Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Лебедчето се окоти

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Лебедчето се окоти

Колеги, лебедчето ми се окоти. Нищо му няма, ни четките, ни магнитите. Лебедчето е компактно и ми служи предимно за кураж затова искам да си го възстановя, без да правя нови преустройства по бронята на Сузи или фундамента. Молбата ми е да ми е да ми помогнете да го идентифицирам като производител/модел или някаква идея къде да търся такива магнити.

Слагам снимки на каквото е останало от етикета, редуктора и барабана.
    Прикачени файлове
    Харесвам хората с претенции. В повечето случаи са ужасно забавни.

www.facebook.com/BgOffroadPhotographer

До: Лебедчето се окоти

Според цвета и остатъците на етикета, китайски "Райдер". Вносител и сервиз "Евромастер" на края на "Ломско шосе преди околовръсното.
    0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Да, Райдер, на втората снимка си личи остатъка от логото им. Проверка в нета ще помогне, защото си мисля, че и Киров ги продават вече, може и да ги сервизират.
      LZ1LRE, Range Rover 300Tdi
      www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

Първоначално публикуван от zzlatev Преглед на мнение
        Да, Райдер, на втората снимка си личи остатъка от логото им. Проверка в нета ще помогне, защото си мисля, че и Киров ги продават вече, може и да ги сервизират.
        Стига бе, да зарежда от Евромастер ! Не звучи сериозно.
        подаръци за мъже от FACOM
        промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Първоначално публикуван от maystor Преглед на мнение
          Стига бе, да зарежда от Евромастер ! Не звучи сериозно.
          Киров са купили и издават наследника на стария вестник Направи си сам. Пълен е е с техни обяви - Бош, Метабо и прочие. Единствената различна за инструменти е на Райдер и не си спомням някъде да пишеше Евромастер. Довечара ще проверя в това издание, което не препоръмвам на никой, просто една рекламна брошура с гръмки хвалби за тия или ония инструменти и 2 реда полезно инфо за Кнауф.
          LZ1LRE, Range Rover 300Tdi
          www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

Първоначално публикуван от Calico Преглед на мнение
            Колеги, лебедчето ми се окоти. Нищо му няма, ни четките, ни магнитите. Лебедчето е компактно и ми служи предимно за кураж затова искам да си го възстановя, без да правя нови преустройства по бронята на Сузи или фундамента. Молбата ми е да ми е да ми помогнете да го идентифицирам като производител/модел или някаква идея къде да търся такива магнити.

Слагам снимки на каквото е останало от етикета, редуктора и барабана.
            Това чудо на китайската техника дори и за кураж не става. Имай в предвид.
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от zzlatev Преглед на мнение
              Киров са купили и издават наследника на стария вестник Направи си сам. Пълен е е с техни обяви - Бош, Метабо и прочие. Единствената различна за инструменти е на Райдер и не си спомням някъде да пишеше Евромастер. Довечара ще проверя в това издание, което не препоръмвам на никой, просто една рекламна брошура с гръмки хвалби за тия или ония инструменти и 2 реда полезно инфо за Кнауф.
              Защото "Райдер" е търговска марка на Евро..стер. Поръчват се далеч на изток от тук, но не в Япония.

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

ETO ти го "лебетчето".
                Като собственик на няколко самурая.... никога не бих си сложил такова НЕЩО. Не само за самочуствие... ами на на външен вид е смешно и несериозно. Така и така се е счупило.... махни го, поне да знаеш че нямаш и да караш по-разумно. Не е нужно в критична ситуация да си откъртиш бронята, или да се скъса "канапчето" и да нанесе сериозни щети.
                Suzuki SJ 410 Samurai, 0888 199 658 - МСС - Варна и близката околия.
                http://www.cardomain.com/ride/2562837

Коментар

Благодаря ви колеги, страшни хали сте!
                  Аз това, което се опитвах да прочета по етикета беше Power tools, което знам, е картонажна фабрика в Холандия за опаковане на китайски сувенири предназначени за разпространение в стария свят, но собственото ми търсене в нета удари на камък и изкривих джанта.

