Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Карданна лебедка ?!?!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Карданна лебедка ?!?!

Здравейте всички, преди време един приятел ми обяснява за уазка с възможност да се постави лебедка която се задвижва от кардан (т.е. от двигателя)и тогава много се впечатлих от тази идея.Минаха няколко години и поради факта, че никъде не съм попадал на такова нещо си помислих, че нещо са ме метнали, но четейки за "RAINFOREST CHALLENGE" (м/у другото приветствам Петър близнака,много му се възхетих и изкефих за това което е направил, за да можем ние да почустваме малко от истиннския off-road )отново чух за това чудо, и доколкото разбрах това е най-добрия вариант.

Та ако някой има информация за тази лебедка нека я сподели.Интересува ме от къде се "захранва" 3-ти кардан!?!

Благодаря и поздрави на всички !!!

До: Карданна лебедка ?!?!

http://forum.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=305
    Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
    Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Първоначално публикуван от kokosuz Преглед на мнение
      Здравейте всички, преди време един приятел ми обяснява за уазка с възможност да се постави лебедка която се задвижва от кардан (т.е. от двигателя)и тогава много се впечатлих от тази идея.Минаха няколко години и поради факта, че никъде не съм попадал на такова нещо си помислих, че нещо са ме метнали, но четейки за "RAINFOREST CHALLENGE" (м/у другото приветствам Петър близнака,много му се възхетих и изкефих за това което е направил, за да можем ние да почустваме малко от истиннския off-road )отново чух за това чудо, и доколкото разбрах това е най-добрия вариант.

Та ако някой има информация за тази лебедка нека я сподели.Интересува ме от къде се "захранва" 3-ти кардан!?!
      Само за да добиеш представа ще ти дам пример как е изпълнена при моя модел тук.
      Аз го нямам всичко това за съжаление. А на раздатката има капаче, на мястото на което е трябвало да бъде отводният вал. Както виждаш има възможност за зацепване отпред, а управлението е отвътре.

Коментар

Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнение
        Само за да добиеш представа ще ти дам пример как е изпълнена при моя модел тук.
        Аз го нямам всичко това за съжаление. А на раздатката има капаче, на мястото на което е трябвало да бъде отводният вал. Както виждаш има възможност за зацепване отпред, а управлението е отвътре.
        Проблема ви е в редуктора, а именно който се монтира на мястото на това капаче.Не знам дали го има, и дали изобщо може да се набави изобщо.Другото няма проблем.Аз не съм виждал механична лебедка на джип.Това не значи че няма, просто аз не съм виждал

Коментар

Първоначално публикуван от p.djartov Преглед на мнение
          Проблема ви е в редуктора, а именно който се монтира на мястото на това капаче.Не знам дали го има, и дали изобщо може да се набави изобщо.Другото няма проблем.Аз не съм виждал механична лебедка на джип.Това не значи че няма, просто аз не съм виждал

Не е само в редуктора. Аз имам редуктор за уаз който се монтира върху раздатката и има лостове за включване и изключване но движението идва вътре в купето между предните седлки.

Как да искарам кардан до предната или задната броня??????????????
          "Джипът започва да върви, като спре да ти е жал за него"УАЗ 469ТЕРАНО 2,7ТДПЕЖО 307 1,6хди

Коментар

Първоначално публикуван от kra_kra Преглед на мнение
            Не е само в редуктора. Аз имам редуктор за уаз който се монтира върху раздатката и има лостове за включване и изключване но движението идва вътре в купето между предните седлки.

С карета, висящи лагери.То май там се пада отгоре на раздатката.Можеш да ползваш кардан от кормилото на зил 130,то е с две карета и шлицово съединение.Режеш го и го удължаваш колкото си искаш.ако трябва ще вземеш две.За назад ще стане много по лесно.Гледай умувай все ще има начин.

