Обява

Свий
Няма добавени обяви.

обработка и монтаж на алуминиев рифел

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• обработка и монтаж на алуминиев рифел

мисля да сложа рифел 1.5мм на вратите от средата надолу за да не се драскат много от клони но до сега не съм се занимавал с подобно нещо и имам малко въпроси
    ще купа лист 2кв от които ще режа парчетата

зеге BOSCH подходящо ли е за рязане на рифела

ако направа и 4те врати от средата надолу с рифел КАТ може ли да прави ми проблеми с това че е променена конструкцята и други такива и да ме кара да ги махам или да хода на технотест

под рифела се събира вода и кал... ще ти ръждяса за една зима
    помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Е, ако хубаво го обработиш и ги монтираш със силикон отдолу няма да има проблем
      Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

ето как седи на дефендер
        рифела е 2 мм
        и съм го хвалан с нитове и силикон.

Коментар

Re: обработка и монтаж на алуминиев рифел

Първоначално публикуван от kraz
          мисля да сложа рифел 1.5мм на вратите от средата надолу за да не се драскат много от клони но до сега не съм се занимавал с подобно нещо и имам малко въпроси
          ще купа лист 2кв от които ще режа парчетата

зеге BOSCH подходящо ли е за рязане на рифела

ако направа и 4те врати от средата надолу с рифел КАТ може ли да прави ми проблеми с това че е променена конструкцята и други такива и да ме кара да ги махам или да хода на технотест
          Рифела се реже на гилотина. Там където го купуваш ще ти го нарежат. А ако искаш да стане с точност до десета от милиметъра ще ти кажа къде да отидеш, взимат по 50 стотинки на сряз.
          http://ftp.domainbg.com/ymk/1/11.jpg

Коментар

а със зегер дали ще се обработва добре
            понеже нямам точни размери на вратите а и те са малко заоблени по долните краища а искам да направа и дъга около веждата на калника ще го режа и ще го сравнявам на място докато стане в желаната форма

КАТ дали ще прават проблеми за рифела

Коментар

Мене до сега нищо не са ми казали , не вярвам че могат да прават проблем за това .Казваш им че е аксесуар и дотам

Коментар

А освен за гниене и гъзария за кво служи тоя рифел?

Коментар

Реже се и със зеге но трудно. С циркуляр става идеално но не става за дъги. Другият вариант е с плазма, рифела е средно твърд с малко силиций и 1.5мм се режат добре с плазмата. Може да си направиш шаблон от картон като имаш предвид че сряза върви на 5мм от шаблона. Става много бързо и без усилие.
                  http://ftp.domainbg.com/ymk/1/11.jpg

Коментар

Обаче грапаво и неточно.
                    Не съм сигурен, но изглежда плазмените резачки май са изоставена технологи заради лазерите и газерите.

Коментар

Дрън-дрън.От мухата-слон.Вземаш дискове за неръждавейка
                      от тези тънките.Най добре до 150 мм.за малък ъглошлайф.Да
                      можеш да си правиш дъги и извивки всякакви.М/у рифела и
                      ламарината силикон най-малкото по ръбовете да не влиза
                      влага.Проблем от КАТ-никакъв.Пробвано във времето.Ако
                      не искаш да имаш притеснения пръсни го в цвета на джипа.
                      Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
                      Селска фурна аспух нема. Пак същият.
                      В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

А с кво?

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан
                          Обаче грапаво и неточно.
                          Не съм сигурен, но изглежда плазмените резачки май са изоставена технологи заради лазерите и газерите.
                          Стефане лазера не може да реже алумини пробвах го. има варянт с песакуструика но много скъпо .

Моите рофели ги направих на гелотина и след това за да пасне на извивката ги извих на валци , а дупката за дръшката я изрязах с зеге,

Зегето го купих от бриколаж и не някво марково,много лесно се реже с него , и 5 мм дурал ал. рязах и нямаше проблеми .

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан
                            А с кво?
                            С квот ти душа иска Аз го правя с боя.
                            Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
                            Селска фурна аспух нема. Пак същият.
                            В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

Да бе, и аз съм чувал че има лазери които не могат да го режат. Едно време бях физик, и тогава бях лазерджия. Казваха му квантова електроника. Взаимодействието на лъчението с веществото е част от тая разправия. Алуминият и сплавите му имат прилична отряваща способност, и рязането им е неприятна работа. Но въпрос на настройки. Общо взето ти трябва импулсен ИАГ, примерно 500 вата средна мощност, и главното - тоя дето го кара да не го мързи. Иначе верно не реже. Сигурно си ходил при някой СО2, те не са удобни за това.
                              А с флекса може. Просто е много скъпо щото бавно. Ама все пак е по-добре с диамантен диск а не с неръждаемия. Има за цветни метали, за рязане, за шлайфане. Не помня само в Крън ли ги правят или в Енина. Струва 30 лева и стига за един - два човешки живота. После може да се купи друг.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X