Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какви лампи използвате за фаровете?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Какви лампи използвате за фаровете?

Първоначално публикуван от Kaskadiora Преглед на мнение
    Най-добрите за джип. Стари (комунистически) жълти крушки на цена 1лв. за бройката.
    само дето светят колкото една свещ от близката църква...
    помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Онзи ден отивам да ми регулират фаровете и се оказа , че едната крушка изгоряла, и не само изгоряла , ами всичко вътре беше стопено , а цокъла деформиран и издут - явно съм попаднал на менте . Гледам пише 60/55 вата, 24 волта (цялата инсталация ми е на 24), но като тръгнах из града да търся се оказа , че всичките , които се предлагаха на 24 волта бяха 75/70 вата. И накрая взех по мощните пък ще видим. После на стенда се оказа , че десния е перфектен, а левия осветява ябълките по къра отдясно. Чак сега ми светна .

Доколкото разбрах стандартните 12 волтови са 60/55 вата, а стандартните 24 волтови са 75/70 вата. А дали е така, кой ще ми каже?
      Фаровете са Н4.

Коментар

Първоначално публикуван от icerunner Преглед на мнение
        Имам спомен, че темата за крушките е разисквана някога, но с търсачката нищо не постигнах. Пък и ако е било отдавна сигурно ще има актуализация на инфрмацията. И така: Какви лампи (крушки) използвате във фаровете и какви са ви впечетленията. Става дума за халогени лампи с нажежаема жичка - не за ксенон. Гледах из голфаджийските форуми бая дискусии има за разни филипс, бош, осрам. Разни +30%, +50%. Все пак това са реномирани марки и едва ли всичко е блъф. Също така някой кара ли със 100W (става дума за офроуд светлини, не за града, така че да разглеждаме свтлината, а не правилника за движение, моля).
        Вземи си ксенони от Явор (вромос). В комплекта има и инсталация с релета. По този начин ще си спестиш проблеми с нагоряли ключове и други подобни. Цената им вече е добра и не си заслужава да се кара с халогени. Два ксенона напълно заместват 4-6 халогена, Просто забравяш за допълнителни фарове.
        http://ftp.domainbg.com/ymk/1/11.jpg

Коментар

Първоначално публикуван от Yordan Kolev Преглед на мнение
          Вземи си ксенони от Явор (вромос). В комплекта има и инсталация с релета. По този начин ще си спестиш проблеми с нагоряли ключове и други подобни. Цената им вече е добра и не си заслужава да се кара с халогени. Два ксенона напълно заместват 4-6 халогена, Просто забравяш за допълнителни фарове.
          +100
          Те това са лампите
          http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...p?t=418&page=4
          sigpic УАЗ-452

Коментар

Sylvania Silverstar Ultra

По каталог,че на Мерца му откача електрониката като му перна различени от мислените оригинално.Разлика ИМА и си заслужава,на 5 коли такива караме и никакви проблеми,най-старите са на около 5 години.
            TOYOTA SEQUOIA ‘11
            W140 S420 '99

Коментар

На едно приятелче с такива по-мощни крушки му се топи ключа на Пасата та от акумулатора требваше да ги гаси
              ONROAD & OFFROAD ONLY WITH ALLWHEEL PERMANENT DRIVE

Коментар

Първоначално публикуван от alex_markov Преглед на мнение
                Няма какво да допълня, когато не съм с Ксенон съм с Филипс, но цените вече много се доближиха, а Ксенона свети МНОГО по-добре и видимоста скача рязко което си е важно за живота и здравето
                Колега ще си позволя да ти оспоря мнението смених филипса със ксенон късите са ОК но дългите се разсейват,разрешението е или слагаш фарове с лупи или не слагаш ксенони а си купуваш 60W на филипс има "нова" разработка 2005г светят по добре от 100W обикновена халогенна ,слагай 4 прожектора насочени в различни посоки и правиш ден
                ПП за да не се запалиш е желателно да ти ги монтират хора които знаят какво правят,че може да има релета 2 ри акумолатор и тн
                Око за око и светът ще ослепее

Коментар

Първоначално публикуван от mslavchev Преглед на мнение
                  На едно приятелче с такива по-мощни крушки му се топи ключа на Пасата та от акумулатора требваше да ги гаси
                  То за тва са релетата
                  Око за око и светът ще ослепее

Коментар

Първоначално публикуван от Ico_Ns Преглед на мнение
                    Колега ще си позволя да ти оспоря мнението смених филипса със ксенон късите са ОК но дългите се разсейват,разрешението е или слагаш фарове с лупи или не слагаш ксенони а си купуваш 60W на филипс има "нова" разработка 2005г светят по добре от 100W обикновена халогенна ,слагай 4 прожектора насочени в различни посоки и правиш ден
                    ПП за да не се запалиш е желателно да ти ги монтират хора които знаят какво правят,че може да има релета 2 ри акумолатор и тн
                    Халогената лампа изобщо не може да замести ксенона, дори и най-истинските,различни технологии
                    sigpic УАЗ-452

Коментар

Първоначално публикуван от Ico_Ns Преглед на мнение

Има ксенони и ксенони все пак.

