Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Механична лебедка

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Механична лебедка

Първоначално публикуван от Жоро XR 600 Преглед на мнение
    Джартов, и при това положение какво става? Закачаш въжето, оставяш го леко хлабаво, вече муфата е зацепена? И палиш двигателя, той започва да навива и се теглиш. Като се навие въжето гасиш двигателя и той спира? Демек включването и изключването на лебедката, ако съм те разбрал правилно, става с паленето и гасенето на мотора, така ли?
    Аз поне друг вариант не се сещам(освен с някакви съединители, но тога системата от по-проста става много по-сложна) и затова не ми пасва тази технология. Не че няма да върши работа, но с втора раздатка ми се чини по изпипана цялата схема.... Какво мислиш?
    Абе и аз за това си мислех по горе
    Случайни хора УАЗ не карат

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро XR 600 Преглед на мнение
      Джартов, и при това положение какво става? Закачаш въжето, оставяш го леко хлабаво, вече муфата е зацепена? И палиш двигателя, той започва да навива и се теглиш. Като се навие въжето гасиш двигателя и той спира? Демек включването и изключването на лебедката, ако съм те разбрал правилно, става с паленето и гасенето на мотора, така ли?
      Аз поне друг вариант не се сещам(освен с някакви съединители, но тога системата от по-проста става много по-сложна) и затова не ми пасва тази технология. Не че няма да върши работа, но с втора раздатка ми се чини по изпипана цялата схема.... Какво мислиш?
      Да Жоро за съжаление няма друг по добър начин.но е много яка и няма назад.Между другото преди една седмица човека я продаде и така и не ножах да я снимам да ви я покажа.

Коментар

Какви ходове,ляв,десен това е редуктор навива и развива. Ще падне работа трябва да се обьрне,макарата от ляво,капака от дясно.
        "Винаги правя това, което не мога, за да мога да се науча да го правя. "о8894оЗ81З

Коментар

До: Лебедка

Първоначално публикуван от Nik Преглед на мнение
          Идеята е следната (още не се знае дали е реализируема де)
          Джип Аро (Газ69) с двигател Уазков, скорости те си от Аро (те са със раздатката като на Уаз но нямат бавни) слага се втора раздатка от Газ69 която да има бавни/ бързи - Предния мост се обръща става с прасето както на Уаз/Газ и се връзва кардана от втората раздатка
          От първата се взима движение за Лебедката когато потрябва, с лоста за предното на първата раздатка(втората остава в неутрално положение), движението напред-назад се взима от скоростите според предавката
          Мисля че е постижимо само ако се намери по компактна лебедка да влезе в шасито

Като обърнеш предния мост на първа няма ли да върви на зад?
          Ако съм разбрал правилно искаш да го завъртиш около оста на кардана на 180градуса?
          "Джипът започва да върви, като спре да ти е жал за него"УАЗ 469ТЕРАНО 2,7ТДПЕЖО 307 1,6хди

Коментар

Първоначално публикуван от kra_kra Преглед на мнение
            Ако съм разбрал правилно искаш да го завъртиш около оста на кардана на 180градуса?
            Точно така, а самото главно предаване (диференцяла) остава както си е било преди и посоката пак си е по старо му
            Случайни хора УАЗ не карат

Коментар

Първоначално публикуван от kra_kra Преглед на мнение
              Първоначално публикуван от Nik Преглед на мнение
              Точно така, а самото главно предаване (диференцяла) остава както си е било преди и посоката пак си е по старо му

А и вероятността всичко това да се тушира с два редукторни хич не е малка

Коментар

Здр. Айде и от мен две въпросчета.
                Та знае ли някой какво е предавателното число на редуктора от лебедка за молотовка? И другия въпрос е какъв е размера на оста на макарата?

Предварително благодаря.

Коментар

къде се продават такива лебетки в България???

Коментар

иаз да кажа нещо.има едно момче при нас си е направил уазката сас лебедка от прага/отзад вав шасито/редукторчето го е зглобил сам/но има оригинални на някои специализирани уазки/огоре на раздатката вклучва се сас рачка.станало е много добре.можеш да помислиш по този вапрос.а,готови лебедки колкото искаш без да влизаш вав филми да правиш.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X