Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Нов живот за Баркас В 1000

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Нов живот за Баркас В 1000

Първоначално публикуван от mi6emorkov Преглед на мнение
    При мен имаше служебен 4по4 . Много добра машина
    Ха, за пръв път чувам! Може ли някакви подробности?
    Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Аз имам такова животно,с него започнах бизнеса си ,с двигател от фолксваген е ,лично аз съм го присаждал ,минавал на техно тест и регистрирал в кат .Малко слаб му идва 1,3 -то за тези кила,въпреки че е доста по мощен ,тактовете си казват думата. Ако слагаш 4-т,минимум 1,6 ти препоръчвам.Като окачване-много яко-4 торсиона, никаква поддръжка.Предни главини-горен и долен шенкели на иглени лагери-при редовно гресиране-вечни .Скоростна кутия-здрава и много добре синхронизирана-ако му хванеш оборотите включва без съединител ,няма хър няма мър.2-т то - единсвеният недостатък е разхода,за кубиците си е много добър и пъргав мотор(но не става за катерене на баири).До като беше с него -10 години само бензин и масло.Загрява лесно ,затова му бях монтирал допълнителен радиатор за лятото от маслен радиатор от зил 130 с кранче )).+вентилатор от москвич алеко с дифузьор .В момента 1,3-то е свален щото му свърши ресурса а един 1,6 чака за монтиране но трябва да се преработва фланеца.Разход на газ с 1,3-то -15-16 на 100.Шасито е консервирано от вътре с някаква асфалтова субстанция и не гние но се пали лесно с оксижен например.Много проходим в кал и сняг ,понеже центъра на тежестта му е изцяло разположена върху предните колела а те са движещи и водещи.Имал съм случай когато му бях свалил дървената каросерия и беше само кабина и шаси,при рязко набиване на спирачките,задните гуми се отлепяха от асфалта над 50 см.преди да спре и да си падне на задника.
      Последно редактирано от stoyko; 20-02-14, 21:21.

Коментар

Само с двигателя не е гот присаждането. Кутията е за съвсем други обороти. Двигател+скорости от Ауди е далеч по-добре.
        "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Е да, по добре е само дето на аудито кутията не е изчислена да движи 1100 кила полезен товар+1380-те кила ако не се лъжа на возилото.Ако се кара празен ще издържи бая време само не знам как ще се оправи с полуоските.

Коментар

Пробвано - никакви ядове няма.

Коментар

Полуоските как ги нагласи и какво ауди е донора?

Коментар

Тези от Баркаса.
                Б4

Коментар

Скоростната кутия на Барки(със малка разлика и на варенбук),е нещо което не можеш да счупиш във тази машина.Не знам поради каква причина,скоростната кутия и на двата модела е преоразмерена и държи на невъзможни издевателства.Лесно се преработва и държи на мотори над 250кс,3/4 от машините във автокроса във България са именно със такива ск.
                  Не съм съгласен със недоразумението на Ауди,изключително кекава кутия,със страшно калпави синхронизатори,при скапване на синхронизатор,неизбежно се подбиват челните зъби на префключващата муфа,от което изчезва и насрещната предавка,понеже муфата не може да се премести.Хубавото е,че монтажа на мотор-кутия е лесен(отпадат разни фланци или заварени кожуси)и печелиш още една предавка.
                  Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

А какво ще кажете за двигател лада 21011 към оригиналната ск. кутия - на баркас-а

Коментар

Бащата има Баркас ,и от 5 години е с двигател Рено 1,4 с фланец към баркасовата кутия ,гори 13 газ но му липсва 5та скорост.

Коментар

Абсолютно вярно твърдение - много здава и много добре синхронизирана.

Коментар

Първоначално публикуван от deniz5612 Преглед на мнение
                          А какво ще кажете за двигател лада 21011 към оригиналната ск. кутия - на баркас-а
                          Като ще е гарга,поне да е рошава,2106 е твоят мотор,но е труден за намиране,по-добре виж някое ФВ-1,8-2,0,има ги навсякъде и не са капризни към газификация.Ей така изглежда варенбукова ск,със кожух от лада,монтирана на ФВ:
                          Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Photo-0294.jpg
Прегледи:1
Размер:82.0 КБ
ID:5566659
                          Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Photo-0295.jpg
Размер:99.0 КБ
ID:5566660Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Photo-0296.jpg
Размер:87.7 КБ
ID:5566661
                          Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Тва ми прилича на ск. кутия от ауди а не на баркас.

Коментар

Темата е доста стара, но според мен скоростите на Баркаса са си добри за нормален двигател, като гледам предавателните числа, с изключение на първа е по-бърза например от жигулова. Четвърта даже е свръхдиректна. То на мотора максималната мощност е при 4000 об. което си е малко за двутактов двигател. Даже на последния Вартбург с двутактов двигател от 86та (преди да пуснат VW мотора) е 57кс. при 4800об/м. То на всяка бензинова кола са и достижими тези обороти, та дори и на някой дизели.

Предавателните числа ги видях тук, като само не мога да разбера кое е предавателното число на диференциала.
                              http://www.ifa-tours.de/board/board1...barkas-b-1000/

Коментар

Първоначално публикуван от asuslexmark Преглед на мнение
                                Предавателните числа ги видях тук, като само не мога да разбера кое е предавателното число на диференциала.
                                Би трябвало да е като на варенбука,4,22.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X