Райбера е с надлъжни режещи ръбове и отнема материала при въртене, а онова е с напречни, малки зъби, един до друг и го отнема при съосно движение с отвора..абе може и райбер да е, а може и шабър, пусто за какво ли съм мислилил в техникума, че не съм запомнил?
привет Вальо,на около 1,5км от крьстовището на горнобански и околоврьстното в посока Кременник от дясната страна на пьтя огьват всякакви ролбари,но може би има мальк проблем-машината им работи с определен размер трьби.
Те са "заетите", иначе работят добре...
Ванка, ти ли стоиш зад този "самурай 1"? Ако да, ми пусни на л.с. телефон защото май го нямам да пием по едно заради жестокия оффроуд днес!
Тая твойта резачка, май трудно може нещо да я спре...
Ако ни беше видял днес някой нормален човек, сигурно щеше да се обади в полицията, че са изтървали някакви откачалки!
Това е един инструмент като кочан от царевица със спираловидно разположени зъби и конусовидна форма.. откъм тънката част влиза в отвор и като го издърпва машината той разпробива отвора до размера на изхода си..Интересното е, че се използва когато има висок клас на точност...!
Протяжката не разпробива отвора , а само го калиброва. Отвора е разпробит предварително, и е оставен припуск за калиброването. Този метод се използва за дълги отвори, и такива със сложна форма (не само кръгли). Има протяжки даже и за канали. Това са много сложни и скъпи инструменти, трудни за изработка. Доста дълги инструменти са, като в предната им част (с по малкия диаметър) са разположени режещите ръбове, след това други такива, но обикновено шахматно разположени, и съответно диаметъра нараства в някаква прогресия. Така почти до края, като зъбите са групирани по няколко реда от вид, и накрая е калиброващата част, която не реже , а деформира пластично. Тези последни зъби са с кръгло сечение. Накрая се получава отвор с много голяма точност и ниска степен на грапавост.
протяжката си има и друг вариант при който "кочана" се набутва в отвора, а не се издърпва и той се нарича......, а сега де ?
Това е вариант на протяжката и се нарича прошивка. По рядко се използва. Тук вместо да се дърпа (опън), се "набутва" (натиск).
Приятелю, ти ме спаси!!!!
10 години вече не мога да спя заради тъпата ПРОШИВКА....
ТОВА Е ИНСТРУМЕНТА!!!!!
А и който да питам, като взема да му обяснявам, че кочана се набутва а не се дърпа ме потупва по рамото и ме гледа със съжаление!
За офроуда в неделя ще ви разкаже Вальо и ако се справи
ще качи снимки Вальо от мен шмаш ОК
Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
Селска фурна аспух нема. Пак същият.
В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки
Derhunter направи бясно салто със Самурая си при около 70 км/час по разорана, заснежена нива, измъкна се, изтупа се и каза че му се бил изсипал пепелника, та затова се ядосвал че му е нацапал купето...
После лебедка, хряс прас и Самурая отново излетя...
Не беше лягане на врата ами чисто с коремчето към небето
А този Самурай от 3години го мъча-не се обръща по-лесно
от доста други. А от89г. до сега съм тествал и потрошилдоста4Х4.
При тази ситуация-странично плъзгане висока скорост иканавка
скрита в снега просто няма начин........
Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
Коментар