Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Лебедка EWP 3500 става ли за...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Лебедка EWP 3500 става ли за...

Здравейте колеги.Питането ми е следното: карам Фероза (ходя за риба и на лов-по сравнително леки маршрути).Ясно,че ако закъсам сериозно- неможе да ме извади.По скоро ще е колкото да ми дава кураж.На ли знаете - понякога ти трябва малко помощ, колкото да зацепиш, да те побутне някой и тн.Харесъл съм тази http://www.runva-winch.com/atv-pulling-winch-20.html , по-скоро цената и.Мисля,че във vromos беше около240лв.Мисля да я возя в багажника(добре укрепена) и ако потрябва да я монтирам на стойка на бронята.За монтажа е лека 10-ина кила.Притеснява ме въжето ф5.4мм и най-вече мотора и железата вътре.Пак казвам- ше се използва само за подпомагане,не за тежък off-road.Моля,не ми предлагайте скъпи маркови - горе долу това са ми възможностите за момента.Знам,че се купува веднъж,но не мисля,че е оправдано за мойте цели да набивам пари които нямам.
    Та да си дойдем на думата - би ли ми свършила работа тази "мощна" лебетка за целите ми, и точно тази марка и модел как са?

Благодарности и Поздрави

От: Лебедка EWP 3500 става ли за...

Първоначално публикуван от smigal Преглед на мнение
    ... Знам,че се купува веднъж,но не мисля,че е оправдано за мойте цели да набивам пари които нямам. ...
    Ами като ги нямаш, защо да ги даваш за това миксерче?!? Не виждаш ли, че на страницата, дето си я дал, хората са написали "atv pulling winch", т.е. лебедка за АТВ? Мощността й е прекалено малка, но за сметка на това въжето й е тънко и късо.

По-добре си купи за по-малко от половината пари един хай-лифт. По-смислен ще е харчът.

П.П. А като караш - карай с малко повече мислене и избягвай да се набутваш на места, откъдето трябва да те вади истинска лебедка.
    Ние не сме неутрални!

Коментар

Не се занимавай с глупости колега,тази лебедка за АТВ,няма да ти е от полза на джипката,ако ти е ограничен бюджета а имаш нужда от лебедка,то си вземи ръчна,ще ти свърши повече работа,а най добре си сложи настрана наличната сума и посъбери някоя стотинка още,за да можеш да си позволиш лебедка за джип,като минимума ти е 6000 либри,и в ситуация ще можеш да разчиташ на нея,и да оказваш съдействие и на други...на Шампион са по 500лв,не е казано че на момента трябва да я сложиш таз лебедка,тя изкарала 10-15 години без нея машината,може да почака още 2 месеца.Успех.
      LZ1BEL "Mud Angels" Stara Zagora
      Warning: any change to the factory design of your vehicle has potential dangers which could result in injury or death.

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
        Ами като ги нямаш, защо да ги даваш за това миксерче?!? Не виждаш ли, че на страницата, дето си я дал, хората са написали "atv pulling winch", т.е. лебедка за АТВ? Мощността й е прекалено малка, но за сметка на това въжето й е тънко и късо.

По-добре си купи за по-малко от половината пари един хай-лифт. По-смислен ще е харчът.

П.П. А като караш - карай с малко повече мислене и избягвай да се набутваш на места, откъдето трябва да те вади истинска лебедка.

Предварително оскам да се извиня ако написаното по-доло ви прозвучи провокативно.Далеч съм от мисълта да споря или да се заяждам и др. такива.Просто ще се опитам да изясня картината и да получа макимум полезна информация.Да я пречупя през моята призма и да направя най-добрият за мен избор.Най-доброто за един,не винаги е най-добро за друг.Та ...
        1.Колега какво имаш в предвид "това миксерче",че е малко като мощност или кофти марка и/или модел?
        2.Виждам,че е за АТВ,както виждам и мощността и.Но както писах тя е за "кураж".
        3.Hi-Lift Jack и купих миналата седмица от редакцията на сп. Off-road.Реших да не пестя пари точно от тук.Оригинален 48'' 240лв.Мискя,че не съм сгрешил с изборът(предстои ми комплектоването му с верика,куки и тн за теглене).А лебетка искам,защото: представи си следното-аз,жена(неможе да шофира) и малко дете.Хубав слънчев ден- язовир.Ловя риба на място до което се стика по стръмен и черен път.Когато е сухо е ОК,ама валне ли малко на връщане точно преди да стигнеш асфалта-проблем.Малко не ми достига.Това е реална случка,а не хипотеза.Ходене по мъките,псуване....,както и да е.Hi-Lift Jack тогава нямах,ама и да имах - файда голяма-сам няма как.Та за това ми се върти из главицата идея за малка лебедка....
        4.Определено когато карам мисля - точно за това с недобре подготвената ми машинка(все още),не се набивам м/у шамарите.Но рискове винаги има.

Поздрави
        П.П.: Пропуснах да спомена,че евентуално ако е тази, то та ще се използва с блок(полиспаст)
        Последно редактирано от smigal; 05-07-11, 20:04. Причина: Допълване на мнението.Без да съм трил или променял др.

