Обява

Свий
Няма добавени обяви.

халогени WIPAC ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• халогени WIPAC ?

Някой ползвал ли е допълнителни фарове WIPAC и по специално модела от 100 W ?

Звучи като истинско менте. 100 вата не дават съществено повече от 60.
    Осветеността идва не от тока в крушката а от оптиката.

Коментар

Браво, бе! Много ме зарадва Виж тези джаджи, по специално халогените, дали според теб стават за нещо? Ще черпя

http://www.land-rover-parts-shop.com...?cat=5&model=2

Коментар

Не са крайно лоши според мен,но съм виждал по магаините и доста по-добри-на горе-долу същата цена,а и по-скъпи на "Хела",а пък крушки 100 вата можеш да си купиш почти от всякъде.Аз карах мерцедеса си с такива и мога да ти кажа,че има голяма разлика в сравнение с 55/60 ватовите.

Коментар

Ако знаеш къде има такива решетчици, веднага и евтино - просто ми се обади!
          Никой не е отменял геометричната оптика! Светимостта и други дреболии се уреждат не от тока в крушката. Там има 100 вата ток, на изхода от фарчето няма никви ватове светлина. Кат са толкова баровци ги питай за осветеността. 100 ватова крушка свети мъждиво в гаровия кенеф. Със 100 ватов лазер преди да примигнеш учудено си направил дупка в тухлена стена, и пожара е почнал. Въпрос на оптика

Коментар

Има ли опасност при смяна на щатна крушка от 55 Вата със 100 Вата да се разтопи корпуса?

Коментар

Ако е пластмасов няма опастност, просто ще си се стопи. Безопасно, ако виси на бронята. Обаче става готино като почнат да се топят жиците, гнездата на бушоните, релетата. Смешното е само в това, че тока е два пъти по-голям от разчетния, иначе нищо))

Коментар

Какво менте ? Правят крушки от 1892 година и завода им ев Бъкингам - Англия
                http://www.wipac.com/aboutus.htm

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан
                  Безопасно, ако виси на бронята.))
                  Има ли въобще смисъл от допълнителни фарове на бронята, а не на покрива? Ще се вижда само " ноща на дългите сенки "

Коментар

В Луизиана правят демокрация още по-отдавна. Истинска ли е?
                    На бронята и по-добре под нея е мястото на фаровете против мъгла. На покрива изобщо нямаш право на фарове на шосето. От там нататък е въпрос на прицелване, и на прожектори. А ментарджиите като правило и не знаят кво продават. Във всеки случай за покрива няма смисъл нищо от осветлението от муцуната на колата.

Коментар

Аз си смених идвете крушки със 100 ватови и наистина светеха по-добре.Не разбирам много от токове и осветяемост,казвам само каквото съм видял и изпробвал.Все пак те бяха на основните ми фарове,а те са си с реле,но електричар ми каза,че ако искам да ги сложа на допълнителни фарове задължително ще ми трябва и реле , иначе ме чака малко красиво пожарче и то когато аз не очаквам.А утре ще се разходя по магазините и ще видя какво има като асоримент.

Коментар

Първоначално публикуван от Volk
                        ...Има ли въобще смисъл от допълнителни фарове на бронята, а не на покрива? ...
                        На покрива (поне при мен или поне так си мисля) фаровете Няма да изкарат дълго (България е доста залесена, а някой дървета са със Здрави Клони)

Коментар

Точно това мисля от няколко дни, че трябва да има защитна тръба която да ги поеме.. тия решетчици ще останат на първия клон!

Коментар

Споко .. моята Хела стои на предната броня от пет години ...
                            Тази зима .... снега беше 50-80 см. ... ама останаха ...
                            Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Стоим си значи кротко, и си говорим за геометрична оптика. Представяме си картина на автомобилче гледано отстрани. Представяме си че стои на хоризонтално и гладко до безкрайност място.
                              Съвсем малко по-високо от горния край на колелата има чертичка напред, също до безкрайност. Обаче успоредна на строителната хоризонтала на играчката, и разбира се успоредна на хоризонталата на пътя. Знам че за тоя-оня това е смешно, обаче по всички древни БДСта, ГОСТове, АСОве, ДИНове и ИСОта това си остава неотменимо ограничение. Оста на снопа излизащ от фаровете не може да бъде по-високо от очите на насрещния шофьор на 20 метра. Това са примерните условия за главните фарове.
                              Често съм трошил натопорчени "против мъгела бе брато, кво толко?" на разни паркинги. Щот ги носят за фасон, а не щото да светят ниско-ниско, и да издухват мъглата. Това е важно и полезно. Светят обаче кой-къде от смачканите найлонови маски на дебилните голфаджийчета и подражатели.
                              Същото важи за полилеите. Цялата грамадна рампа на покрива не може да бъде прицелена на повече от дългите светлини. Това по закона. За който не го обича има разни варианти, ама това май е друга история

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X