Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Помощ проблем с лебеДка

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Помощ проблем с лебеДка

Ако е спирачка-ще има поне малко премръдване на барабана, а не само "цък" от релетата
    Има ли желание-има и начин!

Коментар

Може, ма поне да откачи механичната част, за да е сигурен че проблема е в електрото. Отнема десетина минути.
      Е и се омазваш яко с грес, ма тва е бонуКс
      И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Тооо... Вальо има кого да накара да се омаже...

Чакаме отговор дали ще пия бира, или нъцки...

Коментар

Кольо, какви са тия акъли дето ги даваш на хората?

Не забравяй, че не всеки тук е професионален заварчик, а тия юнашки искри може и да извадят някое око. Черните пръсти - отделно,

Коментар

Е чак пък толкова моята като я взех я пробвах като държах кабела към акумулатора с ръка нямаше кои знае какви искри (не казвам ,че е правилно )
            ВНЕДОРОЖНИК УАЗ - БОГ РАЗБИТЫХ ДОРОГ

Коментар

Първоначално публикуван от koko_s Преглед на мнение
              Е чак пък толкова моята като я взех я пробвах като държах кабела към акумулатора с ръка нямаше кои знае какви искри (не казвам ,че е правилно )
              Така може, защото токът се превключва в релетата, а не на върха на кабела.

Коментар

Чакам Вальо да пусне снимка на изгорелите си пръсти...

Ясене не се втелявай, даже и накъсо да дадеш клемите на акумулатора-искрата не е чак за изгаряне. Е, ако си хептен индианец-може и да се опариш, ама то може и да се спънеш в бордюра и да си разцепиш главата. При нормалното ежедневно внимаване "какво правиш" риска е минимален. Да караш кола със скорост над 30 също е рисково нали? Ама всички караме с доста по-високи скорости, даже много по-високи.
                Така, че няма страшно. Който не може да се усети, че ще има искрене и загряване-обикновено не се и занимава сам с ремонтите.

Коментар

Майстор Кольо, чакам да кажеш оттук нататък, какво да правя!

/Човек, не можа ли по-рано да кажеш, че си бащата на лебедките!?
                  Знаеш ли какво е да изтеглиш въжето пред родопска ловна дружинка и като вържете прасето от дерето, лебедката само да си "почуква"!
                  Остави резила, ама как после се прибираш, омотан с несъбрано въже!/

Голяма работа си - да знаеш!

Описвам инструкциите на Майстора:

"Разкачи кабелите от релетата(дебелите кабели) и единия който е отпред го свържи накъсо с този който е отзад. После на другия преден подай плюс от акумулатора(пак през дебел кабел, че макар и на празен ход там вървят доста ампери)-лебедката ще тръгне в някоя посока. После размени свързването-свържи другия преден кабел със задния, а на другия преден подай плюса-лебедката трябва да започне да върти в другата посока. Кабела за масата не го пипаш в никакъв случай, щото може да започнат да хвърчат искри...Ако върти и в двете посоки-лебедката е наред, търси в релетата."

Коментар

Първои да кажа, че съм Николай, та да не ми викаш "майсторе", щото не съм. И Кольо става...

Второ-не си описал какво се слуъчва-лебедката тръгва ли и в двете посоки?
                    Ако тръгва-имаш проблем в релетата.
                    Ама кажи какво се случва, та да го мислим.

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
                      Първои да кажа, че съм Николай, та да не ми викаш "майсторе", щото не съм. И Кольо става...

Второ-не си описал какво се слуъчва-лебедката тръгва ли и в двете посоки?
                      Ако тръгва-имаш проблем в релетата.
                      Ама кажи какво се случва, та да го мислим.
                      Става това, което беше описал!
                      Върти и в двете посоки!

Коментар

Значи релетата не пускат ток за лебедката.
                        Две възможности:
                        Или не сработва някое реле, или сработва, но контакта му е зацапан и вследствие-пак не пуска ток.

Как се пробва:
                        На релетата трябва да идват три по-тънки жички от управлението. Едното взема плюс от постоянното захранване от акумулатора, и го кара до ключето чрез което управляваш лебедката. Самото ключе върши доста елементарна работа-пуска плюса или по единия, или по другия кабел. Пробвай дали до управлението на релетата стига този плюс-с пробна лампа или мултицет. В едното положение на ключа трябва да дойде плюс по едната жичка, в другото положение-по другата.

Кажи с колко релета е лебедката? С четири, с две, или един общ блок?
                        Всъщност с колкото и да е-ако има плюс(управляващия сигнал който идва от ключа) и на двете жички-значи трябва да сменяш релетата. Ако липсва плюс по едната от двете жички-смяна на ключа, ама там рядко се поврежда.
                        Ако и на двете жички идва плюс, а лебедката не сработва-релетата. Ама да ги ремонтираш е кауза пердута(баси кви думи знам...) и е най-добре да ги смениш с нови.

Доста често куплунга който е на кутията с релетата се еб@в@, просто буксата която влиза в него не дава добър контакт, та може и там да е причината.

Абе ако ти е станало ясно как се управлява лебедката ще можеш и сам да диагностицираш повредата, това е елементарна електротехника.

Коментар

Колеги, аз имам подобен проблем, моята лебедка е Т-мах 9500, беше отказала да работи ( по-точно работеше когато пожелае), отворих я почистих четките ( бяха задържали) сглобявам всичко както си му е реда и какво става, лебедката работи само на развиване а на пребиране щракат релетата и само премърдва и не ще да пребира, като ми се струва че консумацията на ток е прекалено голяма ( двигателя иска да гасне). Някой имал ли е подобен проблем? Лебедката е с блок за управление
                          SUZUKI "VITARA" , 1.6 ,къса база,BF Goodrich MUD, 31x10,5 R15
                          Nissan Patrol Y60

Коментар

Първоначално публикуван от penev_dch Преглед на мнение
                            Колеги, аз имам подобен проблем, моята лебедка е Т-мах 9500, беше отказала да работи ( по-точно работеше когато пожелае), отворих я почистих четките ( бяха задържали) сглобявам всичко както си му е реда и какво става, лебедката работи само на развиване а на пребиране щракат релетата и само премърдва и не ще да пребира, като ми се струва че консумацията на ток е прекалено голяма ( двигателя иска да гасне). Някой имал ли е подобен проблем? Лебедката е с блок за управление
                            Не си свързал правилно кабелите от блока за управление до лебедката.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                              Не си свързал правилно кабелите от блока за управление до лебедката.
                              Не съм ги откачал кабелите че да ги объркам, има нещо което пропусках да кажа понеже скъсах 1-ят болт, завъртих ел. мотора на 90 градуса за да мога да ползвам другите отвори, незнам дали това има значение?
                              SUZUKI "VITARA" , 1.6 ,къса база,BF Goodrich MUD, 31x10,5 R15
                              Nissan Patrol Y60

Коментар

Първоначално публикуван от penev_dch Преглед на мнение
                                Спирачката ако е неправилно сглобена се получава същия ефект - развива , но не иска да навива , като има много голяма консумация на ток заради блокирането на конуса на спирачката при навиване .
                                VEREYA MOTORSPORT TEAM

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X