Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Каква е дебелината на въжето за лебедка?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Заклинена е едната винтова колонка, от електромотора. Не знам как са го ударили дебилите((
    С малкия чук не щя. По-голям вече трябва да купя. Като за начало трябва да се охлаби едната фиксираща гайка, после - квото сабя покаже.

Коментар

Доколкото знам синтетичното въже има доста предимства (по-бозопастно, по-леко..), но и един недостатък различен от цената - това е, че не позволява на лебедката да се охлажда добре при работа, защото топлопроводимостта му е много малка в сравнение с металните въжета. След като се намотае първия оборот, лебедката вече е сериозно топло изолирана. Предполагам че това се смята от производителите на лебедки, но..... може би Венци да ни разясни
      LZ1JJJ

Коментар

има и още един проблем, кевлареното въже не издържа на срязване и протриване, освен това старее от слънцето и влагата адски бързо, това е за жени навигатори
        drive alive

Коментар

Re: Каква е дебелината на въжето за лебедка?

Може ли някой да сподели: каква оплетка е за предпочитане- хем да е по- гъвкаво и здраво, хем да е по- тънко от 9-10 мм. и къде в София се продават такива? Ще се ползва с 9500 либри лебетка на Самурай(тоест може да е по- тънко от старото на лебедката- 11мм.-30м.[тоест по-дълго]примерно 40-50м.)
          Грижа към другия, лична отговорост, свобода; 0886 534013 elffists.deviantart.com

Коментар

От: Re: Каква е дебелината на въжето за лебедка?

Първоначално публикуван от трол Преглед на мнение
            ... хем да е по- гъвкаво и здраво, хем да е по- тънко от 9-10 мм. и къде в София се продават такива? Ще се ползва с 9500 либри лебетка на Самурай(тоест може да е по- тънко от старото на лебедката- 11мм.-30м.[тоест по-дълго]примерно 40-50м.)
            Да побереш 10-20 м. дължина отгоре на стандартната ще означава доста сериозно да слезеш в диаметъра на въжето.
            Не си прави експерименти, а използвай въже, което е съобразено с мощността на лебедката. Това, че си я сложил на Самурай, не означава, че някой хубав ден няма да ти се наложи да дърпаш заседнал Патрул.
            Въже за такава лебедка по-тънко от 8 - 8.5 мм не съм виждал да има.
            Ние не сме неутрални!

Коментар

Re: Каква е дебелината на въжето за лебедка?

Ок! Мерси, убеди ме! А препоръка за магазин или фирма за закупуване? (не за 300 лв.)
              Грижа към другия, лична отговорост, свобода; 0886 534013 elffists.deviantart.com

Коментар

Ок! Мерси, убеди ме! А препоръка за магазин или фирма за закупуване? (не за 300 лв.)
                На пл. Възраждане в яхтения магазин.

Коментар

Провери при Явор-Вромос. Имаха такива от порядъка на 100 - 120 лв, ако не ме лъже паметта.
                  Ние не сме неутрални!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X