Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Тест на няколко лебедки

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Тест на няколко лебедки

Интересна статия за проведени тестове на лебедки (на руски) http://media.club4x4.ru/2007/06/18/a...e_lebedki.html
    Ако искаш да разсмееш Господ - разкажи му плановете си.

От: Тест на няколко лебедки

Жалко,че е на руски а аз не го разбирам.Аз ползвам Табор 9К и съм дволен засега,преди седмица и направих профилактика имаше малко ръжди но вече всичко е наред.Не бях си взел телефона в гаража и не успях да снимам как протече профилактиката.
    0885719173-Красимир

Коментар

За незнаещите руски - като оставим настрана беглия опит за реклама, май основния извод е: след яко давене си направете облужване на лебедката, да не плачете следващия път, когато ви потрябва.
      Относно руската лебедка нищо ново - ако искате нещо руско да работи, първо трябва да си го разглобите до основи и да си го сглобите внимателно и второ, молете се да не е произведено понеделник или петък.
      О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Първоначално публикуван от tef4o Преглед на мнение
        Относно руската лебедка нищо ново - ако искате нещо руско да работи, първо трябва да си го разглобите до основи и да си го сглобите внимателно и второ, молете се да не е произведено понеделник или петък.
        Да, ама цената и е с четвърт надолу от T-Max. Ако се намери кой да ги внесе и продава на такива цени-доста хора ще си вземат именно руската. Заради цената. Нали знаеш, че българинът е жив дявол и едно предексплоатационно разглобяване и сглобяване няма да му се опре...
        Има ли желание-има и начин!

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
          Да, ама цената и е с четвърт надолу от T-Max. Ако се намери кой да ги внесе и продава на такива цени-доста хора ще си вземат именно руската. Заради цената. Нали знаеш, че българинът е жив дявол и едно предексплоатационно разглобяване и сглобяване няма да му се опре...
          Докато дойде тук ще е на цената на китайската. Митото май ще е еднакво.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
            Докато дойде тук ще е на цената на китайската. Митото май ще е еднакво.
            Ех, вярно...
            Няма щастие, няма...
            Има ли желание-има и начин!

Коментар

теста на лебедките е стар,публикуван е в руското списание 4х4-клуб от 5.2007г,и по една случайност го имам пред мен.В него важното са изводите.Руснаците по надежност са ги разделили на две групи.Първите дефектирали по-рано,това са Табор,Т-макс,и Come Up.В ъв втората група са Worn,Ramsey и Спрут.Мен ме изненадаха цените.Спрут-9000- 15500-рубли.Ramsey patriot-37800-рубли, Ramsey rep-9500-e.-24300 рубли. T-max-outback-9500- 20 000 -рубли. Come up dv-9000- 22 400-рубли. Tabor-9k-24 100-рубли. и Warn -xd-9000-42 303-рубли.

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
                Може и да перскочи китайската. Виж тук за актуални цени. Това в статията си точно опита за реклама, който споменах. В момента курса е около 30.9 рубли за долар, тоест въпросния спрут излиза $700-$800, според комплектацията и модела, франко Уляновск. Цената на доставката не знам колко е, но предвид килограмите, едва ли ще е 5 лева...
                Последно редактирано от tef4o; 23-06-10, 08:45. Причина: допълване

Коментар

Така де, а няма ли да се намери някоя фабрика да се опита да пройзведе нещо?
                  "Джипът започва да върви, като спре да ти е жал за него"УАЗ 469ТЕРАНО 2,7ТДПЕЖО 307 1,6хди

Коментар

Все си мисля, че отдавна е ред на безчетковите мотори в лебедките.

Коментар

И аз си го мислех, но не знам дали цената няма да стане интересна. Не, че и сега са евтини.

Коментар

Трябва да излезе по-евтино от сегашния вариант. Хем ще се охлажда идеално. Хем може да работи колкото си иска пълна с вода и няма да зеленясат четките. Абе мечта.

Коментар

Тоест, нещо от сорта на честотен регулатор + нисковолтов 3-фазен (или повече) двигател? А как сме с КПД-то, предвид тока?

Коментар

Първоначално публикуван от tef4o Преглед на мнение
                            Тоест, нещо от сорта на честотен регулатор + нисковолтов 3-фазен (или повече) двигател? А как сме с КПД-то, предвид тока?
                            Зле, но пак по-добре от четките. Напоследък се въдят едни транзистори със съпротивление на отпушено доста под 1/100 ом, трябва само ротор с неодимови магнити и няколко датчика на Хол, за да потегля от място.

Коментар

Хм, то май стана за друга тема...
                              Транзисторите ОК, неодимовите магнити също, само дето нищо от тия неща не е без пари, особено магнитите - знам, щото си пазарих за генератора и цените са направо страшни.
                              Не съм достатъчно в час с материята, но какъв му е проблема на класическия ротор на късо? Ако двигателя е достатъчно дълъг и нискооборотен (с повече полюси?), сякаш редуктора би могъл да е с по-малко отношение, съответно от там може да се навакса малко с КПД-то? Може и да плещя глупости, на тая тема малко ми се губят подробности...

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 287,789 в 18:08 на 26-08-26.

Зареждам...
                              X