Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ПО-МОЩЕН ГЕНЕРАТОР ЗА НИВА

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: ПО-МОЩЕН ГЕНЕРАТОР ЗА НИВА

Първоначално публикуван от kiro_vd Преглед на мнение
    Две думи---ПЪЛЕН ПРОВАЛ. Първо шайбата е по-широка с около 5-6мм и ремъка се губи в нея, ладовата шайба не става на оста на зиловия генератор- по-тесен е отвора и шпонката е по-тесна. Понеже карам с голфов ремък от хидр-ка намерих шайба от Ауди 80 от генератор, но много е изхвърлен и няма никакво съосие. Мисля, че от Голф 1.3 или 1.6 от генератора ще стане, защото там шайбата е по-плитка, иначе, като подложих една шайба на гайката, която се завива на оста стяга добре, а и идва на шпонката.Ще пиша, като се сдобия с друга шайба и монтирам генератора.
    Как провал бреСъс оригиналната шайба става нищо че е по широка-върти си и зарежда идеално.Така съм карал не знам и аз колко време-ама е доста.Съосието трябва да се направи-няма начин-аз подлагах шайби на оста и преправих захващането на обтегача.
    Пожелавам ти успех с монтажа
    П.П. Защо искаш да слагаш генератор от ГолфТой не е по мощен от Ладовия или е много малка разликата.

Коментар

Няма да слагам генератор от голф, а ще му ползвам само шайбата.Ремъка направо се губи в зиловата шайба и не мисля, че ще може да го върти, а само ще приплъзва, но ще пробвам щом казваш, че така си карал. Монтажа на оптегача няма да бъде проблем, защото намерих една Г-образна планка от БМВ, която мисля, че ще стане.

Коментар

Днес се сдобих със шайба от генератор от Фолксваген Джета и след монтирането и на зиловият генератор се оказа, че пасва идеално на оста и на шпонката, а и съосието е идеално. Ремъка пасва добре на шайбата и мисля до края на седмицата да го монтирам.

Коментар

А бе такак като го гледам тоя генератор е 60А и не 110 както ти си мислиш.Наи малкото такъв генератор дето ти разправя Трапера неможе да намериш в БГ много лесно да не казвам въобще.

Погледни на табелката колко ампера пише!
          Луд умора нема,само се поти!!!

Коментар

Първоначално публикуван от Tsvetan Преглед на мнение
            А бе такак като го гледам тоя генератор е 60А и не 110 както ти си мислиш.Наи малкото такъв генератор дето ти разправя Трапера неможе да намериш в БГ много лесно да не казвам въобще.

Погледни на табелката колко ампера пише!
            Има 110 ампера ЗиЛ-ови генератори по магазините
            Колегата да вземе да го премери колко ампера е ако не е сигурен за този неговия или ако няма табелка на него

Коментар

По магазините може и да намери ама не вярвам тоя дето са му го дали да е такъв.

Я ми кажете номера на тоя 110А генератор
              Луд умора нема,само се поти!!!

Коментар

Първоначално публикуван от Tsvetan Преглед на мнение
                По магазините може и да намери ама не вярвам тоя дето са му го дали да е такъв.

Я ми кажете номера на тоя 110А генератор
                Не го знам номера.Стефан може би е запознат с техническите маркировки и номера

Коментар

абе несъм много сигорен ама май зилов алтернатор нестава за модела ВАЗ.става за москвич имаше нещо различно в тоците.ще прочета утре и ще уточна какво беше

Коментар

Първоначално публикуван от токарев Преглед на мнение
                    абе несъм много сигорен ама май зилов алтернатор нестава за модела ВАЗ.става за москвич имаше нещо различно в тоците.ще прочета утре и ще уточна какво беше
                    Става-аз съм карал с ЗиЛ-ов генератор поне 2 години.Като го монтирах закарах на жичкаджия колата да оправи там релета и кабели защото не разбирам много от токове и не ми се занимаваше.

Коментар

за реле регулатора имаше нещо

Коментар

А, там единствените проблеми са с присъединителните размери на желязото. И с това че по-мощен генератор товари повече двигателят когато искаш от него много ток. Когато не искаш - няма и такъв проблем.
                        Че три жици трябва да се преместят не е проблем разбира се

Коментар

на зила беше 132А

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
                            А, там единствените проблеми са с присъединителните размери на желязото. И с това че по-мощен генератор товари повече двигателят когато искаш от него много ток. Когато не искаш - няма и такъв проблем.
                            Стефане-кажи колко ампера реално е генератор-а на ЗиЛ-а110 или 140 ампера-аз доколкото знам е 110

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
                              по мощния генератор не голи товари за по кратко време от по маломощния.печелим време

Коментар

Уф. Вкарахте ме в беля. Сега утре трябва да търся и генератори.
                                За Зиловете има разни. Има и 110, и 140 и всякакви. А има даже мега извращението безчеткови. Те тва е НЕЩО! Няма кво да му умре, нито под водата. Обаче номенклатурният номер не помня и трябва да го търся. И те са стотина ампера.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X