Коментар

Първоначално публикуван от kra_kra Преглед на мнение

Ако решиш че не ти трябва и го продаваш обади се ! (Сори за спама)
              Случайни хора УАЗ не карат

Коментар

Мой настоящ колега, на времето е работил във "ветеринарната служба", карал е УАЗ 469. Точно от това капаче на раздатката, чрез въпросния редуктор, са взимали движение за задвижване на помпа. Помпата е била монтирана в купето, заедно с малка цистерна в която са сипвали обезпаразитяващи препарати с които са третирали селскостопански животни.
                Редукторът може да се зацепи при неутрално положение на раздатката До тук всичко е като в приказките.
                Обаче редукторът вкарва движението в купето. От тук на сетне идва майсторията и душевното удоволствие от конструкторската мисъл.
                До като ми разказваше това си мислех как ще го попитам за някой редуктор захвърлен по неговите мазета. Е оказа се, че имал такъв, но отдавна вече не е в него за мое съжаление.

Коментар

Аз лично не съм виждал такъв но смятам че като го има движението лесно ще се преведе към лебедка.Пък защо и да не се сложи лебедката в кабината само да излиза въжето на вън.

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро XR 600 Преглед на мнение
                    Мой настоящ колега, на времето е работил във "ветеринарната служба", карал е УАЗ 469. Точно от това капаче на раздатката, чрез въпросния редуктор, са взимали движение за задвижване на помпа. Помпата е била монтирана в купето, заедно с малка цистерна в която са сипвали обезпаразитяващи препарати с които са третирали селскостопански животни.
                    Редукторът може да се зацепи при неутрално положение на раздатката До тук всичко е като в приказките.
                    Обаче редукторът вкарва движението в купето. От тук на сетне идва майсторията и душевното удоволствие от конструкторската мисъл.
                    До като ми разказваше това си мислех как ще го попитам за някой редуктор захвърлен по неговите мазета. Е оказа се, че имал такъв, но отдавна вече не е в него за мое съжаление.
                    Точно от такава машина е и моя и това е и моя проблем.
                    Мислех да сложа маслена помпа и хидро мотор но става .
                    Това с карданите също ми се струва почти невъзможно, първо верига да сваля движението под пода след това висящ лагер и кардан и ........готово, на теория взе, че стана.
                    "Джипът започва да върви, като спре да ти е жал за него"УАЗ 469ТЕРАНО 2,7ТДПЕЖО 307 1,6хди

Коментар

Първоначално публикуван от p.djartov Преглед на мнение
                      Удоволствието излиза 12000 лева ! лебетката,кардана,лоста с жилата за оправление и извода от кутията за Pajero L040
                      Човек първо е изобретил колелото а после премазаните животни !

Коментар

Додето разбера къв редуктор ... Сякаш сте тръгнали да ловите Розовия УАЗ.
                        Никъв редуктор не е това, ами се казва КОМ. Кутия за Отбор на Мощност. Има например конструкция на сина на Моралес. Но наистина излиза над пода на кабината. Ако колата е чисто състезателна не е проблем, и Моралес слага там в базата лебедка от БРДМ.

Коментар

Коментар

Колега,аз имам карданна лебедка на Газ-69,от около 8г.лебедката се намира над задния мост.В момента счупих поредния редуктор,/колкото е по силен по го натоварваш/.Ходих до с.Паталеница там има поне 7-8 лебедки от БРДМ,но им искат 400лв.Око ремонта на стариа редуктор излезе на половина ,монтирам от БРДМ.Защото от оригиналното по здраво няма.Задвижването се хваща от раздатката.

Коментар

Може ли да сложиж малко снимки на лебедката, кома и карданите. Виждал съм монтирана лебедка на Газ 69 като движението се взима от кардана с верига но не ми допада. Имам идея за карданна лебедка на Уаз 469 с ком от раздатката. Кома го имам но умувам на карданите и къде да монтирам барабана с въжето, затова снимките ще са ми много полезни.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X