За H4 вариантите са общо взето 3:
                      1. С местеща се крушка напред-назад. Има 2 стандарта - с 4мм местене и със 7мм местене. Отделно съвсем китайските се правят едно към гьотере.
                      2. С двойна крушка - вътре има 2 балончета - по една за дълги и една за къси. Съответно 4 баластс. За тия дори китайците си признават че не са особено читави.
                      3. Ксенон за късите и халоген за дългите. Късите са ги докарали, но дългите са разместени. Няма как да набутат реотанчето на халогена достатъчно близо до ксеноне и от там фокуса се размества.

Имай в предвид че много от търговците в България предлагат откровени боклуци, дето се вика, от "най-китайските", с цел максимална печалба. Най евтините модели в Китай струват 10-15 долара, най-скъпите 50-60 долара. За биксенон съответно 20 и 80 долара. Отделно ако купиш количество цената пада още.

Отделно не всеки фар позволява интервенция. Някой са по-чувствителни към крушката, тоест положението на балончето/реотанчето, други не толкова.

Средностатистическия ксенон свети като 250W халоген, така че е несравнимо. Отделно читавите имат до 10 пъти по-дълъг живот.

Несравними са просто. А бъдещето всички го знаем - LED. Обаче технологията може да се каже че е в зародиш, и ценита са свирепи. Теоретичния максимум е някъде 700 лумена на ват (по памет), текущо наличните мощни LED са към 50-80lm/W. Има разработки и в момента до към 200lm/W.

За сравнение:
                      Обикновена крушка - 8-12lm/W,
                      Хубав халоген някъде към 30lm/W.
                      Ксенон (официално xenon-metal halide high intensity discharge lamp) - до към 90lm/W, има и такива до към 110lm/W.
                      Луминесцентни лампи - преко сили около 100lm/W
                      Натриеви лампи с ниско налягане - до 200lm/W
                      Натриеви лампи с високо налягане (уличните жълти) - до към 150lm/W

Има и разни екзотики, но няма особен смисъл да ги изброявам.

Всички тия са стари технологии, и не вярвам да има някакво особено подобрение в бъдеще, най-много 20-ина процента (което хич не е малко все пак). Най-много пари в момента се бутат в LED технологията, особено в така наречените OLED (Organic LED). Проблема е късия им живот при големи мощности.

Та така. Аз мойте изводи отдавна съм си ги направил.
                      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

И защо се спотайваш?!
                        Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Първоначално публикуван от bojitch Преглед на мнение
                          И защо се спотайваш?!
                          В смисъл?
                          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                            Та така. Аз мойте изводи отдавна съм си ги направил.
                            Не казваш какви ламби да купиме!

Коментар

Мойте ги взех от eBay. Засега няма проблем никакъв. Ако искаш ще ти кажа търговеца, от който купувам. Вчера си поръчах още едни за фаровете на тавана. $80 с шипинга.

Иначе имам контакти с производители в Китай, ама работят само с фирми. Айде, аз фирма имам. Трябва специално за случая да отворя валутна сметка, та да им преведа парите. Айде да речем и това не е проблем.

Трябва обаче да се поръчат поне 20-25 комплекта, за да излезе шипинга приличен, или около 15-19 долара на комплект. Тия комплекти, които съм решил че са читави, струват 35 долара комплекта за такова количество. Това е цена на производител. Айде да речем някакси ще измрънкам още долар-два отстъпка, можеби 5. С шипинга станаха 50. Мито+ддс (общо мисля 25%), и те станаха $62.50, или 78 лева. Обаче както се сещаш гаранция нямат. Тоест имат, но се обезсмисля от цените на шипинга.

Хубавото е че ги пращат по куриер и пристигат бързо - за 5-7 дена.

Коментар

Гледах в руски сайт много сериозен тест на всички видове лампи намиращи се на пазара и сега не мога да го намеря. Ако ми попадне пак, ще го пейстна.
                                А за твоите лампи - мислех че ползваш нещо от нашия пазар и затова реагирах така.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X