Това е модела - 9004 Отзад е с пластмасов цокъл с О-пръстен за херметизация.
Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.
купих си Филипс Power2night GT130 (иначе са 55вата) но още не съм ги пробвал на тъмно, ще пробвам и ще кажа поне субективното си мнение - иначе рекламата е страхотна 1/3 повече осветеност на пътя дано поне нещо вярно да има в нея.
Насов, ще се уморяваш повече. И в сложна обстановка може да те обърка. Иначе в правилника няма нищо по въпроса, ама на тебе няма да ти е гот. Обаче слава богу обикновено двете изгарят почти едновременно, така че не се натрупват по много все различни.
Намерих 1 безпризорна хела и се чудя дали да не я сложа. Мисълта ми беше дали чисто технически може да възникне проблем... Инак темата е много важна и за мен, просто само най-новите коли имат яки фарове или незнам, но при мен е много зле положението, особено на къси. Мисля да сложа нови качествени крушки като го вкарам в движение, че не се издържа, особено сега както са изникнали хиляди нови дупки и се налага постоянно да си нащтрек, щот са и големи и дълбоки.
Да бе, джип-не джип - пълно свинство((( За кво плащаме, кой ни изяжда стотинките ...
Никога не съм имал Хела. Знаш ли кво, що например не я пазиш за някой хубав ден, когато ще си имаш прожектор? Такова, търсач. Там без друго ще живее повече и от колата.
Калпавите къси са кажи го масов проблем общо взето на кръглите фарове. Ако крушките не са хептен менте, пиши го че с всичките е едно и също.
Насов, ще се уморяваш повече. И в сложна обстановка може да те обърка. Иначе в правилника няма нищо по въпроса, ама на тебе няма да ти е гот. Обаче слава богу обикновено двете изгарят почти едновременно, така че не се натрупват по много все различни.
Има ISO което казва колко силно и как да светят автокрушките А нали пътуваме към Европа, т.е. максимум до 9-21 месеца няма да имат право да се ползват тук.
ППП: Купих си Филипс Vision Plus (водят се +50%), комплекта е 30 лева и съм много доволен, светят много силно 55/60W.
Има. Ама правоъгълните фарове имат несравними с кръглите къси. Рефлекторите са с 60% по-големи ако не бъркам, и веднага става друго. Пък и по БДСтата пише че късите на тия и тия места не могат да осветяват по-малко(!) от толкова, а дългите - на други места повече(!) от колкото там беше. В новите късогледи фарове пооправиха работата, ама в тях светят фар-лампи, и оптиката вече не е класическата с грапавите разсейватели. Обаче пак е забранено дългите да са особено далечни или разперени.
Това е много стар и много скъп проблем. Той например е главната причина да са толкова скъпи автомобилните превози. По условията на осветеност не могат да се увеличат средните скорости нощем. Значи и средната въобще, което е и главният икономически критерий.
Евросъюза няма нищо общо с тая работа. Европейският стандарт е от десетилетия и винаги се е използвал от Англия до Владивосток. Американският е друг, ама той не ни засяга.
Мен ме засяга много пряко, нали уж съм с квадратни фарове - нищо не дикел Допълнителните (кръгли, от световноизвестна китайска марка) светят в пъти по-добре... Е, вечно ли да карам с тези две тенджери на муцуната, дето с нищо не се връзват естетически?
Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.
Да,да, това може да е причината. Ако опитваш да ги измиеш - с мека бархетна кърпа и спирт. Или по-добре спирт и ацетон. Най-добре с ацетон, ама не лакочистител, в него има 60% вода.
Ама може и да не помогне((
Хахахаха, те са пластмасови целите - поликарбонат...Забрави за ацетона. Единия е помътнял малко, ама и другия който скоро е сменян пак толкова си свети... :x
Всички джипери от това се оплакват, лекува се с по-силни крушки или с ксенон (него съм го отсвирил по политически причини, да си го купуват хората с японски джипове, на фона на техните резервни части е поносимо, а на мен комплекта от двата фара ми е 30 долара, как да си купувам ксенон от 1000 лева?)
Ами, ами, те от мнооого години са истински диелектрични. От преди нашто време още. Това са много слоеве вакуумно нанесени първо никел или алуминий, и после сложен интерфериращ сандвич от SiO и екзотики. MgS, ъъъ ... и така нататък ...) Много е здраво. Ама не бива да се проверява колко. Влагата му пие мозъка през първата микродупчица която намери(((
Затова са пластмасови и с тия идиотски крушки 9004 - влизат ужасно плътно, даже трудно се вадят - като отваряне на коркова тапа е....
Коментар