Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Първата повредена лебедка MileMarker...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Първата повредена лебедка MileMarker...

Да, за ключетата си е трудна работа, като намериш читаво, вземи ми едно две и за мен ако може..., ако те изпреваря обещавам същото...
    VPetrov.photography

Коментар

ОК
      Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
      Вальо. О888 557Ч7Ч
      Silverado 1.3 i

Коментар

Първоначално публикуван от Венцислав Петров Преглед на мнение
        Не, трябва си разрешаващ друг. Остави го този ключ плюс. Той си е хипер полезен в 99% от времето. Само че, като си в някаква здрава ситуация, обикновено се налагат няколко дърпания едно след друго, със сигурност няма да въртиш ключ плюса, най-малкото защото той е на далечно място от теб... Може да го сложиш и на близо, но няма да е правилно от гледна точка дължините на кабелите... А в такива ситуации стават много грешки, обикновено е изнервено и затова ще ползваш ли лебедката разрешаваш я... после ползваш... Нищо сложно, за сметка на това може да спаси нечии пръсти... След като си я ползвал, забраняваш я... просто но проверено от практиката...
        Ако ключ плюса е механичен е така. Но ако ключ плюса се управлява от малко реленце с оперативна верига, и управлението и е изведено с две тънки жички до це-ка ключе на таблото, тогава няма смисъл да се дублира системата с друго разрешаващо це-ка ключе.
        При мен така го направих, и дълго се чудих дали да сложа още едно разрешаващо ключе, но реших, че няма смисъл.

Коментар

ОК, и така си е идеално... Важното е всеки път като тръгне лебедката, да е съвсем ясно, че това е съзнателно действие и водача иска точно това...
          VPetrov.photography

Коментар

Да ти кажа, аз съм на същото мнение. Електрониката от този род няма какво да прави в една лебедка. Това че е мода е ясно, но като всяка мода е тъпо начинание. Аз също съм изхвърлил цялата електроника... И не ми липсват светещите диоди... А, и да знаеш че всъщност файдата от нея е точно никаква... освен че лесно и безвъзвратно се поврежда...
            Един въпрос с образователна цел: къде точно са МОСФЕТите и защо им се сърдите?
            Предполагам, че заместват релетата? Ако е така, защо горят? Не са сметнати както трябва или има някаква друга причина?
            И какви всъщност са самите транзистори?
            Ако въпросът ми не е за тук, моля да бъде преместен на по-подходящо място (в раздела за Електроника или Лебедки), но наистина ме заинтригува.
            О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Първоначално публикуван от tef4o Преглед на мнение
              Един въпрос с образователна цел: къде точно са МОСФЕТите и защо им се сърдите?
              Предполагам, че заместват релетата? Ако е така, защо горят? Не са сметнати както трябва или има някаква друга причина?
              И какви всъщност са самите транзистори?
              Ако въпросът ми не е за тук, моля да бъде преместен на по-подходящо място (в раздела за Електроника или Лебедки), но наистина ме заинтригува.
              Ми според описанието на Вальо, MOSFET транзистори в управлението изобщо няма. Не и силови такива, дето да заместят контакторите. До колкото разбрах някакви алабалистики га гледат ток, натоварване и да пищят и изключват баш когато най ти е нужна лебедката.

...а моето впечатление преди това беше че вместо контактори позлват MOSFET транзистори. Понеже без механични части - по-надеждна система, ако направена както трябва. Изглежда обаче съм се лъгал.
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Не въобще не е това дето си мислиш с крайни мос-фет транзистори. Просто са направили една платка, която управлява "интелигентно" комутатора (който си е стандартен), следи уж токовете и святка едни диодчета... Въобще тотална простотия, която при това за да не може някой да я изкопира или не дай-боже поправи е залята с епоксидна смола смесена с камъчета... Много отдавна не бях виждал подобно крещящо конструкторско малоумие...

И да добавя, и с крайни мос-фетове да беше, пак щях да си предпочета контактора... Нито един електронен елемент не обича когато е горещ да го топнеш в студена вода... Което за съжаление се случва...
                VPetrov.photography

Коментар

....... Просто са направили една платка, която управлява "интелигентно" комутатора (който си е стандартен), ........
                  Kомутатора може да е стандартен за MileMarker, но аз не бях виждал такъв. Две превключващи релета в един корпус. Разглобяем и здраво херметизиран с медни шини и истински контакти. След изхвърлянето на интелекта не остава какво да се скапе дори и под вода. При това хитреците са го вързали между + и средния край на мотора. На 12V е само докато сработи. После на по-малко.
                  Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
                  Вальо. О888 557Ч7Ч
                  Silverado 1.3 i

Коментар

...Просто са направили една платка, която управлява "интелигентно" комутатора (който си е стандартен), следи уж токовете и святка едни диодчета... Въобще тотална простотия, която при това за да не може някой да я изкопира или не дай-боже поправи е залята с епоксидна смола смесена с камъчета...
                    По-вероятно платката е залята със смола за защита от влага. Против копиране не върши никаква работа, ако се е заел някой със сериозни намерения...
                    Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнение
                      Kомутатора може да е стандартен за MileMarker, но аз не бях виждал такъв. Две превключващи релета в един корпус. Разглобяем и здраво херметизиран с медни шини и истински контакти. След изхвърлянето на интелекта не остава какво да се скапе дори и под вода. При това хитреците са го вързали между + и средния край на мотора. На 12V е само докато сработи. После на по-малко.
                      Това е новата мода в комутаторите. Напоследък всички преминаха на подобен модел... Той също си има своите кривици, и може да се повреди, най-вече от влизане на кал... Имам и затова тунинг, става идеално... ама ще трябва да показвам на място...
                      VPetrov.photography

Коментар

Едва ли за защита от влага е необходима 3 сантиметра смола над платката при това обилно смесена с камъчета... За останалото сте прав, вече е направено, тотална глупост е отговора...
                        VPetrov.photography

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X