Коментар

Първоначално публикуван от belata Преглед на мнение
          Не се занимавай с глупости колега,тази лебедка за АТВ,няма да ти е от полза на джипката,ако ти е ограничен бюджета а имаш нужда от лебедка,то си вземи ръчна,ще ти свърши повече работа,а най добре си сложи настрана наличната сума и посъбери някоя стотинка още,за да можеш да си позволиш лебедка за джип,като минимума ти е 6000 либри,и в ситуация ще можеш да разчиташ на нея,и да оказваш съдействие и на други...на Шампион са по 500лв,не е казано че на момента трябва да я сложиш таз лебедка,тя изкарала 10-15 години без нея машината,може да почака още 2 месеца.Успех.
          Уважавам мнението на всеки.Колкото повече мнения и идеи толкова по-добре.
          Идеята за тази слаба или не лебедка дойде от тази тема: Как правилно да изберем лебедка ? http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=305 първият пост, а именно:
          "Изборът на лебедка започва с определяне на целта, за която ще се използва! Ако вие ще използвате машината си само за излети и леки преходи по пътища (каквито и да са) тогава най-вероятно ще ви свърши работа малка лебедка, която да ви помогне в някоя неприятна ситуация, която иначе ще наложи издирване на местни жители бутане и т.н. В този случай основните критерии са размери, тегло и консумация както и съответните приспособления за закачане и подаване на ток. Дори и за по-тежък автомобил от рода на Defender в такава ситуация може да помогне и лебедка от порядъка на 3000 lb. Но за да бъда разбран правилно става въпрос за малка помощ на сравнително лек наклон и без никаква дълбока кал. Естествено в такива ситуации може да свърши работа и една доба ръчна лебедка или най-добре Hi-Lift със съответните приспособления към него за теглене.

Ако става въпрос за по-сериозни излизания извън пътя правилата за избор на лебедка се променят рязко. Избира се така ..................................."

А тази която съм посочил е дори 3500lb.От тук и объркването ми - кой крив,кой прав.Аз продължавам да мисля,че аз мойте цели тази мощност,ще ми върши работа- не знам да ли съм прав.
          Моля коментирайте и марката,като се абстрахирате за мощността и.

Поздрави

Коментар

Първоначално публикуван от smigal Преглед на мнение
            Предварително оскам да се извиня ако написаното по-доло ви прозвучи провокативно.Далеч съм от мисълта да споря или да се заяждам и др. такива.Просто ще се опитам да изясня картината и да получа макимум полезна информация.Да я пречупя през моята призма и да направя най-добрият за мен избор.Най-доброто за един,не винаги е най-добро за друг.Та ...
            1.Колега какво имаш в предвид "това миксерче",че е малко като мощност или кофти марка и/или модел?
            2.Виждам,че е за АТВ,както виждам и мощността и.Но както писах тя е за "кураж".
            3.Hi-Lift Jack и купих миналата седмица от редакцията на сп. Off-road.Реших да не пестя пари точно от тук.Оригинален 48'' 240лв.Мискя,че не съм сгрешил с изборът(предстои ми комплектоването му с верика,куки и тн за теглене).А лебетка искам,защото: представи си следното-аз,жена(неможе да шофира) и малко дете.Хубав слънчев ден- язовир.Ловя риба на място до което се стика по стръмен и черен път.Когато е сухо е ОК,ама валне ли малко на връщане точно преди да стигнеш асфалта-проблем.Малко не ми достига.Това е реална случка,а не хипотеза.Ходене по мъките,псуване....,както и да е.Hi-Lift Jack тогава нямах,ама и да имах - файда голяма-сам няма как.Та за това ми се върти из главицата идея за малка лебедка....
            4.Определено когато карам мисля - точно за това с недобре подготвената ми машинка(все още),не се набивам м/у шамарите.Но рискове винаги има.

Поздрави
            Еми в такъв случай не се нуждаеш от съвет,ти решението за себе си вече си го взел,слагай и карай
            LZ1BEL "Mud Angels" Stara Zagora
            Warning: any change to the factory design of your vehicle has potential dangers which could result in injury or death.

Коментар

Това за миксерчето беше по отношение на мощността на лебедката.

Друго да кажа:
              Тук в Шумен има едно синьо исузу, човека е сложил отпред едно смешно нещо за да си пуска и вади лодката в язовира с него. Това нещо се нарича лебедка, марка райдер, при това даже не за АТВ, а за велосипед(според външния вид...) И се кълне, че му е помагало да излезе от някои по-тругдни местенца. Склонен съм да му повярвам, че като закъса на една от разходките видях как машинката успява да му даде още маалко усилие, и ахааа да излезе. Е, не успя, ние го извадихме с по-истински лебедки, но това чудо определено му помагаше.
              Ако все пак решиш да си вземеш тази лебедка, вземи си, или си направи ролка за полиспаст. По-добре две. Така почти със сигурност ще се измъкваш от гаден терен. Ако не знаеш как се ползват ролките-кажи, ще ти се обясни.

