Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Каква е дебелината на въжето за лебедка?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Каква е дебелината на въжето за лебедка?

Някой може ли да ми каже каква е дебелината на въжето на лебетка за джип?
    Луд умора нема,само се поти!!!

Re: мм

Първоначално публикуван от tsvetan_gaz69
    Някой може ли да ми каже каква е дебелината на въжето на лебетка за джип?
    До колкото знам е някаде около 9мм нормалното въже!Но зависи от тежеста която трябва да дърпа!
    https://www.youtube.com/watch?v=xvZ7xkufXn4 HEAVY BONE RACING TEAM

Коментар

Зависи от оплетката. После от материала. В цял свят БДС-тата са еднакви, обаче са с картинки, а ги имам само на хартия. Не си играй с канап от сергията, убива. Обичайното 3-тонно стоманено въже е 9,1 мм, не знам си колко нишки в не знам си колко ядра. Картинка.
      Нищо не струва, въпроса е да купиш гарантирано. 30 метра е 20-ина лева. По-яките са по-скъпи разбира се, ама пак не е нещо особено.

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан
        30 метра е 20-ина лева. По-яките са по-скъпи разбира се, ама пак не е нещо особено.
        Какви са тия цени При нас 10мм. е 1,60лв. за 1метър.

Коментар

хммм

Каде ги има за толкова да ида да си купа! Аз имах някога едно австрииско баща ми ми го беше донесал от завода и ми го откраднаха от мазата ! То беше с голям радиус на огъване но отиде! Сега си тарса да си закупа, но несъм намирал трябва да мисла нещо! Та кажи някаде качестшено ако има иначе тука в роман знам, че ги прават!
          4ао
          Никога не спорете с глупака. Хората може да не разберат разликата.

Коментар

А бе намерих във вторични сърурвини една макара с неизползвано въже откраднато от някоя казарма,цялото гресирано и смятам да го взема защото сигурно е "истинско" пък и може да го взема за по ефтино и аз това питам,защото съм решил да правя и аз лебетка и са си набавям материалите!

Коментар

Веднага се сещам за една кантора на ул. Българска морава в София. Обаче каталога им не е тука, ако утре успея да стигна до него ще напиша името. Щото склероза.
              Обаче много по-добре е някой да има скенер, по-добре ако е голям. Да снимаме няколко страници от атласа по подемни машини, и всеки да може да си избира каквото му трябва, а не като папагалите и тъпаните дето търсят молив за трети Б клас. Въжетата са измислени сигурно скоро след каменната брадва, и са усъвършенствани и оптимизирани примерно 100 000 години, така че в цял свят са еднакви и правилни. Е, стига да не са менте.
              Синтетичните са отделна песен. С тях може да работи и дете, обаче цените им са отровни и живеят много малко. Не понасят прах и пясък, обичат да ги перат, и пак живеят май два сезона((

Коментар

един приятел скъса кевларено въже на warn сега по наводненията, а то беше на няма и година ... скапана работа, струва куп пари
                drive alive

Коментар

Ей кои ми смени зглавието на темата?????

Коментар

Първоначално публикуван от tsvetan_gaz69
                    Ей кои ми смени зглавието на темата?????

Току виж сама!Стават и магии.
                    https://www.youtube.com/watch?v=xvZ7xkufXn4 HEAVY BONE RACING TEAM

Коментар

vaje

cenata na istinso vaje e okolo 220-250 lv. za 28m na WARN
                      Човек първо е изобретил колелото а после премазаните животни !

Коментар

) А освен скъп етикет какво друго има?

Коментар

качество

гарнция за произход

в софия има доста фирми, които плетат сапани, но въпроса е от какво ги плетат, в повечето случаи и те незнаят, но дават сертификати и по този начин рискуват живота на сумати народ, без да им пука. това е за отговорните въжета, за 10+ тона, представям си колко отговорно се отнасят към тия канапи за лебедките.

примери от практиката го доказват, свидетел съм как едни сапани откраднати от германия живеят повече от 10 пъти повече от такива направени в българия от "немски въжета"
                          drive alive

Коментар

Фабриката в Роман е отдавна, там все имат машина за изпитания на опън. То и аз имам, ама не мога да разклиня едната колонка и не работи((( Оная фирма продава рОмански и руски.
                            Прочее, ако някой иска да ми помогне за машината, после на нея може да късаме и мачкаме всичко. Жива сертификация, е, за вътрешна употреба

Коментар

тази машина, какво и е ?

с чук нестава ли ?
                              drive alive

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X