има ли някаква боя или пяна или и аз незнам какво, което да се нанася върху пода на автомобила и да изолира топлина и шум. задължително е да злепва плътно за пода, който е неравен
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
шумо и топло изолация
Свий
X
-
Препоръчвам специалния материал на Wuerth който е със самозалепване от едната страна, нещо като битум по средата и фолио с оплетка от другата. Перфектно решение за обезшумяване но е необходимо да се защити отгоре механично. Изпробван е, на моята УАЗ-ка под рифела е този материал. Единствения недостатък е високата му цена...
Коментар
-
Първото условие е да няма дупки в ламарината.
После можеш да правиш каквото искаш, важното е да е сандвич. Мекия слой няма смисъл да е по-дебел от 1 см, не дава нищо повече, отгоре му трябда да има нещо твърдо и по-тънко. Повече от два слоя също не дават нищо повече в резултата.
Общото правило е слоевете да са с различна плътност и дебелина.
Коментар
-
направо казвай от каде да си го намеря и ако има желаещ да изреже рифел за отгоре му същоПървоначално публикуван от VPetrovПрепоръчвам специалния материал на Wuerth който е със самозалепване от едната страна, нещо като битум по средата и фолио с оплетка от другата. Перфектно решение за обезшумяване но е необходимо да се защити отгоре механично. Изпробван е, на моята УАЗ-ка под рифела е този материал. Единствения недостатък е високата му цена...
drive alive
Коментар
-
Re: шумо и топло изолация
Ето нещо интересно от форума на рено, обявняват много подробно как се получава добра изолация за не много пари, с доста добър фумоизолиращ ефект но е вътрешна в купето не е отвън.Първоначално публикуван от go go goима ли някаква боя или пяна или и аз незнам какво, което да се нанася върху пода на автомобила и да изолира топлина и шум. задължително е да злепва плътно за пода, който е неравен
http://www.renault-bg.com/forum/view...EB%E0%F6%E8%FFno signature no problems
Коментар
-
Можеш ли да го копираш тук защото иска регистрацияПървоначално публикуван от fanaticЕто нещо интересно от форума на рено, обявняват много подробно как се получава добра изолация за не много пари, с доста добър фумоизолиращ ефект но е вътрешна в купето не е отвън.Първоначално публикуван от go go goима ли някаква боя или пяна или и аз незнам какво, което да се нанася върху пода на автомобила и да изолира топлина и шум. задължително е да злепва плътно за пода, който е неравен
http://www.renault-bg.com/forum/view...EB%E0%F6%E8%FF
LZ1JJJ
Коментар
-
Да не бях обърнал внимание:Първоначално публикуван от daniМожеш ли да го копираш тук защото иска регистрация
--------------------------------------
Копирано от форума на Рено
--------------------------------------
Гледам, че темата се е раздула от последния път...
Преди времи си залепих 5 мм пенополиетилен с фолио отзад на Лагуната, под седалките и в багажника под корите и имаше доста добър ефект. Тя си беше тиха, но стана още по-тиха.
Бях планувал подобно нещо със клиото, но го отлагах...
Но го съчетах с един вътрешен товарен тунинг ...
Набавих си от фирма "ДиТрейд", зад бензиностанция "Темпо" в началото на "Дружба", файърекс 10 мм /защото за съжаление нямаха екобон, а аз не можех да чакам... на Лагуната е с екобон/ 2 листа 2х1 м и 7х1 м микропореста гумас дебелина 6 мм.
Свалих всички кори /седалките бяха свалени предварително - предните за претапициране, задните не трябват за сега - става пикап/ и тавана.
С тавана беше трудно - добре залепен директно към ламарината със силикон, какъвто използваха от "Кобра" за залепване на предното стъкло. На Лагуната има изолация на тавана...
1.На ламарината в кухините от страни залепих файърекс със хелметекс "Прома". На тавана също файърекс целия втори лист, но с двойнозалепващи лепенки и някакъв кофти силикон /белия на снимките/, който приличаше на този от "Кобра" но е калпав, бавно съхне и не го използвайте... по-добре със хелметекс или истински черен силикон за челно стъкло..
Трябва предварително да се изреже файърекс-а по краищата и на местата, където е плафона и сенниците, както и отстрани и отзад, защото ще ви е трудно да монтирате обратно кората на тавана и дръжките...
2.На корите отвътре залепих 6 мм пореста гума, както и под капака на таблото. Под мокета на пода не съм ги лепил.
Напръсках ги отвън със силиконов спрей, да не скърца гумата и ги монтирах обратно.
Ето пак линка:
http://www.fanagoria.net/images/_vti_cnf/mix/tuning/
Остава ми да изолирам прадните врати и вертикалната задна част на багажника, но като има пак време, и да поставя изолация под предния капак - такава сложих на Лагуната и има ефект...
Операцията съвместно с товарната преработка отне седмица с бая прекъсвания... но си заслужава играта - това е по-друга кола вече!
----------------------------------------
материала не е ли микропорестата вата. нещо като шоколада LZ ама от гума направен. продават го в дружба1 на момина чешма срещу борса къро и бензиностанция Б плюс. аз го гледах преди време, имат различни дебелини от 9мм до 21мм, като аз питах за най-дебелата 21мм струваше 16лв/квадрата. въпроса при тези вати е ,че за най-добър ефект трябва да се залепи по цялата площ на парчето вата, а не да пуснете примерно лепило по краищата и на хикс!!! трябва да е добре залепено, и на всякъде за местото което искате да обезшумите за да може да поема звука и да го поглъща. тва от мен
---------------------------------------------------------
Такава вата продават в Mr. Bricolage. Около 15 лв. кв.м. Добра е.no signature no problems
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Така, че, Венци, ще трябва да дадеш по-голяма публичност на твоята проверка.. 
Коментар