Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Правилно навиване на въжето?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Правилно навиване на въжето?

Аз търсих решение на този проблем и не намерих перфектно такова, дори без оглед на цената, за да работи такъв редач трябва да се сихронизира с барабана, нещо което идва малко сложно при масово ползваните лебедки . Та работещия метод е дюза на бронята и лебедката вътре,(Ясен го спомена по горе) тогава въжето ще се реди само ама...
    ОФА ДБ 2.4 92 ML 270 CDI ETZ 250

Коментар

E при мен нямаше как да стане чисто и лесно и се отказахме... та лебеда си виси на носЪ. Виждал съм в клипчета извън България редачи, които не изглеждат сложни и скъпи и са малко като скрипец, но не ми е ясно как става точно, но пък са големи. Има и още един вид, но не мога да си спомня как точно е направен и как работи. Ще потърся да пусна клипче...

Коментар

Първоначално публикуван от auto_marin Преглед на мнение
        Аз търсих решение на този проблем и не намерих перфектно такова, дори без оглед на цената, за да работи такъв редач трябва да се сихронизира с барабана, нещо което идва малко сложно при масово ползваните лебедки . Та работещия метод е дюза на бронята и лебедката вътре,(Ясен го спомена по горе) тогава въжето ще се реди само ама...
        Чак да се реди само, не разчитай, за това си трябва механичен нареждач. Но поне няма да се заплита злобно.

Коментар

Само си се реди, щото въжето идва само от 1 посока и то централно... няма как да се натрупа у лЕво, щото се дърпаш под ъгъл...

Коментар

Абе реди се то ама пак не съвсем ашколсун.

Коментар

Ето какво се случва ако не е наредено въжето и не внимаваш при теглене и то се събере в единия край. Колегата не е внимавал и му пръсна ухото на което се закрепят напречните шпилки. Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Снимка0528.jpg
Прегледи:1
Размер:88.8 КБ
ID:5493692
              На нас клиренс ни трябва , не скорост

Коментар

Съжалявам че ви се набърквам в темата. Нямам нито джип, нито лебедка (за сега), но много ме дразни подреждането на маркуча след поливане и от доста време искам да си купя макара която сама да нарежда маркуча при навиване, което е точно същия проблем който и вие имате с лебедките. Не мислите ли, че това http://www.gardena.com/bg/water-mana...trolley-60-hg/ е прилижимо при лебедките? Разбира се ще са нужни известни промени, като на прима виста се сещам за водещата ролка. Аз бих я направил от две ролки една срещу друга така, че да се получава отвор точно с диаметъра на въжето. Вала на който е ролката е с доста интересен профил, който като стигне ролката до единия край започва да я мести в другата посока без да е синхронизирано по никакъв начин с барабана. Преполагам, че грамотен стругар би могъл да го изработи. С това нещо съм си играл в магазин и първите ми впечатления са, че работи доста прилично.

П.С.
                Ужас, сега като си прегледах поста установих, че може да се сметне за реклама на дадения за пример производител. Уверявам ви, че не това ми е била идеята. Исках по скоро да помогна и да покажа нещо което вече е измислено от някой и тази идея да се ползва за направата на устройство което да навива равномерно въжето на лебедката (доколкото е приложимо и възможно това) Надявам се, че това не е грубо нарушение на правилата на форума.
                Последно редактирано от Grayfox; 19-06-13, 08:59. Причина: Добавен П.С.
                Honda Transalp XL600v PD06 1993 - откраднат в Лондон.
                Honda Varadero XL1000 SD03 2011

Човек е 80% вода и ако няма мечти или цели в живота, това е просто една вертикална локва.

Коментар

Това работи, защото няма усилие и маркучът сам избутва ролката настрани. Под усилие няма да работи. Работещ вариант на редач съм виждал на лебедката на камион Прага. Представлява водач, който се движи наляво-надясно по един двойнонарязан червяк, който е синхронизиран с барабана посредством механична предавка.
                  Газ69- създаден във времена, в които мъжете не са си бръснели краката.

