Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Карданна лебедка ?!?!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Карданна лебедка ?!?!

До една седмица, майстора ,каза че ще направи редуктора,тогава ще кача снимки,в момента лебедката е на земята.На моята РК,оста на която е закачен,малкия кардан,към скоростите,от другата страна ,също има фланец,на който е закачен кома,които се държи за шасито.ОТ кома е хванат кардана за лебедката.Лебедката стои на мястото между,оста на теглича и напречната греда на купето.Като е хваната за гредата на теглича и тази над задния диф.За кардан използвам преден от уаз.Въжето минава по една тръба от ПВЦ ,за парно,която е дебелостенна ,и я сменям от време на време.Успех.

Коментар

С голямо нетърпение чакм снимките.
      "Джипът започва да върви, като спре да ти е жал за него"УАЗ 469ТЕРАНО 2,7ТДПЕЖО 307 1,6хди

Коментар

Тоя КОМ от къде е? Правен?
        Щатният на ГАЗ-69 е една гърбица вместо горният капак на РК. От нея и стърчи лоста с ръкохватката.

Коментар

Първоначално публикуван от r_vardarov Преглед на мнение
          Колега,аз имам карданна лебедка на Газ-69,от около 8г.лебедката се намира над задния мост.В момента счупих поредния редуктор,/колкото е по силен по го натоварваш/.Ходих до с.Паталеница там има поне 7-8 лебедки от БРДМ,но им искат 400лв.Око ремонта на стариа редуктор излезе на половина ,монтирам от БРДМ.Защото от оригиналното по здраво няма.Задвижването се хваща от раздатката.
          Колега,цял БРДМ няма ли?

Коментар

Не.Много други неща,но всичко е разглобено.

Коментар

През уикенда монтирах кома върху раздатката за проба, кома работи върти.
              Сега идва другия проблем ако на вала на кома монтирам зъбчатка и с верига сваля движението под пода на джипа дали ще издаржи кома понеже ще има напън на кома на страни, надявам, че сте ме разбрали. На кома вала си е за кардан.

Колега r_vardarov смятам, че вашите снимки ще ми бъдат от голяма полза, затова нямам търпение да ги видя.
              Последно редактирано от kra_kra; 12-05-08, 14:50.
              "Джипът започва да върви, като спре да ти е жал за него"УАЗ 469ТЕРАНО 2,7ТДПЕЖО 307 1,6хди

Коментар

Първоначално публикуван от kra_kra Преглед на мнение
                През уикенда монтирах кома върху раздатката за проба, кома работи върти.
                Сега идва другия проблем ако на вала на кома монтирам зъбчатка и с верига сваля движението под пода на джипа дали ще издаржи кома понеже ще има напън на кома на страни, надявам, че сте ме разбрали. На кома вала си е за кардан.

Колега r_vardarov смятам, че вашите снимки ще ми бъдат от голяма полза, затова нямам търпение да ги видя.
                На раздатката тампоните са сметнати да издържат на усукването от карадана, а като опъне веригата ще има странично натоварване/изместване и може да ги скъса. Нали това питаш? Aко е това и веригата може да изпада от колелата според мен.

Коментар

Как да сваля движението под джипа??????? ако сложа кардан ъгала на каретата става много гплям???

Коментар

Да свалиш движението долу е добра идея, но не казваш къде ще е опората за долната зъбчатка. Ако долната зъбчатка е хваната също за раздатката, няма да има проблеми. Когато кардана е хванат горе, усилията са много по-големи. Щом е направено да търпи така, когато свалиш движението долу, усукването се приближава до тампоните и е по-добре. Така се скъсява рамото на усукване. Задължително обаче, трябва долния зъбак с каквото е там измисленото лагерно тяло, да се хване за раздатката. Успех.
                    За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Трудно ще стане долната забчатка да е монтирана върху скоростите по го мислех нея да я монтирам някъде по шасито и нататък вече кардан. Още го умувам.

Коментар

Kолега,майстора ,нещо,ме размотава,не може да намери желязо,Ф 140мм,на 70мм.за сега не мога да кача снимки,но ако те интересува,мога да ти обясня,по телефона как съм го направил.Тел.0898762122.

Коментар

Вече се поизясниха нещата в главата ми, монтирам кома и от него кардан до редуктора /кардан от кормилото на някакъв камион/ Барабана и редуктора пред задния мост, плътно под пода на джипа.

Колко трябва да бъде предавателното число на редуктора?

На барабана мисля да монтирам някаква шина която да притиска плътно въжето.

Коментар

Първоначално публикуван от kra_kra Преглед на мнение
                            Вече се поизясниха нещата в главата ми, монтирам кома и от него кардан до редуктора /кардан от кормилото на някакъв камион/ Барабана и редуктора пред задния мост, плътно под пода на джипа.

Колко трябва да бъде предавателното число на редуктора?

На барабана мисля да монтирам някаква шина която да притиска плътно въжето.
                            А ака нещо тръгне въжето на криво...?
                            Трябва да лягаш от долу, за да го оправиш ли?

Коментар

Точно за това мисля да монтирам тази шина да притиска въжето към барабана и да го реди.

Дори и да тръгне на криво веднъш в годината...

Коментар

Да това и е предназначението.... Но както каза, не е гаранция, че няма да тръгне на криво....
                                Обаче в крайна сметка ще имаш качествена лебедка, дори с зената на няколко полягвания отдолу...
                                Кофтито е само, че обикновенно лебедка се пуска на кофтите места и ако се набиеш в кал до праговете и над тях, а барабана намотае на криво.... е за това говорех...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X