Здравейте на всички.Налага ми се да слагам лебедка на моята джипка и така попаднах във вашият форум.За моя голяма радост се оказа че има доста компетентни хора по този въпрос.Въпросът ми е следният.Искам да сложа лебедка на Isuzo Trooper 92г. 2,6 бензин 115к.с,акумолатор 75Аh. Джипката според спесификация на производителя тежи 1800кг.Според информацията от форума общото тегло на превозното средство се умножава с коефициент от 1,3 до 1,8.Слагам 300кг. допълнителен багаж и общото тегло става 2100кг. умножени по 1,8 прави 3780кг.Моята работа е свързана с пътуване по черни пътища из планините затова е от първостепенно значение да стигна там за където съм тръгнал.Готов съм да инвестирам по голяма сума в по качествена лебедка.Спрял съм се на модела Mile Marker PE 8000 (3629Кг).Според изчисленията тази лебедка би ми свършила работа.От опит знам че между теорията и практиката има разлика.Искам да попитам по опитните в тази категория дали въпросната лебедка е подходяща за тази кола.
Искам да направя и следното уточнение:
Колата ще се движи само по черни пътища т.е. няма да се ползва за класически OFF Road.
Благодаря на всички предварително.
Искам да направя и следното уточнение:
Колата ще се движи само по черни пътища т.е. няма да се ползва за класически OFF Road.
Благодаря на всички предварително.

Коментар