Коментар

Първоначално публикуван от Grayfox Преглед на мнение
                    Съжалявам че ви се набърквам в темата. Нямам нито джип, нито лебедка (за сега), но много ме дразни подреждането на маркуча след поливане и от доста време искам да си купя макара която сама да нарежда маркуча при навиване, което е точно същия проблем който и вие имате с лебедките. ...
                    Като я купиш въпросната макара, пробвай да завържеш маркуча на някое дърво вляво или вдясно от нея, започни да навиваш и виж какво става тогава с редача! След това си представи, че навиването става с усилие от 1,2,3 тона ...
                    Ние не сме неутрални!

Коментар

Ето едно клипче, на което се виждат бегло редачите по носовете на машините. Уви на английски нямам идея как да търся подобно чудо из нета. Някой да знае как се нарича на инглиш?

А може и да бъркам и да не е това редач? Има този, койото се вижда така на не пуснато, има и на 1.36 минута един с пружина и прочее. Мисля си, че е редач и не е сложно да се направи...

Коментар

Първоначално публикуван от Георги Василев Преглед на мнение
                        водач, който се движи наляво-надясно по един двойнонарязан червяк, който е синхронизиран с барабана посредством механична предавка.
                        Това е единственият начин. Във Флота го правят откакто ползват лебедки, лошото е че механизмът е сложен и страда от мащабни фактори.

Коментар

Първоначално публикуван от Насов Преглед на мнение
                          има и на 1.36 минута един с пружина и прочее. Мисля си, че е редач и не е сложно да се направи...
                          Не е редач.
                          Просто закачалка за въжето, с пружина. Едно, че не се налага да бъркаш ниско в калта като се закопаеш, и друго-навигатора закача куката на високото, и влиза да си слага коланите. През това време пилота навива въжето на лебедката(на RFC е забранено да се кара с въже което не е навито на барабана), и като се опъне достатъчно "клюна" се навежда-знак, че въжето е прибрано, и може да се тръгва.
                          Има ли желание-има и начин!

Коментар

Ясно, жалко

Надежда всека оставете
                            за редача забравете

Коментар

Имам една лебедка уж от хеликоптер, която си има редач, ето ги и снимките:
                              Прикачени файлове
                              идеите са навсякъде и даже не ги заключват

Коментар

Явно не сте обърнали внимание на детайлите (преди да заклеймите идеята ми като негодна, и да ме карате да дърпам някви дървета с градинския маркуч ) при дадената от мен за пример макара, защото там има абсолютно същия двойно нарязан червиак както на снимката по-горе и при въртенето на тази ролка тя се премества по този двойно нарязан червиак (който е стационарен и не се върти) и като стигне края му сменя посоката на движение (не на въртена на ролката на редене на маркуча/въжето). Всъщност вече няма значение и от това обяснение е малко ненужно защото горе на снимките виждам, че са направени такива лебедки на този принцип (като тази по горе от примера по-горе) За разлика от макарата за маркуча при тази от снимката явно не разчита на въжето да върти ролката по червиака, а червиака се върти от мотора докато ролката/редача се плъзга по водачи (един вид самия водач е стационарен тоест не се върти а само се движи наляво надясно. Аз и заради това предлагах вариант с две ролки които да са една срещу друга за да се осигури сцепление с въжето и по този начин да е сигурно че щом въжето се движи, то и ролките ще се въртят. Наистина ми е много интересно обаче, всичките говотите за синхронизация при разните други. Някой обаче може ли да ми обясни как е направена. Защото има един голям проблем, и той е че диаметъра на барабана на лебедката не е постоянна величина, а се променя със всеки ред намотано въже. Или пък аз се бъркам нещо?
                                Honda Transalp XL600v PD06 1993 - откраднат в Лондон.
                                Honda Varadero XL1000 SD03 2011

Човек е 80% вода и ако няма мечти или цели в живота, това е просто една вертикална локва.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X