Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какви лампи използвате за фаровете?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Какви лампи използвате за фаровете?

Имам спомен, че темата за крушките е разисквана някога, но с търсачката нищо не постигнах. Пък и ако е било отдавна сигурно ще има актуализация на инфрмацията. И така: Какви лампи (крушки) използвате във фаровете и какви са ви впечетленията. Става дума за халогени лампи с нажежаема жичка - не за ксенон. Гледах из голфаджийските форуми бая дискусии има за разни филипс, бош, осрам. Разни +30%, +50%. Все пак това са реномирани марки и едва ли всичко е блъф. Също така някой кара ли със 100W (става дума за офроуд светлини, не за града, така че да разглеждаме свтлината, а не правилника за движение, моля).
    Technical Rescue Direct - life lies in courage
    http://www.offroad-bulgaria.com/show...60#post3258660

До: какви лампи изплзвате за фаровете?

И по този повод изобщо има ли маркови Н3/12V крушки над 55W ?

Коментар

До: Какви лампи използвате за фаровете?

Най-добрите за джип. Стари (комунистически) жълти крушки на цена 1лв. за бройката.
      Suzuki SJ 410 Samurai, 0888 199 658 - МСС - Варна и близката околия.
      http://www.cardomain.com/ride/2562837

Коментар

Първоначално публикуван от icerunner Преглед на мнение
        Има разбира се, но ако на фара пише 55W а ти мушнеш 100W рефлектора ще изгори много бързо

Коментар

Първоначално публикуван от Явор Преглед на мнение
          Има разбира се, но ако на фара пише 55W а ти мушнеш 100W рефлектора ще изгори много бързо
          И друг възможен проблем-нагарят клемите,направо може да се стопят.
          Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

Коментар

Разгледах добре прожектора. Има голям обем, всичко около куплунга е метал, не мисля че ще изгори лесно.

Коментар

Мисля че под "изгори",Явор има предвид,потъмняване и намаляване на отръжателните своиства на рефлектора.
              Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

Коментар

Това с изгарянето/потъмняването си е чисто до късмет според мен. Тоест до мат'рялите, от които е правен фара. Карах си самарата със 100/90В NARVA. и нямаше проблем.

Сега на SKODA FABIA дългите са ми 100W, пак няма проблем, но на дълги карам малко.

Марковите крушки ти сам си си ги изброил: NARVA, OSRAM, PHILIPS, GE - стига да не са ментета. Аз си ги купувам само от големите вериги бензиностанции или известни магазини (в практикер например има OSRAM, NARVA има в OMV, GE в Литекс, PHILIPS не знам къде.)

20лв. за халогенка не бих дал, а в практикер OSRAM SILVER. уж светят по-силно, но пак са 55W, ама на тая цена....

Не купувай подозрително евтини крушки, както и от разни сергии и тем подобни. Пълно е с ментета, особено на OSRAM и GE. Имах едни, дето се бяха стопили (стъклото) и се бяха издули.
                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Какви лампи (крушки) използвате във фаровете и какви са ви впечетленията.

Във фаровете - стандартни Н4. На детевоза миналата година сложих някакви на Bosch, дето били уж +30%. Наистина на Галопера фаровете светят по-добре, отколкото тези на Патрула, но това може би зависи повече и от формата на рефлектора.

Иначе за каране извън пътя използвам и допълнителните светлини, които са с Н3 55W. Като пална целия полилей (4 или 6 броя) и ми свети добре.
                  Ние не сме неутрални!

Коментар

РІАА е правилната фирма. Само че в Българистан или не са чували за тях, или ако са чували изобщо или ги доставят след месец-два или струват по 30-40 лева бройката и нагоре. Дебили.
                    Друго хубаво нещо е Visteon ама да питате за тях тук пак ще ви гледат мнооого тъпо. Живеем в тъпа държава.
                    Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Само не Филипс..... набутах се с 60 лева за леката си кола и едната изгоря на втория ден.... иначе да - светиха по-добре 2 дена.... а били промо пакет - 2 + 2 за габаритите......

Много съм разочарован.... а нали ... никой не е чувал за гаранция на крушка !!!

Коментар

+1 ! При мене има Н1 и Н3 налични .

