Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Лебедка EWP 3500 става ли за...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Лебедка EWP 3500 става ли за...

Първоначално публикуван от smigal Преглед на мнение
    Да ти кажа събарят не ами ...
    Както съм писъл - предстои ми купуване на гуми,верига с куки,въже....,а пук съм и с малко дете(не се оплаквам от детето - то е вс. за мен)разходите неспират....
    От София съм.Може някой ден да пием по бира.
    Малко сам си оспамих темата с тези отклонения.
    Никой ли не ползва такива лебедки - vromos ги продава......
    Ползват ги колега, ползват ги, ама за АТВ. Да ще ти свърши работа два три пъти и после ще ме търсиш за резервни части Изчакай събери пари и си сложи поне 6000Lb за да ти е мирна главата. А ако решиш да купуваш 3500 просто ще хвърлиш едни пари на вятъра.

Коментар

... 1.Колега какво имаш в предвид "това миксерче",че е малко като мощност или кофти марка и/или модел?
      2.Виждам,че е за АТВ,както виждам и мощността и.Но както писах тя е за "кураж".
      ...
      Хубав слънчев ден- язовир.Ловя риба на място до което се стика по стръмен и черен път.Когато е сухо е ОК,ама валне ли малко на връщане точно преди да стигнеш асфалта-проблем.Малко не ми достига.Това е реална случка,а не хипотеза. ...
      1. Малко като мощност. Имай предвид, че максималната сила на опън на лебедките, която се посочва в спецификациите, се отнася само за първия ред на барабана (напълно развито въже). Колкото повече се запълва барабана, толкова повече силата намалява.
      Т.е. дори на първи ред лебедка от този тип ще е "на кантар" за джип като Ферозата.
      Освен това, трябва да се има предвид, че често пъти (най-вече при по-евтините немаркови лебедки) посочената максимална сила на опън трябва да се приема с прилична доза скептицизъм (нещо като 500-те Ампера, посочени за предлаганите по магазините стартови кабели с дебела изолация и проводник има-няма 1 квадрат ).
      Отделно, дето мощността на лебедката ще зависи и от качеството на монтаж и състоянието на електрическата инсталация на автомобила. Т.е., ако нямаш добър алтернатор и отличен акумулатор, дори и качествена лебедка няма да може да постигне пълните си възможности.

Дали не е показателен фактът, че лебедката, която си посочил, стандартно се предлага с блок?

2. Спирачката на тези малки лебедки (ако изобщо имат такава) не е мислена да удържа натоварването от тон и половина джип. Ако изпусне?

3. Хубаво се каниш да използваш блок, ама въженцето на тия лебедки е късичко дори за случай, че ще го използваш единично. А като го прекараш през блока - хептен окъся. Ако баирчето ти е по-дълго и по-стръмно какво правиш?

Вромос, че продават такива лебедки - продават. Ама ги продават за АТВ. Дали ще ти важи гаранцията, ако я монтираш на джип?

С лебедка "за кураж" все едно, че ще си без лебедка.

Ей ти нещо подобно, качено на "Нива"

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:winch.jpg
Прегледи:1
Размер:82.1 КБ
ID:5289988

Ха познай от 3 пъти колко същата лебедка му помогна на колегата да се дръпне 2-3 м назад при тази ситуация и дали не се наложи да го теглим с 9500 на Патрула!

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:imga0239.jpg
Прегледи:1
Размер:190.5 КБ
ID:5289987

Хубаво ти е казал Кольо - гумите вървят преди лебедката. С тия зимни гуми на кал естествено, че ще имаш проблеми.

Та, пак да кажа, не си давай парите за нещо, което няма да ти върши работа! Сложи ги тия парички в касичката, дето събираш за читави гуми. А дотогава, преди да тръгнеш за риба, гледай прогнозите за времето или ходи на места, откъдето ще можеш да излезеш и без екшън.
      Последно редактирано от Чавдар (V93); 06-07-11, 00:06.
      Ние не сме неутрални!

Коментар

Никой ли не ползва такива лебедки - vromos ги продава......
        Ползват ги - монтира се отзад на теглича и служи да си изтеглиш колесара с лодката от езеро...за да ти свърши някаква работа тая лебедка трябва да я прекараш през троен или четворен полиспаст (като тези на ветроходните кораби ) и пак си остава нищо работа.
        VEREYA MOTORSPORT TEAM

Коментар

Първоначално публикуван от Бакалов Преглед на мнение
          трябва да я прекараш през троен или четворен полиспаст (като тези на ветроходните кораби ) и пак си остава нищо работа.
          Чшш ей, ти все през призмата на патролджия гледаш

Ферозата е наполовина на вашите параходи, та с една или най-много две макари ще се вади отвсякъде.
          Но остава въпроса за дължината на въжето и дебелината му. Дължината може да се компенсира с друго въже за което да се закачи, но диаметъра си остава ограничаващ фактор.

Но като условие имаме немного тежки закъсвания, колкото да си помогне мъничко, когато съвсем малко не достига за да излезе.

Не, че съм привърженик на половинчатите неща, но човекът зададе точен въпрос, стремя се да отгарям. Пък и по-горе съм писал кое е според мен най-вярното решение.
          Последно редактирано от Кольо; 05-07-11, 22:17.
          Има ли желание-има и начин!

