Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Избор на лебедка (2)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Избор на лебедка (2)

Извинявай, не съм искал да те обидя!
    9000 lb. на 1800 кг. ли отговарят?

Първоначално публикуван от Volk
    9000lb x0.454= 4086kg

1800 сигурно тежи жипа

данните на лебедките ги има в е-шопа /извинете на български е "електронен магазин"/
    помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Първоначално публикуван от LJ73
      9000lb x0.454= 4086kg

1800 сигурно тежи жипа

данните на лебедките ги има в е-шопа /извинете на български е "електронен магазин"/
      Ако толкова тежи джипа, тази лебедка ще го изстреля като тапа от шампанско...
      Освен ако не зарови нос от теглото на лебедката като мравояд...

Коментар

Ако толкова тежи джипа, тази лебедка ще го изстреля като тапа от шампанско...
        Освен ако не зарови нос от теглото на лебедката като мравояд...
        а ти колко мислиш, че тежи? Галопера е 2090кг заедно мене /75кг - нещо съм заслабнал /
        някой се хвалеше, че си е взел лебедка 12000 за УАЗа... от много глава не боли!
        помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

За това как се избира лебедка можете да прочетете повече тук:

http://www.offroad-bulgaria.com/viewtopic.php?t=349
          VPetrov.photography

Коментар

Разбира се!
            Например, ако носиш обувки 39 номер, най-добре е да си купиш 46 !

Коментар

Разбира се!
              Например, ако носиш обувки 39 номер, най-добре е да си купиш 46 !
              OK, вземи си гумени ботуши 36-ти номер вместо 46 и пак ще говориме

8-9 000 е съвсем нормален избор за лебедка на ТЛК70... Със лебедка 4500 /~2000кг няма да се теглиш много пъти /

Да не говорим, че номиналното усилие /4500 например/ е на ПЪРВАТА НАМОТКА на въжето... Т.е. само при изцяло развито въже ще даде такова усилие...

Коментар

Нямам голям практически опит с лебедките, но си мисля че това сътношение от 1,5 което се препоръчва в теглото на лебедката и автомобила е много резонно..
                Ако джипа ти е блокиран до такава степен, ча да не може да го изтегли лебедка с 1,5 по-мощна от теглото, значи преди това трябва да го поосвободиш..
                Ако 12000 дръпне заклещена между камъни Нива с нейното тегло ще я извади на парчета...

Коментар

Нямам голям практически опит с лебедките, но си мисля че това сътношение от 1,5 което се препоръчва в теглото на лебедката и автомобила е много резонно..
                  Ако джипа ти е блокиран до такава степен, ча да не може да го изтегли лебедка с 1,5 по-мощна от теглото, значи преди това трябва да го поосвободиш..
                  Ако 12000 дръпне заклещена между камъни Нива с нейното тегло ще я извади на парчета...
                  а пък ако дръпне някой "кросак" 125сс

Писах за УАЗ с 12000, а не за Нива... казват, че имало известна разлика

голямата лебедка в най-лошия случай ще ти скапе акумулатора, а малката ще се прегрее... Кое е по-скъпо: акумулатора или лебедката?

Коментар

Геометрията на автомобила

Коментар

Наскоро имах (НЕ)Удоволствието да видя "малка" (за автомобила) лебедка, Зверски използвана (миналото време е МНОГО Важно в случая) - Миришеше от далеч (след няколко дни престой на открито и със сигурност не ще заработи отново
                      Така че Volk от много глава не боли (ако не е бой де) - по-голямата лебедка ти дава възможност да се измъкнеш при по-тежки обстоятелства (а те винаги са такива като ти трябва лебедка). Брой освен теглото на "джипа" и теглото на калта която се опитва да изрови (когато е затънал) а то може да е по-голямо от теглото на колата
                      Аз съм с 9500либри ~4500кг, а колата (УАЗ - Хънтър) е ~1700кг. до сега ме вади добре*
                      *(когато работи - имаше някакви фабрични проблеми който (реклама) Перфектният сервиз отстрани (надявам се да няма още)

Коментар

Първоначално публикуван от alex_markov
                        Брой освен теглото на "джипа" и теглото на калта която се опитва да изрови (когато е затънал) а то може да е по-голямо от теглото на колата
                        Защо броиш теглото на джипа?
                        Доколкото знам си технически човек и знаеш, че в случая силите се разлагат и силата на тежестта не е в една ос със силата на опън от лебедката и не може да се яви нейна реакция...
                        Това, че се използва при подбор на лебедка теглото на джипа е опростяване на сметката за да може всеки да си я направи...
                        Теглото по посока е вертикална сила, лебедката хоризонтална..
                        Когато джипа е под наклон тази вертикална сила се разлага на две, като при 45 градуса /таван за джип / се явява половината от теглото!
                        Т.е. при теглене на джип тежък 2 тона по баир с 45 градуса наклон, той има обратна сила - 1 тон + загубите от триене + съпротивлението на обкръжаващата среда..

А миризмата на лебедките най-често е китайска...

Коментар

тия разлагания на силите са за идеално гладка и твърда повърхност! Ходил ли си /пак се връщаме на аналогията с ботушите/ в дълбока кал/тиня? Ботуша тежи 300-400гр, обаче силата която прилагаш за да си вдигнеш крака е такава, че се оляляваш и на 10-тата крачка си "гроги"...

Като ти се "залепне" ЛР-чето някоя такава кал, тогава разлагай силите и смятай
                          На "идеално гладка и твърда повърхност" лебедката не се ползва

Коментар

LJ73 !!!
                            Volk, Живота е по-сложен от урока по физика за 7-ми клас
                            А "миришещата" лебедка не беше китаиска - те законите на физиката си важат и в Щатите че и по-нататък
                            Ти сам ще си решиш каква лебедка искаш (и можеш да си позволиш) тук просто си "чешем езиците" "на ползу роду" та дано стават по-малко грешки
                            Успех при избора

Коментар

Първоначално публикуван от alex_markov
                              LJ73 !!!
                              Какво ще рече това: !!!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X