Ама умната, че имането на лебедка предразполага към експерименти...

П.П. Според мен много повече смисъл има да вземеш някакви по-сериозни гуми, доколкото виждам от аватара сега си с някакви пътни.
              С добри гуми и внимателно каране почти е сигурно, че няма да ти трябва лебедка. Не случайно гумите са първата и най-належаща инвестиция за всеки който възнамерява да кара джип по трудни места.
              А ти щом си се замислил за лебедка явно си такъв.
              Има ли желание-има и начин!

Коментар

Първоначално публикуван от belata Преглед на мнение
                Еми в такъв случай не се нуждаеш от съвет,ти решението за себе си вече си го взел,слагай и карай
                Напротив нуждая се,най-вече колко е надеждна марката.За мощността все още мисля.

Коментар

Добре де, 200 лв събарят ли те?
                  Смисъл понеже лебедките са китайски колкото повече толкова повече. Щото тия либри дето ги пише колко са верни ... Та по-добре потрай още месец и си вземи 6000.

Иначе ако няма да се окопаваш ще ти върши няква работа да те вади. Ако си от София свирни да пием сокче и ще ти разправям подробно.
                  И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
                    Това за миксерчето беше по отношение на мощността на лебедката.

Друго да кажа:
                    Тук в Шумен има едно синьо исузу, човека е сложил отпред едно смешно нещо за да си пуска и вади лодката в язовира с него. Това нещо се нарича лебедка, марка райдер, при това даже не за АТВ, а за велосипед(според външния вид...) И се кълне, че му е помагало да излезе от някои по-тругдни местенца. Склонен съм да му повярвам, че като закъса на една от разходките видях как машинката успява да му даде още маалко усилие, и ахааа да излезе. Е, не успя, ние го извадихме с по-истински лебедки, но това чудо определено му помагаше.
                    Ако все пак решиш да си вземеш тази лебедка, вземи си, или си направи ролка за полиспаст. По-добре две. Така почти със сигурност ще се измъкваш от гаден терен. Ако не знаеш как се ползват ролките-кажи, ще ти се обясни.

Ама умната, че имането на лебедка предразполага към експерименти...

П.П. Според мен много повече смисъл има да вземеш някакви по-сериозни гуми, доколкото виждам от аватара сега си с някакви пътни.
                    С добри гуми и внимателно каране почти е сигурно, че няма да ти трябва лебедка. Не случайно гумите са първата и най-належаща инвестиция за всеки който възнамерява да кара джип по трудни места.
                    А ти щом си се замислил за лебедка явно си такъв.
                    Със сигурност ще сменям гумите,но есента.Тези са Cooper WeatherMaster ST2 зимни,имат грайфер ама са кокъл.Ще избутам лятото,пук ще му мисля после

Коментар

Колегите, които те съветват са най-ползвалите лебедки от целия форум. Съветите , които ти дават са правилни - послушай ги.
                      Не си купувай лебедка за АТВ, ако много настояваш купи си само стоманеното въже, ще ти върши същата работа.
                      Лебедката за по-малък товар НЕ ТЕГЛИ ПО-СЛАБО, голям товар !!!!
                      Тя просто НЕ ТЕГЛИ !
                      Няма да ти работи НА ЛЕК НАКЛОН, на който съвсем малко не ти достига.
                      Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                        Смисъл понеже лебедките са китайски колкото повече толкова повече. Щото тия либри дето ги пише колко са верни ... Та по-добре потрай още месец и си вземи 6000.
                        Много вярно.
                        Като бяхме на състезанието в Нова Черна един патрол вади друг от блатото с неговата си лебедка. WARN9500. Въпреки, че баира беше сериозен, лебедката даже не се замисли, вадеше го като кътен зъб.
                        Аз съм с такава същата дето искаш да си я вземаш, но е 9000 либри. На едно друго състезание не можа да ме извади по същия като стръмност баир, та се наложи да ползвам макарата. А аз съм с витара. Тези малко над тон, срещу над два тона за патрола. Марковото си заслужава парите, но като ги няма...

Пак ти казвам-по добре си вземи гуми отколкото тази лебедка. Ще имаш много повече полза, вярвай.
                        Има ли желание-има и начин!

Коментар

Начи 3500 либри са достатъчни дори за патрул. Справка сервизното му ръководство. Оржиналната електрическа е цифром и словом един тон

Ама тази лебедка с това въженце дали ще свърши работа е вече друга бира.
                          И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                            Добре де, 200 лв събарят ли те?

Иначе ако няма да се окопаваш ще ти върши няква работа да те вади. Ако си от София свирни да пием сокче и ще ти разправям подробно.
                            Да ти кажа събарят не ами ...
                            Както съм писъл - предстои ми купуване на гуми,верига с куки,въже....,а пук съм и с малко дете(не се оплаквам от детето - то е вс. за мен)разходите неспират....
                            От София съм.Може някой ден да пием по бира.
                            Малко сам си оспамих темата с тези отклонения.
                            Никой ли не ползва такива лебедки - vromos ги продава......

Коментар

Е щом те събарят и аз мисля като Кольо, купи си гуми.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X