Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Цифров компас

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • #31
    1200 лв струва много скъп ГПС

    за толкова пари може и джобен компютър с ГПС, може и много други неща, хората с толкова пари си правят кратко пътешествие

    такъв часовник при мойта употреба би издържал най - много 3 месеца ... не си струва
    drive alive

    Коментар


    • #32
      Май няма опастност да ги дам. Човек не може да даде квото няма((
      Къв е тоя ГПС за 150 лева?

      Коментар


      • #33
        купих си го от франция, в един магазин за туристическа и къмпинг екипировка имаше намаление, струваше 90 евро и го бяха намалили на 70, но това е европа е гармин идва от САЩ, можеби съм се набутал но тогава беше въпрос на живот и смърт, обикалях сам едни непознати високи планини.

        може да помни 100 точки и няколко по - къси трака, няма връзка с компютър, има си компас, мери надморска височина ... нормален ГПС с по - малка памет, батериите изкарват по около 16 ч. по - малък е от модерен телефон, не тежи нищо. перфекния уред за ориентиране, когато нещо се е объркало.
        drive alive

        Коментар


        • #34
          Напълно съм съгласен, че за тези пари можеш да си купиш много добър GPS. За мен 1200 лв са много пари. Дори да ги имам на този етап не бих ги дал за часовник с компас, та ако ще и капучино да прави.

          Но ако карам A8, имам лаптор за 5000 лв и живея някъде в неприятната "Бояна" бих си купил 2 часовника за по 1200 лв, за всеки случай.

          За съжаление сензорите на CASIO-то са много чувствителни. Пише, че има защита от грешка и при силно магнитно поле часовника казва, че измерването на посоките с компаса са грешни. Да, ама не, защото във влака компаса се върти накъдето си иска, Север и Юг сменят местата си, а съобщение за грешка така и не идва.

          Като си говорим за компаси, един от най-добрите обикновени компаси, които съм виждал е NATO-вския компас на SUUNTO. Струва около 50 лв в България и има точност 0.1 градуса, доколкото си спомням. Деленията са много ситно награфени на магнитния кръг и се гледадт със микроскопче, като има и мерник за обекта, към който си насочил компаса.
          "...откъде идваш ... и накъде отиваш..."
          http://ftp.domainbg.com/tuono

          Коментар


          • #35
            Моя е такъв, само че "Конус". Обаче сплавта ми се вижда кофти, и още първия ден правих ново нитче на отвеса на ъгломера. Абе, тайван, тва е((( Само името италианско. 40 лева. Или 50, както го намериш.

            Коментар


            • #36
              Първоначално публикуван от Стефан
              А това чудо е автономно, с лоша точност, и умрем от любопитство как отгатва севера. .
              е, добре, а какъв вид е тогава тоя дето ми е в тtuck-a, над огледалото. показва само посоки -n,s,e,w.на какъв ли принцип работи това чудо. не че го ползвам, то си има табели навсякъде, но ми е интересно
              Stop fawkin email me! I'm trying to drink....
              http://www.danasoft.com/sig/mitak.jpg
              http://www.youtube.com/watch?v=A53Mx...eature=related

              Коментар


              • #37
                Помниш ли картинката и опита от уроците по физика в училище? Пръчка - магнит. И железни стружки наоколо, които образуват две симетрични картинки от дъги от двете И страни. Магнитните силови линии. Земята също я заобикалят, нещо като две неправилни полусфери. Това е магнитосферата, която стига до 60 000 км над повърхността на планетата и нещото, което противостои на слънчевия вятър. Без нея нямаше да има нито живот, нито даже атмосфера. Като още една ширпотреба образува йоносферата, озоновата дупка, магнитните бури, полярните сияния, усложненията при метеопатичните болни, други
                Още един номер от училище - електромагнитната индукция. В проводник, който пресича магнитни силови линии възниква електродвижещо напрежение. При подходящи условия от това може да се получи даже ток, като в генераторите. Посоката на тоя ток също е определена от разни правила на разни перпендикуляри
                Е, значи като движиш бобинка през магнитното поле на планетата с едно амперметърче можеш да мериш тока в тая бобинка, и като знаеш правилото за посоката му, можеш да знаеш даже в каква посока ги пресичаш. Това е идеята. Проблема е че това поле не е хомогенно, силовите линии вървят не по строгите класически бъбреци, около полюсите изобщо попадаш в странни дупки, случва се локални магнитни полета да превишават значително планетарния фон. За увеличаване на точността се слагат три взаимно перпендикулярни рамки, и непрекъснато се смятат разни синуси и косинуси, така че токовете да се мерят по-правилно. Обаче пък ето кво казва Туоно за влака, вътре в електрическата машина очевидно си се въртят разни блуждаещи и вихрови полета. Значи компаса си работи, просто местния влаков север се мести непрекъснато и случайно.
                Твоя компас сигурно е като моя - само една рамка. Общата идея Продължавам да се чудя къде е лагера. Макар че сигурно "bearing" има и друго значение

                Коментар


                • #38
                  Мда. В колата не работи по никакъв начин. А bearing разбира се значи пеленг, да се таковам у специалисто.
                  Дисекцията показа - две многовиткови бобинки перлендикулярно една на друга, безкорпусен неизвестен процесор, чип периферия, чип часовник, чип термометър. Празно място за трета бобина, успоредно на едната. Сигурно трябва да има по-читава модификация с корекция на някоя от грешките. Нямам идея защо забива и пише глупости от вибрациите.

                  Коментар


                  • #39
                    сигурно на безкорпусния неизвестен процесор, не му харесва да се тръска
                    drive alive

                    Коментар


                    • #40
                      Той най няма да е проблема. Това е от тия, които приличат на изцапано на платката - кръгло петно от смола право на текстолита. Те не се повреждат току така. Лошото им е че са специализирани - могат само нещо за конкретното устройство, някой ги поръчва във фабрика за интегрални схеми, и от там излизат барабар с платката. И имена нямат, пък и е все едно дали знаеш как са направени. А се държи странно. Без смяна на посоката показанията скачат с десетки градуси, и после забива на едно и също, и все на юг, макар че десет минути вече подскачам на север през бившата картофена нива.

                      Коментар

                      Активност за темата

                      Свий

                      В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                      Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                      Зареждам...
                      X