Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Светлинна лента / Led light bar, видове или как да изберем правилната светлина

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Светлинна лента / Led light bar, видове или как да изберем правилната светлина

Обратното ма се разбрахме

Хубав бар е 10 кинта на инч,от там почват тия дни
    TOYOTA SEQUOIA ‘11
    W140 S420 '99

Коментар

От: Светлинна лента / Led light bar, видове или как да изберем правилната светлина

В съвременни условия ЛЕД може да се направи всякакъв. Всякакъв ъгъл на осветяване, с леща, без леша, с всякакъв рефлектор и т.н.
      Поради особеностите на икономиката в мястото, където днес основно е съсредоточено производството им, разликата между ЛЕД за 100 и за 500 лева вероятно ще е чудовищна в полза на тоя от 500, но тази разлика наистина няма да е в светенето, а най-вече в това колко време ще свети и до каква степен реалните характеристики ще отговарят на проектните.
      Съботата ми вървеше добре докато не осъзнах, че е понеделник.

Коментар

Първоначално публикуван от rusev Преглед на мнение

Аз не харесвам решението с монтаж на бара на покрива, защото там поставен, бара издава невъобразим шум. Но пък е красиво и пред кафето е супер.
        Най-харесвам бар със съобразена според колата ширина(може и да е извит) монтиран на бронята или на височината на капака. Да там се цапа повече, но не шуми и лесно се почиства. Ако бара е най-издадената част на джипа няма нужда да се притеснавате, че ще се счупи- баровете са много здрави и ще оцелеят дори при челен удар(пробвано от Чолаков).

Тодоре, дано си доволен!
        Русев, респект - ти си пич! Наистина хвърли светлина по въпроса !!! Евала отново! Доста време си загубил за разлика от първия пост ама изби рибата . Не знам дали с това ще спечелиш клиенти но доверието ми вече го имаш. Аз ще продължа да нося Колумб-а гордо в прякора си!
        Сега, може и да прозвуча смешно но както се разбрахме не ми е позната материята, когато е отпред по капаците и броните ако се натъпче с кал какво се случва с охлаждането...има ли нужда от такова, че виждам оребрение ама ...!
        Yamaha XV1900-личен
        Range Rover L322, 3.0 td6 Vogue-за кучето, 3.6/272 PS 2008- на детето
        JEEP WJ4,7-продаден със сълзи на очи
        Daihatsu Rocky Fourtrak отново ме усмихна

Коментар

Какво знам аз....................
          Благодаря бай РусЕ, доста добро обяснение, и написано на човешки език.

Я сега дай някакво предложение за светлини на два трактора.
          Трябва ми да светят напред и нашироко, и назад да виждам закачения инвентар.
          Има ли желание-има и начин!

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
            Благодаря бай РусЕ, доста добро обяснение, и написано на човешки език.

Я сега дай някакво предложение за светлини на два трактора.
            Трябва ми да светят напред и нашироко, и назад да виждам закачения инвентар.
            GALAXY WL 048S 48W
            Garage 31 Ltd - Classic Land Cruisers restoration

Коментар

• MoridinBG
              MoridinBG коментира
              Редактиране на коментар
              От китайския род барове тези ли са читавите?
              Нагледах се на доста други в алито и амазон на подобна цена, със стотици изглежда искрено доволни клиенти - свети, но от снимките в ревютата осветяването не изглежда задоволително, а малкото, които са мерили, съобщават за по 60-70W реална консумация. При тези по-различно ли е?

...

Аз не харесвам решението с монтаж на бара на покрива, защото там поставен, бара издава невъобразим шум. Но пък е красиво и пред кафето е супер.
            ...
            Някъде към 80 километра в час млякото завира яко. Иначе е удобно понякога, защото осветява зад бабуни, които засенчват фаровете.

Коментар

Към текущия момент, какъв е адекватният избор на лед бар като производител, доставчик и модел? Китайците смело говорят за 300-400-600-700! вата, но от малкото по-задълбочени мнения, като гледам обикновено реално консумират едва 70-80 вата, а осветеността им не изглежда задоволителна по снимките.
              Искам да си взема бар, желателно около 200 до 400лв, който да има адекватна мощност и разпръскване.

Galaxy е супер, че се доставя от реален и доказан търговец с добро клиентско отношение, но технически е ли по-различен от останалите китайци?

Ориентирал съм се към 50" извит. Иска ми се да го сложа над предното стъкло, би трябвало на височина да се изравнява с високата точка на покрива. Най-вече, защото така най-хубаво ще осветяява без много сенки от близки обекти, пък и на визия ми е най-приемливо. На капака ме дразнят непреодолимо много, на бронята идва на нивото на фаровете, който си правят сенки, а и ще ограничи въздушния поток, за който се борят двигател, климатик, автомат, интеркулер...

Коментар

• s_s1
                s_s1 коментира
                Редактиране на коментар
                2R e доказано коректен търговец на българския пазар. Признава гаранцията и специалистите имат опит в осветяване на всякакви оффроуд машини. Конкретно за изделията: Уплътненията му не се разкапват от слънцето и не пропускат вода след едно лято. Лещите/лупи, не потъмняват от УВ лъчението, като повечето китайци. Алуминия не е кашкавален и от вибрацията не изтърват резбите. Има обратна връзка м/у търговски и производствени отдели и дребни пропуски или ненадежни решения в конструкция и светене се отстраняват и корегират.

• rusev
                rusev коментира
                Редактиране на коментар
                Светльо, благодаря за подкрепата!

