварка!

4) Можете ли да ми обясните ненормалното състояние на корозиране на амортисьора и капака му? Все е използван за пет месеца!

5) Защо твърдите, че съм укрил тампоните когато точно в магазина ви обсъдихме степента на износване и лично вие ги разглеждахте и ме уверявахте, че "ако е било нормален тампон щяло да е в ужасно състояние. Полиуретановите обаче били в перфектно състояние"

6) Защо приехте амортисьорите при положение, че е практика на фирмата ви да не връща пари за стока, купена преди повече от един месец. Явно тази практика е както ви е угодно, нали?

7) Колко пъти се опитах да получа ясен отговор - "Ще се върнат ли парите" и колко пъти вие казахте "Счетоводството ще реши"? Значи все пак има разлика в практиките ви?

Надявам се да съм обяснил ясно моята позиция!

Моля AUTOXT да отговорят на въпросите и...

Нека колегите от форума да решат!

Тинко Младенов
            Good guys drive Land Rovers!

Коментар

Уважаеми Господа, по снимките които виждам си мисля, че, какъвто и да е детаил .. с такава корозия ... ще се СКЪСА !!
              Смея да твърдя, че съм се нагледал на какви ли не идиотщини, правени къде ли не - BG, Europe, USA и където още се сетите ...
              Ама за 5 месеца ... да изглеждат като на 5 години .....
              Дори в Германия и Канада, където леят луга и сол по цяла зима окачването НЕ изглежда така, дори и СЛЕД 5 ГОДИНИ !
              Ако някой не е виждал ... ще му снимам моите - на 12 години !!
              Да си ги закачи на стената в рамка.
              Виждал съм подобни случаи, но на разни нискобюджетни (за по 100 - 200 лв. комплекта) Noname решения, които не си струва да коментираме.
              Като коментираме IRONMAN ... си мисля, че всичко трябва да е на ниво !
              А най-веселата част от горния постинг са сроковете на доставка .. 100, 200 дни, 5 месеца - и пак НЯМА !???! Е те това никъде го НЯМА !!

AUTOXT са страхотна фирма ... и аз ще си купя нещо от тях.
              Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Мислех да не пиша по темата отново, но не се сдържах.
                "IRONMAN" вашите аргументи/оправдания са смешни на фона на изложените факти. Оправданията са най-меко казани смехотворни, но по т.1 "Експертиза" е сериозно нещо и така изложена е със стойност "0" (НУЛА). Има още няколко въпроса освен тези на Турбозмей на които не е зле да отговорите:
                1. Кой е експерта направил "експертизата"?
                2. Къде е лицензиран този експерт?
                3. На какви критерии се базира експертната оценка?
                4. Къде и кога са правени еталонните тестове и по какви критерии е преминала експеризата?
                5. Къде е документа от експертизата?
                6. Къде са документите, че тази стока съответства на стандартите в държавата.
                7. Кой е подписал тези документи.
                Всичко останало е ПОПУЛИЗЪМ демонстрираш вашето отношение към настоящи и "бъдещи потенциални" клиенти.
                По т.2 и т.3 просто няма, какво да се каже по трагично за вас едва ли може да бъде.
                И "IRONMAN" защо забравяте азбучната истина, че КЛИЕНТА ВИНАГИ ИМА ПРАВО.

P.S.
                Ако искате мога да говоря да се направят лабораторни изпитания в лицензирана лаборатория за изпитване на заварки (там се правят изпитвания на заварки за АЕЦ Козлодуй) за да разберем истината по отношение на качеството им.

И един съвет към Турбозмей. Опиши случая на фирмата доставчик заедно с всички факти и политиката на техния дистрибутор в България. Освен това може да пуснеш същото съобщение по всички 4х4 форуми. Мисля, че ще има ефект. Поне моя опит с една марка телевизори показа, че това е верния начин.

Коментар

Опитах да се свържа с фирмата в Австралия още към средата на месец декември 2004. Писах email, звънях посред нощта на телефоните посочени в contact на страницата.

За съжаление нямаше резултат.

Коментар

Прилагам и снимки на единия оригинален амортисьор. Той е служил вярно цели 7 години и беше свален от братя Флекс. Втория, също беше в запас, но го мобилизирахме да носи служба на мястото на загиналия новобранец.

"Когато снимките говорят и боговете мълчат."

Коментар

Абе вижте ги к'ви леваци са - уж са представители а от счетоводството щели да решат дали да им върнат парите.
                      Къде го има това в счетоводството да решават на кой какво да дават - ама шефа като си заврял главата в г... какво да очакваш от него.
                      За 500 лева цял живот ще си я държи там.

Накарахте ме да съжалявам, че съм имал глупостта някога да си купя от тях нещо.
                      Ама наистина пиши в Австралия - от там ще ги попарят най-добре.
                      А ако ги пуснеш на Защита на потребителите ше ги изядат - повярвай ми.
                      Успех
                      P.S. Къде сте на Гогол - и аз съм наблизо?

Коментар

Експертна оценка може да се направи и в ИЗА!
                        Но сппоред мен е излишно,по всяка вероятност ще се окаже менте!
                        Ferrum dum ignis candet cudendum est.

Коментар

Отдавна следя тази тема, и реших че и аз имам да казвам нещо. Ще дам пример който говори сам за себе си. Работех в сервиз за леки автомобили SAAB. Един ден дойде един клиент който имоше оплакване, че при висока скорост задницата му е нестабилна. Когато вдигнахме автомобилана крика се установи, че заден десен амортесьор тече на струя. Клиента обясни че с 200км/ч скочил в дупка, и на другияя ден установил нестабилността в задницата на автомобила и то при висока скорост. Та искам да кажа, що за усилено окачване е това щом за няколко месеца амортесьора изглежда по този начин, щом за лек автомобил, айде да не е оригинален, но пак не е специялна изработка, а стандартен за този автомобил, издържа такива натоварвания и при това при нормална скорост успява да дъжи автомобила що годе стабилно на пътя.
                          Ain't no party like an OFFROAD party, cause an OFFROAD party don't stop...

Коментар

за АМОРТИСЬОРИТЕ

Не искам да Влизам в спор с колегите дистрибутори на IRONMAN,

но логично е да зададем следния въпрос:

1. Уведомен ли е производителя за съдалата се ситуация или не ?

Като няма какво да правиш карай УАЗ, като ти писне качи се на Субару
                            only 4 x 4,sim AWD

Коментар

Естествено - пробвах...

Поради часовата разлика се обаждах през нощта, после пусках факс и email.

Нямаше резултат.

Т.

Коментар

Е...ти тъпнята, е...ти цените! Аз си взех за мойто каруца амортисьори Монро 4х4. Страшно съм доволен! Цена 98 лв/бр. Един от шефовете лично се рови по каталозите за да намерим точно за моята кола. Оказа се, че ни е фен и редовно чете списанието. Обеща специални цени за всички от форума! Абе много съм доволен!!!

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X