Здравейте колеги, интересувам се какво ви мнението за верига тип прешлен, сравнение с класическите вериги. Искам да си закупя вериги които да стоят в колата и като ми потрябват за кал или по голям сняг да ги сложа колкото да премина. Не ми трябват за преходи или продължително каране, а просто зя няколоко метра и с оглед на тези 5-6метра смятам да ги поставям само на предните колела. Мисля че за няколоко метра няма да има проблем, в случая Хюндай Туксон 4х4, но се двуомя между двата типа вериги и затова се допитвам до вас.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Класически вериги или вериги тип прешлен.
Свий
X
-
Обикновенно забравяме, че вериги се слагат ПРЕДИ , а не СЛЕД попадане в гадна ситуация и тогава е добре да са такива които да ги сложим най-лесно. За мен класическите (май им викаха мечастъпка) с тел отвътре и гумени обтяжки са добри, дали "най" е въпрос на опит. Возя си ги в колата и ако ти се идва ела пробвай как се слагат, после при някой колега другите и те така.....
0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка
-
Късал съм тип прешлен на задния мост на Чероки, естествено най-вероятно китайски. После ми подариха едни самоделни меча стъпка, които се държаха по-прилично. Сигурно има прешлени произведени от реномирана фирма, но аз не съм попадал на такива. Ся, друг е въпроса, че Черокито е 200 коня на задно и прешлените зацепваха с удар, което неминуемо им влияеше отрицателно. При мечата стъпка натоварването е поне малко по-равномерно.
П.П. Късат се коланчетата за закрепване, разбира се
Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
Из "Златния телец"
Коментар
-
На една разходка дойде един юнак с Панда. Обясняваше, как няма проблеми, че гумите му са галоши, защото имал вериги. Извади от тия с прешлените. Издържаха има-няма 50 метра. След това разбра, че всъщност няма вериги.Русия е бензиностанция, въоръжена с ракети.
Коментар
-
https://tiraksesoari.com/verigi-za-k...za-kamioni-luxПървоначално публикуван от Alexfield Преглед на мнениеНа една разходка дойде един юнак с Панда. Обясняваше, как няма проблеми, че гумите му са галоши, защото имал вериги. Извади от тия с прешлените. Издържаха има-няма 50 метра. След това разбра, че всъщност няма вериги.
Кое е скъсал?
Или са били тип свински опашки?И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ
Коментар
-
Тусона няма място в кал, за която ти трябват вериги, за сняг са достатъчни и само хубави гуми, вериги се слагат за заледено и за собствено успокоение или за пред органите.
Гледай кои се слагат най- лесно, защото е мноого неприятно да слагаш и махаш вериги в някоя гадна виелица, вервай ми и не питай откъде знам
.
-
А бе, слагат се и тогава, когато задължително трябва да стигнеш до някъде, независимо дали има органи или не. Три-четири пъти съм орал по разни чукари, защото нали зима няма и разни вилички може и да не се зазимяват като хоратаПървоначално публикуван от IvanIvanovi Преглед на мнениеТусона няма място в кал, за която ти трябват вериги, за сняг са достатъчни и само хубави гуми, вериги се слагат за заледено и за собствено успокоение или за пред органите.
Гледай кои се слагат най- лесно, защото е мноого неприятно да слагаш и махаш вериги в някоя гадна виелица, вервай ми и не питай откъде знам
.

Из "Златния телец"
Коментар
-
За кола, мечата стъпка си е класическа конструкция. Другите решения са взети от по-тежките машини, защото при голям цолаж на гумата мечата стъпка има драма с теглото и на водача изобщо няма да му е гот да слага верига с тегло примерно 15 кила.Съботата ми вървеше добре докато не осъзнах, че е понеделник.
Коментар
-
Аз пък никога не съм имал вериги от никой вид, никога не съм слагал, пък няма място до където съм искал да стигна и да не съм го направил.Има ли желание-има и начин!
- 1 like
Коментар
-
и аз отдавна нямам, но като млад шофер имах и съм ги слагал дори да изляза от пред блока до булеварда....... не за друго, ми тогава си купувах гуми втора употреба, таман бяха навлезли у нас и си мислех че са върха. после си научих урока, веригите ми умаляха и повече не са ми трябвали
-
И на "сухо" съм монтирал вериги на задните гуми ( на ИФА Л60 ,на Камаз ) за да не губим време в дърпане . Всичко зависи от терена и конкретната ситуация.
На Пандата съм монтирал вериги и в гората, по шумата , на какви наклони излизаше.....,а Ауди 80 куатро с вериги в снега през нивата се движеше като верижна машина.
-
Aз пък никога не съм имал гуми за кал, но ми се е налагало по принуда да минавам на места, за които са били задължителниПървоначално публикуван от Кольо Преглед на мнениеАз пък никога не съм имал вериги от никой вид, никога не съм слагал, пък няма място до където съм искал да стигна и да не съм го направил.

Из "Златния телец"
Коментар
-
Въпрос е май на личен избор и докаде смяташ че може да стигнеш и може би дават някаккаво успокение че имаш нешо в багажника ,но за всички случай говоря за леки ситуации , където си мислил, че ще можеш да влезеш и да излезеш но си останал леко изненадан. Не говоря за тежки терени и екстремни преживявания .Последно редактирано от петко12; 21-03-21, 14:02.
Коментар
-
Като се наложи да минеш някъдето е задължително с вериги искаш не искаш ще си купиш.Карам ски и съм видял доста празноглавци който си мислят че като имат джип и могат да минават и без вериги.А резултата е винаги застанали настрани на пътя и болирано движение и във двете страни,а дядото с корсичката с вериги си минава като пич.Първоначално публикуван от коко келеша Преглед на мнение
Aз пък никога не съм имал гуми за кал, но ми се е налагало по принуда да минавам на места, за които са били задължителни

0 8 76 36 8 542
Коментар
-
Бих прегледал препоръките на производителя по този въпрос и най-вече на кой мост е желателно да се поставят вериги. Задният мост обикновено се включва, когато вече си се окопал с предния а и предполагам, че има някакво ограничение по температура, което обикновено го изключва в най-неподходящия момент.Първоначално публикуван от петко12 Преглед на мнениеВъпрос е май на личен избор и докаде смяташ че може да стигнеш и може би дават някаккаво успокение че имаш нешо в багажника ,но за всички случай говоря за леки ситуации , където си мислил, че ще можеш да влезеш и да излезеш но си останал леко изненадан. Не говоря за тежки терени и екстремни преживявания .
Из "Златния телец"
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар