Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Светлинна лента / Led light bar, видове или как да изберем правилната светлина

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_5565.jpeg
Прегледи:100
Размер:717.3 КБ
ID:7026879 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_5541.jpeg
Прегледи:98
Размер:713.6 КБ
ID:7026880 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_5556.jpeg
Прегледи:97
Размер:814.0 КБ
ID:7026881

Е го комбито,нищо особенно - 2 продълговати зад предната броня и 2 луни по 9 инча на тавана през реле и копче за дулгите, имаш нормални дълги / е крушките са по-яки ма няма как да го усетят на дълги / при изключено копче, а допълнителните влизат в играта при включено,светнат с включването на дългите,по-лесно е и по-бързи и навика си работи.
    Тия за мъгла са 7 пъти по-яки от оригинала,но поне са легални за пътя / единствените дето са легални и като монтаж и като светлинно тяло /
    Пред огледалата са 2 Бахи XL80 с отделно копче от всичко друго,работят и на загасен мотор

На задника съм с 3 допълнителни през бушон зад бронята вързан към задните светлини,а на тавана Бяла и жълта през копче,работят на загасен двигател.

Всичко кое е на тавана е на магнит и буксите са им едни и същи,всичко може да се гласи под какъвто ъгъл си го искаш или в коя да е посока,ако ми трябват луни на заден ход просто ги лепя на задника,а като си нося кабели мога всичко да го наредя на предния капак ако искам. Луните са лепнати зад люка на комбито,нищо не свети на предния капак,при скорост от 170 км/ч спирам преди да ми свърши светлината или няма как да си надбягам лампите / е спирачки и слагах ма това друга тема /

Доброто и лошото - магнитите са по 15-20 долара и държат на вибрации и скорост,нищо не цвили,въртят се лесно,и сменят а им е един болд,от луните имам 3 резервни. Лошото е,че се свалят с рязко дърпане та ако някой е решил,че баш твоите му харесват си тръгва с тях,инструмент не му трябва…….ма за 5-6 години никой нищо не реши тук пък и имам 3 резервни както казах.

Не знам това колко е незаконно в Европа ма знам ако трябва да карам цяла вечер или съм в някоя гориста местност какво да правя. Ако трябват оше снимки казвайте,е вън е,ше се покатеря за нула време
    TOYOTA SEQUOIA ‘11
    W140 S420 '99

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите  Име:IMG_0079.jpeg Прегледи:0 Размер:745.3 КБ ID:7026883

Е това са дълги с Бахите,тия за мъгла са прецакани та светят заедно с дългите,не се изключват както е по закон,12 см кабелче и една цигара време,баш па на дълги нещо да не свети няма как. Това има над 200 ампера алтернатор, на място тия ги подържа поне 40 минути без падане на волтажа

Бахите са с жълти капаци,ако ти трябва яка Бяла светлина скубеш капаците и си ти. На това оригинал са му само крушките за габаритите,че ме домързя да ги сменям, къси са 65 вата,дълги са 80

Ако не искате проблеми с властта ммммммм така не се прави ма аз така си я карам до бакалията и не ме закачат
      Последно редактирано от BENZBOSS; 17-02-26, 18:53.
      TOYOTA SEQUOIA ‘11
      W140 S420 '99

Коментар

https://www.emag.bg/komplekt-4-neodi.../pd/DB3TJR3BM/

Нещо такова е магнита,но много по-голям,по 2 магнита на луна всеки по около 15 см диаметър,а такива фъстъци на линка ползвам за предната част на соларния панел на предния капак,с години никакви нерви,все оше нищо не хвърчи на магистралата
        TOYOTA SEQUOIA ‘11
        W140 S420 '99

Коментар

Босе , кажи за тия , дето са зад решетката , под емблемата .... с колко % им се намалява светенето , по твое мнение ?
          TLC: LJ70 2LT ; FJ80 3FE

Коментар

• BENZBOSS
            BENZBOSS коментира
            Редактиране на коментар
            А за тях не знам,да речем едни 30% но ги бях купил за една лодка която докарах от Уругвай до тука,издържаха 3 месеца в океана и като пристигнах за майтап реших да видя какво има зад бронята,те па паснаха без да дупча и поне са на няма и 2 метра кабел от батерията та се вързаха и лесно. Тия са директ твърд монтаж с болтове,не се въртят и светят директно пред комбито, горните на тавана се леееееко разчекнати та на стотина метра виждам и дясна канавка и платната на 3 лентова магистрала отляво.