Коментар

За да ти светят колега хубаво фаровете не са важни толкова крушките а ел. връзки.
                          Първо си смени инсталацията, прекарай всичко през релета, захранване директно от + и - на акумулатора, кабели мин 2 квадрата многожични, нови букси към крушките, ако се налага нови рефлектори или си измий старите хубаво с веро и си ги исуши и проблема се решава.
                          А относно крушките - всяка фирма има производство на по специални крушки - насочи се към тях. Няма смисъл да слагаш 100/90 или още повече 130/100.60/55 си свети перфектно ако направиш казаните по горе неща.
                          Аз лично ползвам NARVA 60/55 но крушката е леко синкава, пак казвам като погледнеш балона той е леко синкав, а не като на ментетата супер сини. Тази синкавина ти дава допълнителна белота в светлината, която се вижда на момента в който смениш крушката. Не е задължително да търсиш NARVA, ще ти свършат работа и такива крушки от други производители, стига да не са ментета. Ментето пак ще свети но ще изгори много бързо, т.е мястото за купуване на крушки е както каза колега в по горен пост или бензиностанции или по големите магазини.От магазин за авточасти не купувай щото там се продават най лошите ментета а именно на които пише NARVA, PHILIPS, GE и прочие реномирани производители.Ако искаш да ги видиш разходи се до Илиенци или битака и ги виж за по 40 стинки бройкта.И най лошото е че така ги копират че само познавач може да ги познае.
                          Ако обаче искаш нещо повече и след тези манипулации се замисли за ксенон - той вече не е много скъп. Аз лично на джипа не бих си сложил ксенон заради по сложното устройствои условията на експлоатация, но за кола - определено мисля че си заслужава.
                          На моя джип съм с гореспоменатите крушки и с нови рефлекрори от жигула и съм доста доволен.
                          Надявам се да съм бил полезен.
                          Само забравих да напиша че всичките тези изводи съм си направил след дълги заигравки по тоз проблем, щот много обичам фаровете да ми светят както трябва и като светна на някой дето кара на дълги срещу мен веднага да се гаси. Поздрави.
                          VITARA, SAMURAI
                          FIAT PANDA 4x4 CABRIO
                          RENAULT ESPACE QUADRA
                          ...и едно сивикче за града...

Коментар

Първоначално публикуван от samuraj Преглед на мнение
                            За да ти светят колега хубаво фаровете не са важни толкова крушките а ел. връзки.
                            Първо си смени инсталацията, прекарай всичко през релета, захранване директно от + и - на акумулатора, кабели мин 2 квадрата многожични, нови букси към крушките, ако се налага нови рефлектори или си измий старите хубаво с веро и си ги исуши и проблема се решава.
                            А относно крушките - всяка фирма има производство на по специални крушки - насочи се към тях. Няма смисъл да слагаш 100/90 или още повече 130/100.60/55 си свети перфектно ако направиш казаните по горе неща.
                            Аз лично ползвам NARVA 60/55 но крушката е леко синкава, пак казвам като погледнеш балона той е леко синкав, а не като на ментетата супер сини. Тази синкавина ти дава допълнителна белота в светлината, която се вижда на момента в който смениш крушката. Не е задължително да търсиш NARVA, ще ти свършат работа и такива крушки от други производители, стига да не са ментета. Ментето пак ще свети но ще изгори много бързо, т.е мястото за купуване на крушки е както каза колега в по горен пост или бензиностанции или по големите магазини.От магазин за авточасти не купувай щото там се продават най лошите ментета а именно на които пише NARVA, PHILIPS, GE и прочие реномирани производители.Ако искаш да ги видиш разходи се до Илиенци или битака и ги виж за по 40 стинки бройкта.И най лошото е че така ги копират че само познавач може да ги познае.
                            Ако обаче искаш нещо повече и след тези манипулации се замисли за ксенон - той вече не е много скъп. Аз лично на джипа не бих си сложил ксенон заради по сложното устройствои условията на експлоатация, но за кола - определено мисля че си заслужава.
                            На моя джип съм с гореспоменатите крушки и с нови рефлекрори от жигула и съм доста доволен.
                            Надявам се да съм бил полезен.
                            Само забравих да напиша че всичките тези изводи съм си направил след дълги заигравки по тоз проблем, щот много обичам фаровете да ми светят както трябва и като светна на някой дето кара на дълги срещу мен веднага да се гаси. Поздрави.
                            Няма какво да допълня, когато не съм с Ксенон съм с Филипс, но цените вече много се доближиха, а Ксенона свети МНОГО по-добре и видимоста скача рязко което си е важно за живота и здравето

Коментар

над 55 вата са забранени в Европа - дълбоко се съмнявам, че ще намериш маркови...
                              имам ксенон комплект за Н3, ако представлява интерес...
                              помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X