Сега ще нахвърля малко оправдания, които се очакват от човек с един пост и то в тема за помощ в който и да е форум.
                  Първо, истина е че свих на детето играчката от електромобилчето му и го сложих на джипката, за което си направих сметката чрез система от три линейни уравнения. Най-вече сметнах, че за работа един-два пъти в годината, тегло от 960кг и габарити, позволяващи да я скрия зад маската е достатъчно добър компромис.
                  Второ, както споменах, има си собствен, подсилен фундамент, така че бронята си живее собствен живот, добре де - почти. Влачил съм се с нея достойно, а предполагам става ясно че щом си е потрошила четки и бъбреци, не е монтирана само за самочувствие. Нито за красота
                  Това което ме изненада когато я отворих, бе почти пълната следа от влага, което наистина ме изненада, понеже обикновено халогените по тавана пускат на автомивка по три кални води и после пак гледат мътно...
                  А, да не забравя, имам си магическо блокче дето сваля напрежението на канапа наполовина.
                  Редуктора е непокътнат, само двигателчето даде фира, изкушавах се да приспособя нещо от съветска прахосмукачка.

Майтапа настрана, признавам, че щом се е потрошила, по-разумния вариант е да се смени нацяло, само да намеря с нещо приемливи габарити... и други приемливи цифри

Благодаря отново, евалата!

Коментар

Тоя блок наистина трябва да е магически , щом сваля напрежението на канапа .
                    TLC: LJ70 2LT ; FJ80 3FE

Коментар

Увеличава теглителната сила, ако е само макара, но не намалява напрежението във въжето.

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Рециклирай лебедчето и си го ползвай в гаража като телфер,или друго начинание което да ти е в услуга,за в гората трябва истинска лебедка,дори и да е китайска,но от 8 либри нагоре
                        LZ1BEL "Mud Angels" Stara Zagora
                        Warning: any change to the factory design of your vehicle has potential dangers which could result in injury or death.

Коментар

Първоначално публикуван от maystor Преглед на мнение
                          Увеличава теглителната сила, ако е само макара, но не намалява напрежението във въжето.
                          Колега, е те това е оксиморон.
                          Точно така, прав си, увеличава теглителната сила и то - двойно.
                          Или погледнато от другата страна - при същия товар, изискваната теглителна сила става двойно по-малка, респективно - напрежението на въжето. Елементарна механика...или семантика.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:800px-Four_pulleys.svg.png
Прегледи:1
Размер:62.6 КБ
ID:5178773

Виж разликата между едно и две.

Коментар

От: До: Лебедчето се окоти

Първоначално публикуван от Calico Преглед на мнение
                            Колега, е те това е оксиморон.
                            Точно така, прав си, увеличава теглителната сила и то - двойно.
                            Или погледнато от другата страна - при същия товар, изискваната теглителна сила става двойно по-малка, респективно - напрежението на въжето. Елементарна механика...или семантика.

[ATTACH=CONFIG]209647[/ATTACH]

Виж разликата между едно и две.
                            И да, и не. Ако сложим само един блок (ролка), то цялото возило се дърпа практически само от едно въже. Върху ролката има само едно въже, което трябва да издържи цялото усилие.
                            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

От: Лебедчето се окоти

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                              И да, и не. Ако сложим само един блок (ролка), то цялото возило се дърпа практически само от едно въже. Върху ролката има само едно въже, което трябва да издържи цялото усилие.
                              Колегата sparkybg е много прав. И в 4-те схеми, необходимата силата FL си остава една и съща.
                              Понякога лебетката освен за собствени нужди, се оказва в помощ на закъсали или попаднали в "сложна" ситуация. Тогава си трябва ИСТИНСКА лебетка (дори и китайска).
                              Пример: Злой с PATROLа се молил (на ум) на самурая ми да издъжи VROMOS-чето 6000, иначе цялото дере беше негово. Не че си няма 12000либри отпред, ама в СЛУЧКАТА, му трябваше някой да го държи отзад
                              Последно редактирано от Kaskadiora; 26-05-10, 16:54.
                              Suzuki SJ 410 Samurai, 0888 199 658 - МСС - Варна и близката околия.
                              http://www.cardomain.com/ride/2562837

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X