Там зад бронята реално е добре да си е 2 редов бар 32-40 инча вместо 4 редови правоъгълни тела ма едва ли ще намеря нещо което идеално да пасва,а тия просто им намерих по една дупка и шат с болта директ, имам даже един резерва,ако нещо умре от много зор

За идея 2 Х 20 инча и един 30 средна ръка барове колко светят………е аз на дълги светя повече от тия,не ми трябват други, то комбито не върви толкова

Име:IMG_0103.jpeg
Прегледи:99
Размер:322.8 КБ
ID:7026890 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_0104.jpeg
Прегледи:97
Размер:395.5 КБ
ID:7026891
          TOYOTA SEQUOIA ‘11
          W140 S420 '99

Коментар

https://totalelement.com/products/88...xoCM5YQAvD_BwE

9 см диаметър държи малко над 12 кг странично натоварване,е така за идея какво примерно стиска 15 см магнит
            TOYOTA SEQUOIA ‘11
            W140 S420 '99

Коментар

Идеята с магнитите много ми хареса. Благодаря!

Кажи тия сандъци и ламБи на покрива много ли шум вдигат над 100км/ч.
              Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
              Съединител - долен, ляв педал.
              Вальо O888557Ч7Ч Silverado 1.3 i

Коментар

• BENZBOSS
                BENZBOSS коментира
                Редактиране на коментар
                Между уплътненията на задната врата,че антената ми беше по-важна и нейния кабел върви до предния прозорец и си влиза в купето заедно с кабелите на Бахите и фаровете зад бронята. Мислех да дупча тавана и да му перна вход кабели от морския магазин,това само леко временно да бъде така и временно си стои 6та година вече,не ми пречи и си работи.

Ако се сетя ‘е снимам,но ако въпроса е дали тече………ми вън вали в момента и ГАРАНЦИЯ е сухо всичко

• blackfirefly
                blackfirefly коментира
                Редактиране на коментар
                Не, въпроса не е дали тече. Не ми стига акъла как да измисля нещо елегантно за тия кабели, за да не влизат между уплътненията на вратите... :/

• BENZBOSS
                BENZBOSS коментира
                Редактиране на коментар
                https://www.walmart.com/ip/Newmar-RA...ionGroupCode=1

Нещо такова тогава търси,по лодките с такива прекарваме дебели кабели за радари,антени,светлини………..не е задължително да дупчиш и тавана,може да е до задната врата на колицата……..ма не трябва да те мързи като мене. Морски магазин трудно ще намериш и това е 7 пъти по-скъпо от пласмасовите за каравани
                Последно редактирано от BENZBOSS; 18-02-26, 20:40.

Изпълнението по тази диаграма би позволило да се включат и при спрян двигател.

Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнение
              Руси ще отговори със сигурност като влезе във форума, но не разбирам какво сложно има във връзването на една крушка.
              Ето ти схема на стандартно свързване. Може да я изпълни всеки средно кадърен жичкаджия.
              You'll never find out - I got no key hole....

Коментар

• blackfirefly
                blackfirefly коментира
                Редактиране на коментар
                Включването на светлините при спрян двигател може да се направи като опция, с копче или LED контролер с дистанционно...

• drukman
                drukman коментира
                Редактиране на коментар
                На диаграмата която аз съм ти дал, могат да се включват САМО на контакт. За това самите релета са закачени за плюса след контакт, а не директно. Може да се премести разрешението където ти е угодно.

• ili4
                ili4 коментира
                Редактиране на коментар
                Прегледах ги. ОК, разбрах ти смисъла за контакт. Това отваря друг въпрос. Целия товар минава през копчетата. т.е при 180 вата, това са 15 ампера. Това означава, че трябва да търся копчета, които издържат на тези ампери, нали така? За бушон ми е ясно къде да го сложа.
                Последно редактирано от ili4; 18-02-26, 18:29.