Едноредова Аврора 50 инча за 320 долара ако е за тавана

Аз бих сложил 2 броя по 20 или 30 инча в решетката
              TOYOTA SEQUOIA ‘11
              W140 S420 '99

Коментар

Пристигна 52" Galaxy LBL Curved директно от 2R - доста солидна изработка, веднага бонус точки за това. Видимо по-добра от повечето барове, които съм виждал последната година на живо по разни джипки и тук таме в продажба.
                На 14.3V дърпа 10.5А. Тооочно 150W. На проба директно от акумулатора в квартала свети прилично и ми покрива очакванията.

Изобщо не съм и очаквал 300W. Радвам се, че не е 60-70, тогава щях да го върна. Бих се радвал обаче, ако коректно пишеше истинската мощност или поне просто 10А консумация. Предполагам, че обявен като 150W ще стане по-трудно продаваем на фона на 300-500-720W чудесата в olx и по магазините в БГ.
                Така или иначе следващата стъпка към истински 300W е също така и поне 2х в цената до 500-600лв.

Коментар

И аз бих се редвал да пишем реалния ватаж, но както казах по-горе, американците наложиха "модата" ватажа да се прави наполовина от обявения.
                  Пък и представи си, ако само на 2R баровете са с наполовина мощност от останалите на съшата цена дали ще си купи някой?

Евтините решения без гаранция( с каквито е пълен нета) нямат и 1/3 от обявената мощност!
                  Garage 31 Ltd - Classic Land Cruisers restoration

Коментар

Колега Русев, прегледах онлайн магазина Ви. Не разбрах за електрическата част. Всичко ли върви в комплекта или е само тялото с захранващ кабел? Ви.дях в секцията аксесоари окабеляване за 1 или 2 светлини, но остават още въпроси.

Моята цел е следната: наскоро се преместих да живея в планината и засега съм с Nissan Pathfinder r51. Ще се замени с Tundra след 2-3 години, но дотогава ще съм с това. На тавана имам оригиналния railing + напречни греди. Искам малко комбо отзад (захванато на задната напречна греда) и голямо комбо (80-90см, хванато на предната напречна греда) отпред, но да се вкл/изкл от различни копчета и да не са вързани с дългите или друг консуматор. Искам да ги захраня от switched power (да могат да се включват само при работещ двигател). Може ли даде насока някой?

Технически съм грамотен, по моторите всичко си правя сам.
                    You'll never find out - I got no key hole....

Коментар

Моите луни са с магнити директно,през реле към дългите,има кръгли магнити държащо по 30-40 килца, нищо не хвърчи до около 170-180, после не знам,не съм ги пробвал

на задника имам 2 през реле и пред огледалата имам на 45 градуса 80 ватови Баха,ако търся нещо или ми трябва да виждам в завои,Дюни,гора………основно се ползват луните зад предната броня и на тавана - както казах вързани с копче през реле към дългите, буксите са им едни и същи та мога освен да си ги въртя как ми трябват ми и да си им сменям местата ако се наложи,предните минават задни за под 3 минути,всичко минава странично под минута,ако си нося кабели за удължение и на предния капак мога да ги наредя
                      TOYOTA SEQUOIA ‘11
                      W140 S420 '99

Коментар

• valyon
                        valyon коментира
                        Редактиране на коментар
                        Босе моля те дай някоя снимка. Да видя как изглеждат при теб.

Извинявам се, да уточня. Относно физическото захващане нямам дилеми, нито при долно, нито при странично захващане. Въпросите ми бяха относно електрическото връзване и захранване.

Ако колегата Русев не отговори до няколко дни, ще мина през Софийския магазин да питам, може и мейл да му пратя.

Нямам проблем и да си платя за монтажа, но да получа всичко и сам да си го инсталирам.
                      You'll never find out - I got no key hole....

Коментар

Руси ще отговори със сигурност като влезе във форума, но не разбирам какво сложно има във връзването на една крушка.
                        Ето ти схема на стандартно свързване. Може да я изпълни всеки средно кадърен жичкаджия.

Натиснете снимката за да я уголемите  Име:LightWir.jpg Прегледи:0 Размер:230.4 КБ ID:7026832

Така изглежда това което аз си бях подготвил. Подготвено е за 6 отделни кръга (фара)

Натиснете снимката за да я уголемите  Име:Light1.jpg Прегледи:0 Размер:386.8 КБ ID:7026833

Преди да намеря в пещерата едно което спестява много прекарване на жица. Е, това.

ПП Ледбар на тавана НЕ трябва да вижда капака на колата. Внимавай с монтажа.
                        Последно редактирано от drukman; 17-02-26, 13:09.
                        Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
                        Съединител - долен, ляв педал.
                        Вальо O888557Ч7Ч Silverado 1.3 i

Коментар

Да ползвам темата..
                          Някой има ли лично впечатление от шума на подобно нещо при скорост 100+км/ч:

Натиснете снимката за да я уголемите  Име:RolLed.jpg Прегледи:0 Размер:90.4 КБ ID:7026838
                          От горе ще стоят е тия 4 фарчета.:

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:MLight2.jpg
Прегледи:69
Размер:487.5 КБ
ID:7026841
                          Прикачени файлове
                          Последно редактирано от drukman; 17-02-26, 13:35.
                          Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
                          Съединител - долен, ляв педал.
                          Вальо O888557Ч7Ч Silverado 1.3 i

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 18,038 в 21:09 на 10-02-26.

Зареждам...
                          X