Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Електрическа палетна количка но с големи гуми??

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • #16
    Само да вметна, че в масовия случай оптималният режим за работа на електрическите ППС е на равен терен. При работа под наклон мноого бързо им свършва душицата, ако въобще я имат.
    При тук зададените условия /към момента/ в промишлени условия се ползват видове ролганги, транспортни ленти и въобще някакви там транспортьори. Има си и колички рабира се /както е дал линкове горе колегата/, даже и за качване по стъпала, има си всичко - въпрос на преценка.
    От камион на земя и от земя на камион ще се ползва ли падащ борд на МПС-то?

    Коментар


    • #17
      И друго което трябва да се вземе под внимание.
      Стоката чуплива ли е и опаковката трябва ли да се пази - демек може ли да се търкалят кашоните. 200 кила все пак не са кой знае каква грижа. В службата понякога се прехвърлят кашони или пакети с такива кила /нечупливо/, за двама души не е проблем от земя на палет или от вилица на земя/падащ борд, според зависи.
      /имаме си мотокар, количка и работим на равно/

      Коментар


      • #18
        Аз съм подобен, но не баш хал… няколко хиляди кашона годишно (но не по 5 на ден ами да кажем няколко пъти по няколко стотин и много пъти по няколко десетки) ми минават през ръцете от единия край на двора, до другия… няма денивелация, но не е равно за палетна количка…

        п.п. РК1 отдавна е пробвано и не е ефективно… по лесно е на ръка…
        Technical Rescue Direct - life lies in courage
        http://www.offroad-bulgaria.com/show...60#post3258660

        Коментар


        • jordanov sv
          jordanov sv коментира
          Редактиране на коментар
          Ааа, няма да се съглася че на ръка е по-лесно, щом говорим за десетки и стотин. Ако съм ти работодател направо забрави да те оставя да ми ги мъкнеш на ръка, хаха.
          Преди сам да разбереш че не е толкова лесно, вземи измисли някаква елементарна "технологична пътека". И после си джиткаш с една количка като на първа снимка в темата, например.
          За РК1 че не е ефективна - също напротив. Сега има всякакви, например с хубаво гумено колело и леген на болтове. Аз с такава с бандажно колело карам три чувала зърно/100 кила/ по разбит плочник около 30 метра. Значи сваляш легена и слагаш някаква елементарна платформа с една каната и си редиш кашоните отгоре и си джиткаш. Ако монтираш и някаква пътечка от П-профили подходящ размер /разбира се - от вторични/ направо ще тичаш и ще си свиркаш.

      • #19
        Абе .... слушам ви мненията и чакам мен или вас да ви споходи идея....
        Наистина ако палетната количка или друга подобна количка като натовариш е по високо от метър и половина да речем - вероятноста да я обърнеш по наклона е голяма.
        В това отношение Станьо си е прав - и на мен ми се е случвало
        icerunner - също си е прав - и аз го карам точно по този начин...На ръце е по лесно - и бързо... Сега товари количката после слизаш с нея и разтоварваш... нерви неам.Взимам го на ръце и прибягваме директно...
        Сега отиваме и на другото :
        Бивши спортисти сме - поддържаме форма - това направо го броим за кардио.Ама взе да става трудно...Долу горе - 30 или 60 кубика - разнородни кашони един кашон от 3 до 33 кг..Общо 5-12 тона...сериозен труд си е
        Засега съм избрал ръчната работа : плащаме много дебело с осигурени напитки - и става номера...
        Обаче - появяват се изненади - примерно вечерно или ще разтоварваме след 5 часа(примерно) и просто не мога да организирам хората...
        Затова ми се ще да механизирам...Не ми се сменя склада(паркинга) защото има всички останали плюсове които са доста сериозни...
        По горе показаха моторна количка от Алито - с две колелета - на цена около 1300.... Изглежда добре - това е достатъчно маневрено за нас. Не знам дали е удобна..Как ще подаваш газ? Акумулатора ще държи ли??
        Другия вариант е - вече намерих количка с големи гуми... Не съм я взел още щото ми се ще да отида да я видя на място...

        Това е...
        По принцип аз съм особен човек. На възраст съм - но благодарение на факта че цял живот съм спортувал и на факта че седя в изключително силно постоянно магнитно поле(неодими) засега се запазвам и по бавно остарявам ама ... виждам зор да пренеса 2 тона материали за около час два най вече ако е горещо(а то е горещо) и не ми е гот. Вече.
        Та ще изчакам още малко коментари тук и ако не се роди нещо - ще отида да видя оназ количка с 4 големи гуми..

        Коментар


        • krassitch
          krassitch коментира
          Редактиране на коментар
          Това за магнитите майтап ли е?Или?

        • sek.1
          sek.1 коментира
          Редактиране на коментар
          В Сливен беше елементарна неграмотност . Фирмата (италианска) се славеше с това че назначава на работа най неграмотните цигани за възможно най ниското заплащане . Машините и бяха последна грижа докарани от Италия . По някаква причина циганина решава с ръчно водима електрическа количка да изкара пале с товар по наклон който и мотокарите го взимат със засилка . Някъде по средата дали губи сцепление дали свършва батерията количката със страшна сила тръгва назад . Мангала не успява да отскочи навреме настрани и беше като ваденка размазан на бетонния под и стената .

      • #20
        Някакъв портативен хаспел и после количка (да се включа и аз във веселбата) ?

        Коментар

        Активност за темата

        Свий

        В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

        Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

        Зареждам...
        X