Връзването при мен по мързеливия начин

Светлини за мъгла светят с габарита,светят и на дълги и на къси,не гаси на дълги как са е оригиналния замисъл
              Луни на тавана и фарове зад бронята светят с дългите през копче,при изключено ти светят само нормалните дълги,при включено копче свети всичко с дългите - къси имаш нормални,дълги включва всичко
              Бахите пред огледалата директ на батерията през бушон - свети на загасен двигател,всичко да изгори като контрол фарове пак се прибирам в нас
              Задни на тавана директ на батерията,светят на загасен мотор,добри ако трябва да разтоварваш ремарке или да поправяш нещо зад теб,за заден ход са се утепали.
              Допълнителни 3 светлини за заден ход вързани пред бушон/шалтер към задните светлини, включваш задна и светят 5 “крушки” вместо само оригиналните 2 умрелника,3те допълнителни ниско на бронята та да виждам на камерата къде карам

Палиш и тя тръгва на габарит с тия за мъгла,така си върви и през деня. При включено копче присветваш на някой келеш с всичките фарове / жената кара на изключено копче,да я питам защо /, включваш задна и светят 5,къси са си къси,дългите са с луните ма тук много на дълго не караме в града

Това е - работиш с едно копче и то ако не искаш да светиш от Орлов Мост до Парламента,иначе си караш и си свиркаш
              TOYOTA SEQUOIA ‘11
              W140 S420 '99

Коментар

• BENZBOSS
                BENZBOSS коментира
                Редактиране на коментар
                Така де,тия на тавана са така,Бахите и те са отделно,ако вземе да клекне всичкото фар по комбито

Тия долу са вързани към светлините за заден ход

Отделно имам една ЛЕД лампа с магнит и 2 метр кабел с пишка за запалка,ако трябва да сменям гума примерно,в багажника оригинално има вход за запалка който работи на запален мотор,аз съм си извадил втори директ към батерията,ако ми трябва за хладилника или лампи до 12-13 ампера

• blackfirefly
                blackfirefly коментира
                Редактиране на коментар
                Да, хубаво е да има вход за запалка, който да остава под напрежение след като врътнеш ключа на колата..

• BENZBOSS
                BENZBOSS коментира
                Редактиране на коментар
                Хладилника за нея е включен,че имам и 2 отделни входа за солари по комбито

Първо, искрено се съмнявам, че тоя ледбар е 180W. Второ, тия 15А не минават през ключетата а през релета(гледай схемичката). 30А релета са по 5-8лв. Разгледай ключетата на моята снимка. За икономия на място и удобство са мини а кабела е 15х0.15мм/2 по спомен.
              Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
              Съединител - долен, ляв педал.
              Вальо O888557Ч7Ч Silverado 1.3 i

Коментар

• BENZBOSS
                BENZBOSS коментира
                Редактиране на коментар
                40 ампера са моите релета по спомен,от компресор,че такива имах под ръка,това за дългите и Бахата,тия на задника са директ копче гаранция ма те са по педя барче,не им трябва реле

Име:IMG_2644-compressed.jpeg
Прегледи:54
Размер:456.9 КБ
ID:7027040

Специално за мързеливи - кабела върви от тавана под уплатнението на задниа капак и влиза в багажника от долу на горе,каквото и да се стича по кабела си капе над задната броня. Малко по-правилно е да бия една дупка в бронята и да го прекарам около задния десен стоп ма това вече не е за мързеливи пък тук тоя номер е точно за такива
              TOYOTA SEQUOIA ‘11
              W140 S420 '99

Коментар

• blackfirefly
                blackfirefly коментира
                Редактиране на коментар
                Е така не ми се ще да се мандахерца кабеляк, ама... както писах по-горе...

• BENZBOSS
                BENZBOSS коментира
                Редактиране на коментар
                Не ми е проблем,седи си там и си свети,можеше и под уплатнението да го прекарам ма мързела движи прогреса. При мен има място за прекарване на кабели зад десния стоп,но трябваше да развия тия болтове за задната броня и да минава под нея кабела,варианти има,но става и по мързеливия начин
                Последно редактирано от BENZBOSS; 18-02-26, 22:16.

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 18,038 в 21:09 на 10-02-26.

Зареждам...
            X