Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ИМПРОВИЗИРАНА ЛЕБЕДКА ?!?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: ИМПРОВИЗИРАНА ЛЕБЕДКА ?!?

Първоначално публикуван от adwokat Преглед на мнение
    Или друг аналогичен случай,когато можеш да повикаш неволята разполагайки с ограничен ресурс.
    Разполагайки с ограничени ресурси най добре да имаш лопата както ти казах по горе,джек(ако има къде да запънеш и вдигаш с него)и евентулано ръчна лебедка и въже които да си носиш в багажника
    И като видиш пък че не става да минеш-ще се върнеш и заобиколиш малко-не е голям проблем.

Коментар

Зипа ми е руски комплект мултифункционален в бризентов калъф и включва лопата,брадва,кирка,трион,чук и секач(последното не знам за какво ли ще ми послужи някога)
      За да вмъкна малко хумор в темата колега. Последните 2 неща в зипа ги исползвам много успешно върху ТЪЩАТА ако не желае да ме издърпа .МОГА само да кажа че последния път секача доста ми се истъпи.
      Луд не се мори,само се поти...и охлажда с бира 0884480846

Коментар

Първоначално публикуван от zaiko1234 Преглед на мнение
        За да вмъкна малко хумор в темата колега. Последните 2 неща в зипа ги исползвам много успешно върху ТЪЩАТА ако не желае да ме издърпа .МОГА само да кажа че последния път секача доста ми се истъпи.
        Ама щом те дърпа значи тъща с джип си добарал от някъде;-)
        Някои се раждат риби...малки рибки.С израстването се оформят като дребни риби,като едри риби и като големи балъци.
        NB !БАЛЪК-РИБА в превод от турски...

Коментар

аз пък чакам клипчетата!!!

Коментар

Темата е дали идеята да се импровизира лебедка е възможна и хипотетично би ли могла при форсмажорни обстоятелства да помогне.
            Момчето с Нивата което Голди и компания извадиха от кереча преди 3 седмици,чака около 9 часа преди спасителната акция.Мислих си дали за тези 9 часа ако разполагаше с колан нямаше да си помогне и сам.Или друг аналогичен случай,когато можеш да повикаш неволята разполагайки с ограничен ресурс.
            Мойто мнение, е че много по-добре и безопастно е да си купиш един джак пък ако ти се наложи да чакаш 9 часа може да го ползваш и за лебедка, това с колани за гумите е ужасно несериозно и опасно, особено за фронтерата на която предния диф и е колкото 4 цигарени кутии дори само за проба не си помисляй че после ще търсиш карета полуоски и т.н. Та купи си джак и 2 здрави въжета и повярвай ми почти е сигурно че от всякъде ще се измъкнеш.
            no signature no problems

Коментар

Първоначално публикуван от IvanIvanovi Преглед на мнение
              аз пък чакам клипчетата!!!

Бих пуснал колега ама ме е страх може да искочи от компа и да захапе някой. Е аз превантивно съм и извадил зъбите ама човек знае ли.
              Луд не се мори,само се поти...и охлажда с бира 0884480846

Коментар

Зипа ми е руски комплект мултифункционален в бризентов калъф и включва лопата,брадва,кирка,трион,чук и секач(последното не знам за какво ли ще ми послужи някога)
                Голяма лопата колега. И най добре колкото са пътуващите в джипа, толкова лопати и една резервна. 3-4 лопати правят чудеса от храброст! В началото всичко изглежда безнадеждно бавно, после двуметрови преспи фирн изчезват за минути, шофьора дори спира да гаси, като се сработи екипа След лопатите идва ред на джека.
                А за експериментите които си предложил - евала. Световната история не познава откритие което да е дошло от небето (освен една история с едни каменни плочи преди много години, но и за там доста куцат доказателствата). Така че действай смело, само един савет - тези неща е хубаво да се правят нарочно, на подходящо място (поляната около блока по добре) че иначе стават твърде скъпи. Не съм оптимист за предложената от теб схема с коланите, точно поради доводите изтъкнати от колегите. Но това нищо не значи! В алпинизма отдавна има една приказка, че има места които НЕ МОГАТ да бъдат преодолени, докато не дойде някой дето НЕ ЗНАЕ това - и ги преодолява
                Technical Rescue Direct - life lies in courage
                http://www.offroad-bulgaria.com/show...60#post3258660

Коментар

ЕЕЕЕЕЕЕ най-после морална подкрепа.
                  До момента не съм получил предложение единствено за АТС с 18 тонна лебедка.За тези които не знаят какво е АТС-на български преведено е голям камион с вериги.
                  Някои се раждат риби...малки рибки.С израстването се оформят като дребни риби,като едри риби и като големи балъци.

Коментар

ЕЕЕЕЕЕЕ най-после морална подкрепа.
                    Пробвай. Резултатът ще е, че ще се сдобиеш с една пътечка. Която в много от случаите успешно ще те извади от калта.

Коментар

Всички чакаме с нетърпение обещанит снимки и клипчета и дано предния мост да ти е здрав и на мястото си все още.

Коментар

За тези които не знаят какво е АТС-на български преведено е голям камион с вериги.
                        Като не знаеш какво е АТС-порови малко в нета за инфо
                        Защото не е камион а е:
                        Артиллерийский Тягач - Средний

Коментар

Само за проба, легни по корем някъде и нека Голди те закачи да те тегли, ама за .... джантата. За 9 часа мога да изкопая мнооого. Колегите са казали, а и многократно е казвано: подходящи гуми, джек, лопата, колани, лебедка и т.н. . Предния ти мост се държи на купето на едни детски болчета и на тампони, крайно неуместно е да се натоварват така. Какво бих направил аз, бих си сложил джек, лопата и едно одеяло. Вдигам с джека откопавам точките в която опира, постилам одеялото под джипа и си излизам като пич. Правил съм го, неволята ме накара, колкото и смешно да е , действа, тогава не разполагах и с джек, а с крика от колата, е да мъка си беше, ама след 3 часа колата беше изкарана, и назад се измъкнах, не да дремя 9 часа. Далеч съм от мисълта че това е действащ вариант във всяка ситуация, ама е доста по добре от тая магария с гумата и колана на нея. Има и по добри и доста по приятни начини да си потрошиш джипа.

Коментар

Първоначално публикуван от TRAPERA Преглед на мнение
                            Като не знаеш какво е АТС-порови малко в нета за инфо
                            Защото не е камион а е:
                            Артиллерийский Тягач - Средний
                            Просто обясних какво означава на език разбираем,щото твоето обяснение е правилно,но на румката не му говори нищо.
                            Не питай кой е Румката...

Коментар

Не питай кой е Румката...
                              Аз обаче все пак ще питам:кой е Румката

Коментар

Първоначално публикуван от TRAPERA Преглед на мнение
                                Аз обаче все пак ще питам:кой е Румката
                                Добър въпрос но де да знаех

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X