Обява

Свий
Няма добавени обяви.

От ван до кемпер - или Фиат Дукато по домашно му

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Здравейте отново,

    Обещах да кача още малко снимки от изминалите години (2019-2020) - това са промените, с които приключихме до момента:

    - портативната детска кошара беше сгъната за постоянно на тавана, направихме едно малко детско легло и се наложи да направим малко промени на другото единично легло. Към момента легловата база е едно двойно легло, едно единично легло и едно малко детско легло. Всички легла са фиксирани (не ми се налага да ги разгъвам всеки ден и децата могат/не казвам, че е редно/ да спят на долното легло докато пътуваме). Детските легла могат да се свалят, разглобяват и перат ако се наложи, а малкото легло може да се сваля от стената и да се ползва като портативно легло.
    - най-накрая завърших подвижната врата - отне ми известно време да измисля как да направя перваза, щората и как да спрем въжда да се стича директно от вътрешната страна на вратата. Нощно време на всички прозорци се слага допълнителна изолация (bubble wrap) - за да държи кемпера тъмен иначе малкото ни буди с първи петли. Няколко пъти ползвахме закупеното покривало на Фиама за предния прозорец, но има ограничена употреба и не го оставяме ако кемпера е безнадзорен.
    - сдобихме се с портативни слънчеви панели, които имат ограничена употреба, но се опитваме да сме малко по-еко. Направих семпли комарници за предните прозорци и за страничната врата закрепящи се с магнитна лента. На задните врати, когато са отворени, може да се наметне покривало, което ползваме при по-топъл климат да дава някаквo уединение и да става по-прохладно.
    - последното, с което се сдобихме е портативна палатка за тоалетната, която може да се ползва и като душ кабинка, а после се сгъва и прибира под дюшека на леглото.
    - планираните бъдещи промени включват някакъв различен вариант за единично легло, тъй като голямото дете догодина ще надрастне дължината на леглото си. Към момента нямаме решение, но има резервен вариант да ползваме това: Quechua Camp Bed Air

    Какъв е опита, който мога да споделя до момента:

    1. този тип вътрешен дизайн на кемпер може да бъде подходящ за семейства с деца, които пътуват повече отколкото стоят на едно място.
    2. не е подходящ за луксозни почивки, по-скоро да се разглежда като "палатка на колела".
    3. препоръчвам предмети с двойна употреба - палатка за тоалетна/душ, пласмасови кутии с капак с определена височина - детска вана/складиране/основа на легло, легло което може да се окачва на стена или да се ползва като пгъваемо легло, надуваемо легло, което може да се позва като лодка или обратното и т.н. листа е безкраен
    4. дублирането на предмети ако става дума за две седмици е безсмислено - една паста за зъби, един тиган, едно котле, само 4 чаши/чинии/купи/прибори, чаршаф може да пази сянка/да се ползва за плаж/за завеса и прочее други..
    5. бебешките кърпички вършат чудеса, моето еко извинение за употребата им е че се опитвам да ползвам веро само ако изрично се налага
    6. на всеки 7-10 дена предварително планиране на поне един ден "почивка" за пране, къпане като хората и презареждане с вода в цивилизовано място като къмпинг например

    В следващия пост ще кача маршрутите за летните почивки през 2020 и 2021 да по-реална представа какво може да се постигне с кемпер с подобна конфигурация.

    wallaby'21
    Прикачени файлове
    Откривател на загубени мисли

    Коментар


    • Здравейте,

      Както писах в предишния пост - по долу са качени маршрутите на двете летни почивки, съответно 2020 и 2021.
      Обикновенно летните ни почивки са във Франция и/или някои от съседните държави по пътя ни и финишират с 10-14 дена на Средиземно море. Миналата година (2020) поради специфичната COVID-19 почивката бе две седмици на вила с басеин в Словакия, а избора на път бе продиктуван от променящите се обраничения за пътуване и наличието на "пътни коридори" в края на лятото. Малко детайли в това отношение - в нашето семейство сме с висок риск и избягването на социални контакти бе един от основните фактори около, които трябваше да избераме маршрута си.

      2020 средата на Август - транзит през Франция, две спирки в Германия, транзит през Австрия и евентуална двуседмична карантина в Словакия. Обратния път бе подобен Австрия и Франция можеха да се минават само транзит и за това двете почивки бяха на влизане и излизане от Германия. На връщане нямахме карантина в Англия поради това, че обратния път бе от държава/и с по-нисък риск.. Ако нямахме кемпер с условия да сме независими от магазини/бензиностанции/тоалетни и пр. тази почивка не би била възможна.

      Натиснете снимката за да я уголемите  Име:summer trip `20.jpg Прегледи:0 Размер:303.7 КБ ID:6781077

      2021 средата на Август - поради високия риск за нашето семейство решихме да прекараме ваканцията на Острова. Лятното ни приключение бе с цел да посетим четирите най-отдалечени точки по крайбрежието на Англия. Най-Северната (Hadrian's Wall), най-Западна (Land's End), Южна (Lizard Point) и Източна (Ness Point) точка на Англия. Някои специфични райони като Природния парк Сноудония, Корнуол и Кент, Юрското крайбрежие и Норфолк, както и моите доминанти Eden Project, Monkey World и Stonehenge. Морето е студено за плуване, но децата екипирани с неопрени могат да прекарат до половин час плискайки се и джапайки във водата преди да почнат да посиняват. Уви в Уейлс и на някои други места в Англия от тази година има нови ограничения за кемпери поради това че, много от хората които нормално летят до по-екзотични дестинации тази година трябваше да се задоволят с каквото има/е останало свободно и пазара просто не можа да побере толкова много желаещи за хотели/къмпинги по крайбрежието.

      Натиснете снимката за да я уголемите  Име:summer trip `21.jpg Прегледи:0 Размер:238.9 КБ ID:6781078

      Отново екипажа бе двама възрастни, две деца и голямо куче.

      Последното с което искам да завърша темата е това че, за да прежиее човек приключението " Две седмици с кемпер на почивка" не трябва да робува на дефиниции. Какво ще усеете да направите няма бъде продиктувано от това дали сте с "кемпер", с "ван с прозорци" или с "палатка на колела", а от менталната ви настройка. Големите предизвикателствата са четирима много различни човека (и куче) да не се избиете живеейки в една "стая" за две седмици, а не от това къде ще паркирате, какво ще сготвите и кога ще се изкъпете с гореща вода.

      п.с. Ако намеря време ще пусна един пътепис с картинки, защото природата на някои места е спираща дъха.

      Благодаря, на подкрепилите ни по време на проекта със съвет и знания. Благодаря и на отправилите конструктивна критика, помогнали ни да видим някои проблеми от различна гледна точка!

      С уважение,
      wallaby


      Прикачени файлове
      Последно редактирано от wallaby; 18-10-21, 15:42.
      Откривател на загубени мисли

      Коментар


      • Следя проекта Ви от самото начало.
        Благодаря Ви, че продължавате да споделяте с нас.

        Очаквам отделен пътепис.
        Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

        "Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

        Коментар


        • Браво!
          Your conscience is all you can take to your grave.

          Коментар

          Активност за темата

          Свий

          В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

          Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

          Зареждам...
          X