Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Достатъчни ли са 8000Lb за Isuzu Trooper

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Достатъчни ли са 8000Lb за Isuzu Trooper

Така освен че не си запазил щатната броня, при по-сериозно натоварване ще имаш и бонус - строшена лебедка и изкъртена конструкция. При Трупъра има доста добри възможности за монтаж на лебедка, но няма да мине без флекс на предната маска А това, че окачването не е поддало и милиметър при монтажа на лебедката - и коленете ти няма да поддадат, ако вдигнеш 10литрова туба с вода, но опитай да скачаш с нея
    Махай този ужас и виж как се прави, ако изрично си решил да го правиш сам. Доколкото виждам си на "Ви" с техническата механика. Ела при Митко Фулдата и ще получиш наистина компетентен съвет.
    "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Здравейте колеги.Благодаря на всички за времето отделено в разискване на моят въпрос.Казвате че не е добре направено и конструкцията нямало да издържи.Интересно ми е да знам въз основа на какво правите заключение че ще има проблеми.На личен опит,може би на някой от вас вече му се е случвало подобно нещо или пък въз основа на някакви изчисления.Не разбрах какво има пред вид колегата "опитай да скачаш с нея".
      Възможно е тази конструкция да не издържи определени натоварвания.Но мисля че преди да настъпят тези определени натоварвания лебедката ще е извън строя поради изчерпване на ресурса й т.е. претоварване.

Стана ми много интересно до какво натоварване ще издържи конструкцията.Искам да попитам дали има някъде стенд на който да се пробва нашето творение.Да натоварим конструкцията та да видим какво ще стане.Мисля че ще стане интересен експеримент.
      Последно редактирано от Чавдар (V93); 13-09-09, 00:41.

Коментар

Вкарай колата както трябва в калта и ползвай лебедката. Друг тест не ти трябва.
        Трупърските рами имат подчертана склонност към корозия - отчети и това!
        Последно редактирано от Scrapheap; 12-09-09, 23:49.
        "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Колега,аз като гледам всичко ми се вижда добре направено,вкарвай я смело в калта.Колкото и хора да попиташ толкова и съвети ще получиш.А стенд,няма всеки който е слагал повече от 5-лебедки мисли че неговия начин е правилен,а целта е една да те извади с джипа от калта.Успех.

Коментар

Първоначално публикуван от rocky Преглед на мнение
            Ако си се спрял на Mile Marker PE 8000 и си я намерил на добра цена мисля че може спокойно да я вземеш. Защото:
            - няма да се ползва за тежък офроуд.
            - ако е супер кофти ситуацията, може да ползваш полиспаст
            - марката не е лоша, лебедката е бавна, но харчи по малко ток.
            - присъствах на случай, когато Витара /вързана за дърво/ с лебедка 6000lb изтегли с полиспаст Тойота затънала в мокър речен пясък до вратите.
            Знам че със сигурност ще прозвучи супер тъпо, но как все пак се използва полиспаст? Като го гледах на страницата на Вромос не ми стана много ясно?
            А явно е супер полезна джага и вади от доста кофти ситуации?? но въпроса е как???

Коментар

И как е возията с лебедката сега ?
              Аз сложих 8000либри на Уорн - доста лека , и пак возията отиде по дяволите .Преди "лежащ полицай го минавах на 5та предавка , а сега много внимавам . Скълцах и гума в един дълбок трап .
              Джипката ми е ТЛК70 - пружинна . Как е при торсионна кола ?
              TLC: LJ70 2LT ; FJ80 3FE

Коментар

Първоначално публикуван от ivo1970 Преглед на мнение
                Знам че със сигурност ще прозвучи супер тъпо, но как все пак се използва полиспаст? Като го гледах на страницата на Вромос не ми стана много ясно?
                А явно е супер полезна джага и вади от доста кофти ситуации?? но въпроса е как???
                Връзваш блока на дървото, прекарваш въжето на лебедката през макарата, връщаш го до джипа и го закачваш на куката за теглене.

Първоначално публикуван от didooo Преглед на мнение
                И как е возията с лебедката сега ?
                Аз сложих 8000либри на Уорн - доста лека , и пак возията отиде по дяволите .Преди "лежащ полицай го минавах на 5та предавка , а сега много внимавам . Скълцах и гума в един дълбок трап .
                Джипката ми е ТЛК70 - пружинна . Как е при торсионна кола ?
                Добавянето на лебедка най-отпред на джипа си е сериозно допълнително натоварване на окачването и обикновено е причина за подмяна на пружини/торсиони с по-усилени.
                Ние не сме неутрални!

