От: Скъсана резба на амортисьор - как станà таа работа??
Всичките ми биалетки са така + предните амове. Няма саморазвиване до момента, а гайките са най-обикновени самозатягащи се - все едно обикновена гайка, но просто ударена напреки със секач. Така си ги продават оригинално. Това с втулката се прави когато се очаква тампона да играе и на усукване - например при щангите на окачването или ушите на амортисьорите Тогава обикновено втулката е и назъбена в двата края, та като я стегнеш да се държи като един детайл с подложните шайби в двата края. Тук такова усилие няма. Има леко "кривене" наляво-надясно, и толкоз. Самото слагане на шпилка горе говори достатъчно за това, че там "кривенето" е малко. Ако беше повече, шяха да го направят и горе с ухо.
За мен това саморазвиване си остава загадка, въпреки всичко. Според мен е било стегнато до толкова че да смачка тампоните някак, обаче недостатъчно че при динамично натоварване да ги вържи все още смачкани. Тогава е и охлабвало и е удряло, като се върне в централно положение.
Първоначално публикуван от Аndro 160
Преглед на мнение
За мен това саморазвиване си остава загадка, въпреки всичко. Според мен е било стегнато до толкова че да смачка тампоните някак, обаче недостатъчно че при динамично натоварване да ги вържи все още смачкани. Тогава е и охлабвало и е удряло, като се върне в централно положение.
Коментар