Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Defender виси на лебедка!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Явно г-н Добрев не е карал достатъчно сериозен офроуд. Заповядайте някой път с нас при екстремни тестове и ще разберете защо трябва да черпите Стефан с бира...

А сега нещо интересно за по-напреднали:

Който изброи поне два начина, по които може с хидравлична лебедка да се издигне вертикално машина във въздуха печели три бири от мен. Допълнителни условия - никаква помощ от странична машина или други хора освен водача. Никакви приспособления които да не са докарани с машината която следва да се издигне...Нищо специално като условия – просто достатъчно здрав и висок клон...

Хайде да видим - офертата важи само за първия...
    VPetrov.photography

Коментар

Ех, явно не съм Кристо, или друг моден нюйоркски спец по амбалажа. Сещам се само един начин, ама иска макари, та сам да се направи на вързоп, за да тръгне хоризонтално и да не се прекатури.
      Горивото е най-малкият проблем, и се решава лесно с разходен резервоар. От самолетен до туба вързана с тел при мотора.

Коментар

Хей ! А какво става с маслото в картера , А

Коментар

Първоначално публикуван от fulda
          Хей ! А какво става с маслото в картера , А
          Ще налеят от ония "химии", с които двигателите работят без грам масло
          А всичко това ми намирисва на заяждане

Коментар

Съгласен !

Коментар

В предвид казаното от Пламен Исаев (черпя го бира разбира се) уточнявам, че не бива да се използва нищо, което не е разрешено от производителя на машината като специални масла и т.н. А извън темата специално за така наречените чудодейни добавки, които могат да накарат двигателя да работи без масло съм категорично против и съвсем не смятам, че са нещо полезно. И внимателно четете условията – там е скрита уловката...
              VPetrov.photography

Коментар

Аааа ...
                Първоначално публикуван от VPetrov
                Никакви приспособления които да не са докарани с машината която следва да се издигне......
                Ами докарваш автономен генератор и хидравлична помпа ...

Коментар

Добре де, аз не разбирам как така все "fulda"? Вече като има интересни въпроси с награди ще давам допълнителни условия за участието на "fulda" че иначе той ще обере всички награди за годината...

А ето как изглежда съоръжението:

VPetrov.photography

Коментар

Разбира се лебедката може и да е закрепена стационарно и дори да е свързана по стандартния начин към помпата за сервото и само при критични ситуации, когато не може да работи двигателя на автомобила да се включва външен двигател с отделна хидравлична помпа. Освен това може разбира се да се монтира и допълнителна хидравлична помпа, която да се върти от електродвигател.

VPetrov.photography

Коментар

[Valentin Dobrev]

В. Петров прав си!
                      Наистина тепърва се запознавам с оффроуда!
                      Освен това fulda е прав, че нещата отидоха към заяждяне, така че сменям рязко курса!
                      Няма да вдигаме нищо, освен по някоя бира!
                      Засега съм най-впечатлен от гореспомената хидравличка лебедка!
                      Просто ме притеснява, че тя може да е разчетена за други агрегати /Хъмви/!
                      Също така ме притеснява статиката на укрепването / да не вземе да откъсне предницата /.
                      Имаш ли решение при което след мотажа да направим тест на някакъв стенд / дори и приспособен/, но да можем да отчетем теглителната сила?

Поздрави!

Коментар

В. Петров прав си!
                        Наистина тепърва се запознавам с оффроуда!
                        Нищо лошо няма в това. Никой не се е родил научен, а пък който каже, че всичко знае значи нищо не знае. Този портал е за това, хората да си разменят идеи, знания и опит. Ще се радваме ако можем да сме полезни на вас и на всички останали.

Освен това fulda е прав, че нещата отидоха към заяждяне, така че сменям рязко курса!
                        Няма да вдигаме нищо, освен по някоя бира!
                        Няма страшно, в спора се ражда истината. Пък и нашият разговор смятам ще е полезен на всеки, който тепърва ще обмисля планове за екстремни изпитания. Не съм приел вашите въпроси като заяждане, а по скоро като желание за перфекционизъм което силно уважавам.

Засега съм най-впечатлен от гореспомената хидравличка лебедка!
                        Просто ме притеснява, че тя може да е разчетена за други агрегати /Хъмви/!
                        Също така ме притеснява статиката на укрепването / да не вземе да откъсне предницата /.
                        Имаш ли решение при което след мотажа да направим тест на някакъв стенд / дори и приспособен/, но да можем да отчетем теглителната сила?
                        Тук сте много прав! Това са най-сериозните проблеми пред монтажа не само на тези, а и на всяка по-мощна лебедка. Наистина много трябва да се мисли и пресмята преди да се монтира. Освен това трябват и доста умения при използването, защото лебедката както е много полезна така може и да причини щети и което е по-лошо наранявания и дори смърт. По време на едно състезание (не в България) след откъсване куката заедно с част от теглената машина проби един Краз до средата на двигателя му!
                        VPetrov.photography

Коментар

Не разбрах ?

Къде отиде бирата ?...

Коментар

Специално ще се видим да я изпием в най-скоро време...
                            VPetrov.photography

Коментар

[Valentin Dobrev]

Държа да е от мен!

За съжаление не мога да открия никъде инструкции или поне мнения от конструкторите на шасито в които точки на рамата колко Нютона на опън издържа конструкцията.
                              А го правят от 47 година! Значи ли това, че всеки е решавал въпроса по свой начин и всеки път се кръстил като запука нещо при тегленето!

Коментар

Колега , данни не мога да ти представя , но знам къде и как се монтира ЗАВОДСКИ + точки на закрепване .http://www.offroad-bulgaria.com/view...690&highlight=

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X