Коментар

Мисля да преместя акумулатора зад седалките и да сменя въжето на лебедката , със синтетично такова . Тези неща дали ще пооправят баланса предницата ? Някой пробвал ли е?
                  TLC: LJ70 2LT ; FJ80 3FE

Коментар

Първоначално публикуван от didooo Преглед на мнение
                    Мисля да преместя акумулатора зад седалките и да сменя въжето на лебедката , със синтетично такова . Тези неща дали ще пооправят баланса предницата ? Някой пробвал ли е?
                    Пробвано е. Помага в някаква степен. В каква точно - зависи от конкретния случай. Но все пак, дори и със синтетика, лебедката си е едни килограми пред предния мост, които се усещат здраво. Особено при по-бързо каране.
                    Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                      ....Но все пак, дори и със синтетика, лебедката си е едни килограми пред предния мост, които се усещат здраво. Особено при по-бързо каране.
                      Аз не карам бързо но направих така: http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...0&postcount=44 и нищо не ми тежи на бронята.....и не съм я рязал.
                      Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
                      Вальо. О888 557Ч7Ч
                      Silverado 1.3 i

Коментар

Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнение
                        Аз не карам бързо но направих така ...
                        Много хубаво си го направил. Това е добро решение за разтоварване на предницата. Пък ако има място и акумулаторът да е някъде наоколо, става още по-добре, че няма да опъваш дълги дебели кабели.
                        Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                          Много хубаво си го направил. Това е добро решение за разтоварване на предницата. Пък ако има място и акумулаторът да е някъде наоколо, става още по-добре, че няма да опъваш дълги дебели кабели.
                          То на Гелендето разликата не е голяма. Батерията е до стъклото.....И ми беше останало едно парче 3-40 метра мека занулителна лента 100 квадрата и оригиналните кабелета , та стана. Не греят кабелите.
                          Иначе има място зад мойта седалка за едно 100-120 амперчасово акумулаторче да бодна. Или м/у седалките.
                          Последно редактирано от drukman; 12-12-09, 19:24.
                          Вальо. О888 557Ч7Ч
                          Silverado 1.3 i

Коментар

Допълнителна тежест отпред определено се усеща.Джипката вози по тежко,по трудно спира а вероятно и по бързо ще се износват накладките но не мисля че е болка за умиране.Все пак тази допълнителна екстра е за сметка на нещо друго.Въпрос на лична преценка е дали си готов да замениш едно удобство за сметка на друго.Лично за мен е по важно да стигна там за където съм тръгнал.Все пак това ми е работата.

Коментар

Първоначално публикуван от ansi1 Преглед на мнение
                              Допълнителна тежест отпред определено се усеща.Джипката вози по тежко,по трудно спира а вероятно и по бързо ще се износват накладките но не мисля че е болка за умиране.Все пак тази допълнителна екстра е за сметка на нещо друго.Въпрос на лична преценка е дали си готов да замениш едно удобство за сметка на друго.Лично за мен е по важно да стигна там за където съм тръгнал.Все пак това ми е работата.
                              Какво значи "вози по-тежко" ? А това за спирачките от личен опит ли го установи или просто предполагаш?

Коментар

Първоначално публикуван от ansi1 Преглед на мнение
                                ...Лично за мен е по важно да стигна там за където съм тръгнал.Все пак това ми е работата.
                                За да стигнеш е хубаво да знаеш, че една кола се дърпа лесно. Една кола в кална локва се дърпа трудно. Един джип закопан в лепкава тиня е като бетонен колос. Дърпаш го заедно с локвата. Никога не давай газ на един закопан вече джип. Купи си един блок. Не е скъп не е тежък а удвоява силата на лебедката. Вземи си и някое статично коланче и най-важно вземи си един Хай лифт. Ако приемеме, че ще си сам (само една кола) е удобно да си подготвен.

Това, че лебедката ти е на носа на джипа не е трагедия. Единственото лошо е, че по-често трябва да се чисти ако искаш да разчиташ на нея.

И най-добре за всеки случай си запиши телефоните които намираш тук във форума, по райони, за да можеш да звъннеш при нужда.
                                Вальо. О888 557Ч7Ч
                                Silverado 1.3 i

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X