Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Монтаж на лебедка на Нива

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Монтаж на лебедка на Нива

Колега, поздрави за положеният труд !!!
    Четвърта година имам лебедка на Нивата - Вромос 6 000 лб., след монтирането й, имах проблеми с окачването и гумите, но при теб, първо лебедката е по-малка, съответно лека, гумите са по-ниски и тесни и това спомага да нямаш проблеми след монтажа.
    Лятото си преместих лебедката зад дясната седалка и съм убеден, че това е мястото и, просто там е на сухо, топло, центъра на тежеста си е на място, изчезна и досадното правене на "човки" на Нивата ,въжето се реди много добре и без моята намеса, ъгъла на атака отпред се подобри значително и като цяло въобще се промени поведението на колата, все пак едни 50 кг., пред предният мост си оказват влияние. Да не забравяме, че Нивата е самоносеща конструкция, не е на рама.
    Не знам да има друга Нива с такъв монтаж на лебедката та и той да сподели мнение.
    Прикачени файлове

Коментар

Да виждал съм как си монтирал лебедката и като цяло на нивата ти много и се кефя .Всичко което казваш е вярно, но проблемът при мен е че нивата не се ползва само и единствено за офроуд, а каквото и да си говорим като удобство най-добре е да не е в купето.
      Последно редактирано от Петър Митрев; 24-01-10, 22:08.

Коментар

Ето и къде монтирах управлението

П.П.Днес я пробвах и издържа теста
        Последно редактирано от Петър Митрев; 24-01-10, 22:50.

Коментар

А ето и копчетата, които сложихме на таблото

Първото от дясно на ляво е с 3 положения и то ще служи за управление на лебедката, а второто (пак от дясно на ляво) е с 2 положения и ще е за пускане на първото копче.Това е един вид защита против евентуално неволно натискане на копчето.Между двете ще сложим и един светодиод, за да се вижда когато е включено второто копче.
          Последно редактирано от Петър Митрев; 25-01-10, 19:36.

Коментар

Първоначално публикуван от Петър Митрев Преглед на мнение
            Да виждал съм как си монтирал лебедката и като цяло на нивата ти много и се кефя .Всичко което казваш е вярно, но проблемът при мен е че нивата не се ползва само и единствено за офроуд, а каквото и да си говорим като удобство най-добре е да не е в купето.
            И да не я ползваш единствено за офроуд,(моята я карам всекидневно), ако си готов да се лишиш от возещите отзад, слагай лебедката вътре.
            Задавал ли си си въпроса колко често ти се налага да возиш хора отзад ????

Коментар

Първоначално публикуван от kiro_vd Преглед на мнение
              Задавал ли си си въпроса колко често ти се налага да возиш хора отзад ???
              Ми..не .

Коментар

Честито.
                Лебетката е станала много хубаво.
                Не набива на очи и в същото време придава як вид на колата.
                Пожелавам рядко да я използвате и всеки път да върши работа.

ПП
                Покарайте я така , експлоатацията и сама ще покаже недостатъци ако има такива. За рязане и простотии никога не е късно.

Коментар

... Първото от дясно на ляво е с 3 положения и то ще служи за управление на лебедката ...
                  Не е добра идея за управление на лебедката да се ползва превключвател с фиксирани положения. Не случайно и на щатните дистанционни бутоните са такива, че при отпускане лебедката спира.

По-добър вариант е да използваш копче от рода на тези, които са за управление на електрически прозорци.
                  Ние не сме неутрални!

Коментар

Специални благодарности към Жоро (joro_c)!Ако не беше той можеше и още да не сме сложили лебедката.

Коментар

Може да бъдат изрязани такива "прозорци" с цел олекотяване и конструкцията няма да изгуби здравината си.

А това е чертежа на ламарината.Чертежа на желязото държащо водача няма да го пускам, защото както вече прочетохте правихме накои промени по него, а и отворите зависят от водача, но все пак ако някой иска да му го пратя да ми напише ЛС.
                      Прикачени файлове
                      Последно редактирано от Петър Митрев; 31-01-10, 21:32.

Коментар

Защо си ги наслагал тия копчалъци вътре?! Вземи си едно безжично дистанционно и си готов! Хиляда копчета и занимавки...

Коментар

Първоначално публикуван от Morskia Преглед на мнение
                          Защо си ги наслагал тия копчалъци вътре?! Вземи си едно безжично дистанционно и си готов! Хиляда копчета и занимавки...
                          Много просто- защото така съм решил!И не мисля, че 2 копчета повече ще ме объркат.Не съм казал, че така е най-добре, а само че аз съм направил така и който иска може да черпи идеи, а другите да правят каквото си искат не е моя работа, всеки има свобода на действието и свободата да си пусне творението на показ и не е нужно някой да го упреква, защо е направил това или онова!
                          Последно редактирано от Петър Митрев; 31-01-10, 21:38.

Коментар

Много просто- защото така съм решил!И не мисля, че 2 копчета повече ще ме объркат.Не съм казал, че така е най-добре, а само че аз съм направил така и който иска може да черпи идеи, а другите да правят каквото си искат не е моя работа, всеки има свобода на действието и свободата да си пусне творението на показ и не е нужно някой да го упреква, защо е направил това или онова!
                            Да бе просто питах? Ясно че всеки прави каквото си иска - Просто става по трудно и объркващо - Аз съм с дистанционно а управлението с буксата е вкарана в купето за back up на мястото на едно от твоите копчета(ще направя снимка)

Коментар

Нещо не ми харесват копчетата на управлението, които се свързват към въпросната букса-не влючват както трябва, та затова го оставихме там само като резервен вариант, а колкото за дистанционното да по-удобно е за това спор няма, но както всяко нещо и то си има недостатъци:

1.По-скъпо
                              2.Има батерии, което значи, че не е надеждно колкото моя вариант
                              3.Може да го изгубиш

Коментар

От: Монтаж на лебедка на Нива

Някой мислил ли е дали е възможно на Нива да се монтира задна лебедка?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X