Обява

Свий
Няма добавени обяви.

"Стартерна" количка - направи си сам.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: "Стартерна" количка - направи си сам.

Ми,Юри,ако е "толкова умрял" със 120А генератор какво ще прави най напред? Нали основният замисъл беше:"Идеята ми е точно такава каквато колегата lodkar е споменал, а именно да запалиш генератора и да заредиш малко акумулатора ако не е умрял изцяло и следователно докато запалиш да го подпомагаш с идващия от генератора ток." Ясно е,че такава количка не е "всеобхватна",но в някои конкретни случаи може да намери приложение.И ако са му в наличност консумативите-успех в изработката!
    Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.

Коментар

Аз му предложих да си държи още един акумулатор и толкова ,иначе момчет ощом е решило да прави ,няма яд, имам един 120 А алтернатор с нещо изгоряло в него ,ПОДАРЯВАМ !Имам и някой друг бензинов двигател ,та мога да помогна

Коментар

Аз от години (вече поне 20) ползвам това руско изобретение:

http://artefact69.narod.ru/photoalbum30.html

Най отдолу има и схемата.

Мощноста му в режим стартер е 2 киловата а освен това е и зарядно.
        С негова помощ се пали бензинов двигател до 1500 куб. см без проблем с какъвто и да е акумулатор (дори и без акумулатор, само двигателя да е карбураторен, иначе не отговарям за последствията по електроникта).
        Последните години го ползвам да си паля трактора (самоходно шаси Т16МГ) с един стар акумулатор който от 64Ah когато е бил нов сега я има 20Ah, я не.
        Honda Transalp XL600v PD06 1993 - откраднат в Лондон.
        Honda Varadero XL1000 SD03 2011

Човек е 80% вода и ако няма мечти или цели в живота, това е просто една вертикална локва.

Коментар

Е добре де, а примерно компонентите за това "руско изобретение" достъпни ли са по магазините за електроника? И другото което е , предполагам че ще се нуждае от голям трансформатор, а с неговото снабдяване предполагам ще има проблем.
          Май май това изобретение е по добър вариант от моето и по компактен, но не е мобилно. В смисъл че се нуждаеш от постоянна ел.мрежа.

Коментар

Честно казано не съм търсил защото никога не ми се е налагало да го отварям или ремонтирам. Предполагам, че ако няма точно същите компоненти то със сигурност ще се намерят заместители с подобни характеристики (все пак е зарядно за акумулатор, не е ракета :-) )

За мобилноста си относително прав, да не е мобилно в смисъл на автономно и има нужда от ел. мрежа, но определено е доста по-мобилно в смисъл на преносимо от това което ти си замислил. Ти ще си прецениш най-добре дали те усторйва или не, според нуждите/условията които имаш. Просто реших да го постна за да имаш още една опция. Все пак ако можеш да си намериш ДВГ и алтернатор за без пари (както се казва) твоя вариант може да излезе икономически по-изгоден.

Аз например съм си решил донякъде проблема с ел. мрежата с един 50 метров кабел и това до сега ми е стигало. Все пак ставаше дума за подпомагане при палене в гаража, не в гората :-) Разбира се има и гаражи, в който няма ток и тогава е по-сложно.

Това което ти плануваш определено е лесно осъществимо. Имаки предвид че посоченото от ме устройство до сега винаги ми е вършило работа в подобни ситуации (а по тт данни е 2000 Кв) означава, че всеки един алтернатор който има 160-180 А би трябвало да стане перфектно за твоя замисъл (2000 Кв : 14.4 В = 139 А)

Не знам защо, но ми се върти в главата друга констукция от това което си нарисувал ти. Нещо с двигател от косачка (има саморегулиране на оборотите обикновенно около 3000 об/м) и алтернатора под него директно вързан на вала на двигателя на косачката + един 12 В акумулатор например от UPS или аларма за възбуждането.
            Honda Transalp XL600v PD06 1993 - откраднат в Лондон.
            Honda Varadero XL1000 SD03 2011

Човек е 80% вода и ако няма мечти или цели в живота, това е просто една вертикална локва.

Коментар

Схемата на руското изобретение е подробна и добра но липсват означенията на компонентите, в смисъл техните характеристики.
              А относно моя вариант, двигателя ми е мотоциклетен и затова съм си харесал такъв вариант. За да е по "производителна" тази количка, тъй като трудно ще се намери 12V 180-200Amp генератор , затова два генератора по 120Amp ще свършат работа, само може би ще се товари малко двигателя като са два генератора ама едното за сметка на другото.

Коментар

за два такива генератора мотора да не по малък от 5 коня ти трябва

Коментар

Малко извън темата(и не точно), имам едни въпрос за едно старо зарядно за акумулатори. Сдобих се с едно зарядно Пернишко производство от старите от едно време. На него има само две копчета за 6 и за 12V ама нямат означения(или са изтрити през годините) и ще го използвам при нужда както е нагласено(на 12V). Зарядното е 3,5Ампера. Та въпроса ми е, ще имам ли проблем ако го използвам защото на плюсовия кабел който отива към акумулатора оригинално бил имал някаква защита(или бушон) а сега е свързан директно. Има ли някаква опасност за акумулатора, досега си е зареждало без проблеми и без изгърмели акумулатори, така че не вярвам да е опасно ама все пак да се допитам до по запознатите. Ако не се сещата за омдела на зарядното утре ще го снимам, че може и отворено ако искате да го разгледате .

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X