Обява

Свий
Няма добавени обяви.

халогени WIPAC ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

с риск да се повторя, ще Ви кажа че един комплект ксенони монтирани в основните /къси/ светлини ще ви свети колкото 3 комплекта допълнителни фарове /за мъгла + за дъжд + за сняг и т.н./

Тия полюлеи дето ги слагат отгоре освен че са чупливи, харчат ток като за световно... на ниски обороти генератора не може да им насмогне
    помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

До: халогени WIPAC ?

http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=24277

Коментар

Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/ Преглед на мнение
        Тия полюлеи дето ги слагат отгоре освен че са чупливи ...
        Нещо нямам такива впечатления, но щом казваш ...
        Ние не сме неутрални!

Коментар

Тази тема е от 2005г.

Коментар

Първоначално публикуван от Явор Преглед на мнение
            Тази тема е от 2005г.

Ама е актуална.
            Ние не сме неутрални!

Коментар

Да, наистина темата е актуална. Сега сложих багажник на Ферозата, и се оказа, че мястото под най-предната напречна греда на багажника е идеално да 2 или 4 малки фарчета. Нямам претенции за професионална осветяемост, просто ми се иска като тръгна по горите вечев да виждам по-добре. Обаче въпросът е ще насмогне ли алтернатора ми да захранва още 4 фара, или акумулатора ще падне след първите 15 мин. експлоатация
              2015 KTM EXC 450 six days Argentina
              Toyota Land Cruiser KDJ 125

Коментар

Първоначално публикуван от Vladislav Kostevski Преглед на мнение
                Да, наистина темата е актуална. Сега сложих багажник на Ферозата, и се оказа, че мястото под най-предната напречна греда на багажника е идеално да 2 или 4 малки фарчета. Нямам претенции за професионална осветяемост, просто ми се иска като тръгна по горите вечев да виждам по-добре. Обаче въпросът е ще насмогне ли алтернатора ми да захранва още 4 фара, или акумулатора ще падне след първите 15 мин. експлоатация
                Сложи си 2 ксенона. Харчат 80W общо двата. Светят колкото 6 нормални 55W.

Ако не ти се дават пари тук, вземи си от eBay. На колата съм с такива вече година и няма проблем. Излизат по-евтино от тук. Ако решиш ще ти кажа от кой ги купих.

Осветеността на колата ми се увеличи в пъти, без да заслепявам никой.

И аз ще правя такова извращение, само да насмогна на другите неща, че много се събра.

Ако всичко е в ред, алтернаторя би-трябвало да насмогне. Едно фарче харчи грубо 5А. Ксеноите по-малко.

Ама какво се кахъриш - нали имаш волтмер вътре. То ще се види веднага кое-колко харчи, и дали зарежда или разрежда.

На джипката съм замислил да сложа ксенони на нормалните фарове, + 2 допълнителни отгоре. Някакви малки, за в гората. Още по-кубавото на ксеноните е че греят по-малко от стандартните халогени, съответно ако попаднеш на евтини менте фарчета, е по-малко вероятно да се стопят и всякакви такива.

...Обаче има и друго.... Ксеноните излъчват повече UV светлина, съответно ако стъклото на фарчетата е от евтина пластмаса, старее и потъмнява. Ако е стъкло - проблем никакъв.

Едно допълнение: Тъкй като ще слагам общо 4 ксенона, те ще светят колкото 12 нормални фара. Айде да речем 10. А ще харчат 160W, или някъде 13А. По-добре здраве му кажи.

Иначе най-добре LED фарове, ама там цените са все още свирепи. Иначе това е бъдещето.
                Последно редактирано от sparkybg; 24-03-08, 11:34.
                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

прекалено силните фарове имат недостатъка, че зениците ти се свиват и ако ти се наложи да погледнеш настрани, няма да виждаш нищо...
                  ако слагаш 4 ксенона, нагласи ги да светят на различно разстояние или пък двата външни да светят по встрани...
                  помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/ Преглед на мнение
                    прекалено силните фарове имат недостатъка, че зениците ти се свиват и ако ти се наложи да погледнеш настрани, няма да виждаш нищо...
                    ако слагаш 4 ксенона, нагласи ги да светят на различно разстояние или пък двата външни да светят по встрани...
                    Това ми е целта. Тия на покрива ще са за в гората само. Като ги сложа ще поекспериментирам как ще ми е най-добре. Ще слагам на нормалните фарове H4 от тия, дето се движат напред-назад, и на тавана още два за в гората.
                    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X