Коментар

Един колега на събора в Приморско,състезаваше се със Самурай и заседна на гумите.Точно с такъв "миксер" успя да се издърпа, но аз буквално бях залегнал,като видях това въженце и чух звуците ,които издаваше.Аз не бих рискувал,опасна ми изглежда за джбип.
            БЕНЗИН В КРЪВТА,МАСЛО ПОД НОКТИТЕ И КАЛ НАВСЯКЪДЕ!!!
            TLC 70 1KZ-T В ПРОДАЖБА!!!
            Съби Радев А(-) 0895745706

Коментар

Ако си купиш тази лебедка, се моли да не я използваш и в този случай започни да си събираш пари за друга лебедка да кажем 6500 либри, която ще ти върши работа. Недей да мислеш по БГ те хората са го написали ATV. Ако ще я ползваш за украса това е твоята лебедка макар, че съмнявам да стои добре. В крайна сметка човек се учи от грешките си. Успех.

Коментар

Както казах 3500 либри всъщност изобщо не е малко. На патрула е един тон, ама въжето е 8 мм
                И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Колега преди да монтираш на Ферозата лебедка все пак, вземи оригиналната книга на колата и виж каква лебедка са сметнали японските инженери. При монтаж на "6000 и повече либри" според колегите ще усетиш осезаемо натоварване на предния мост на колата и едни ефекти които, ако си ползваш колата ежедневно със сигурност няма да са ти много приятни. После ще трябва да помислиш за друг акумолатор, защото се съмнявам щатния на Ферозата да е сметнат за това натоварване и най накрая може да помислиш за друг генератор които да отговоря на мощността която консумира лебедката. Всичко се продава, китове за окачването, генератори, гелови акумолатори, но ти спомена, че си ограничен във финансите така , че решавай сам.

Коментар

Абе защо плашите човека, с толкова глупости. Никакъв проблем с натоварването на предния мост, нито при акомулатора ще има нито при генератора някакви проблеми, просто тази от 3500 либри не става, нито въжето ще издържи нито частите при лебедката, то е достатъчно като им погледне джуките за да се обеди човек, че не става за джип. За ферозата твърдо съм за 6500 либри, имал съм такава на витарата и се справя перфектно. И на ATV-то имам 3500 либри и тя се справя перфектно но за него и само толкова, все пак е 300кг. За да ти върши работа лебедката и да си сигурен в нея, че като се наложи да я използваш ще ти помогне смятай колко ти тежи джипа умножи по две и си купи такава лебедка да отговаря на килограмите. Тази от 3500 може да си брулиш ореха с нея.

Коментар

Само да добавя: След поставяне на лебедка, дори такава смешна, куража се увеличва много повече от теоритичната таглителна сила на лебедката на първия ред.
                      Води до ситуации подобни на сниманата от Чавдар.

И още- не предвиждайте за тази лебедка повече от един блок. Въжето е много късо. АТВто може да се закачи и на обикновен храст, джипа не. Освен това, скапаните дървета са точно пред тебе само на стръмно и инфарктно спускане. Когато трябва да се дърпаш винаги са далече и в страни.
                      Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
                      Вальо. О888 557Ч7Ч
                      Silverado 1.3 i

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                        Както казах 3500 либри всъщност изобщо не е малко. На патрула е един тон, ама въжето е 8 мм
                        Ей търтей какво не е малко.На самурая на нови искър сложих пробно 4500 която пак се води за АТВ и работи извесно време и какво.Не вярвам да тежи повече от ферозата.
                        Ако найстина момчето си кара на лекички разходки със семейството защо пък да не сложи някаква малка като за зор заман.(зор заман ама точно тия думи са дискутирани многократно)
                        Една такава 3500лв е примерно около 300лв.С около 200лв отгоре може да се сдобие с една 6000 на която може да има по-голямо доверие.Според мен даже по-скоро може да направи компромис с гуми отколкото с лебедка.Защото вместо яки кални слага А/Т и по-силна лебедка.резолтата ще е че ако се окопае няма да е чак там закадето ще му трябва истинска голяма!Но това си е лично мое мнение.
                        Като марка на показаната от теб колега лебедка незнам кой ще може да ти кажа "Да става" или обратното.Но все пак успех и дано уцелиш това което искаш
                        https://www.youtube.com/watch?v=xvZ7xkufXn4 HEAVY BONE RACING TEAM

Коментар

Колеги,БЛАГОДАРЯ НА ВСИЧКИ ВИ.След доста мислене,реших да ви послушам и да инвестирам в гуми,пък за лебедка ....ще му мисля по-натам.Май това е по-доброто решение.В този ред на мисли дайте предложения за гуми /ще отворя тема "Гуми за фероза" в раздел "Гуми"? защото тази тема не е за тук.А за лебедката - объркването ми идва от теми като: "Колко тона/либри е лебедката на ЗИЛ 131 ?",тази която съм посочил по-горе и други.Докато намеря решение ще действам с крика и ще чакам съветите ви за гуми.

Коментар

Колеги,БЛАГОДАРЯ НА ВСИЧКИ ВИ.След доста мислене,реших да ви послушам и да инвестирам в гуми,пък за лебедка ....ще му мисля по-натам.Май това е по-доброто решение ...
                            По-добро е, защото по-подходящите за терена гуми ще отложат с доста момента, в който ще потрябва лебедка. На много места, където с асфалтовите гуми би хвърлял лебедка, с правилните гуми ще минаваш без да разбереш.
                            Ние не сме неутрални!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X