Обява

Свий
Няма добавени обяви.

летни гуми "асфалт и кал"

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Здарсти Паджеровод
    а колко струват нови такива , колко ти излезнаха?
    Дисем , 31/10.5 как се превежда?

Коментар

Първоначално публикуван от borko73 Преглед на мнение
      Здарсти Паджеровод
      а колко струват нови такива , колко ти излезнаха?
      Около 800 с демонтаж, монтаж и баланс.

Коментар

не исках да пускам нова тема, че ставам досаден сигурно вече) затова ще питам тук ) как да разбера зимните ми гуми до колко градуса външна температура са създадени да издържат?имат ли някво означение? в смисъл ако ги карам през лятото ще се прецака ли материала от който са създадени? мисля змините бяха повече каучук? моите са Хаанкоок 235/75 15 кал и сняг , съвсем нови.
        а и да допълня, че моето каране е не повече от 5-6000 км на година

Коментар

в смисъл ако ги карам през лятото ще се прецака ли материала от който са създадени?

Ако искаш да имаш зимни гуми за следващия сезон, НЕ ги карай през топлото полугодие ...
          Ние не сме неутрални!

Коментар

да де затова питам , мерси
            чувам че малатестата са добри , ама аз джипа всеки път ще го качвам на баира минимум с 5оокила цимент или друго) дали щше издържат???нали са регенерат?

Коментар

На въпроса към Disem:
              31/10.5/15 = 265/75/15

След това:
              При положение, че караш 5-6 хил.км. на година, тотално безмислено е да правиш зимен и летен комплект. По-добре карай една гума през цялата година и на 3-тата (или 4-тата година, при твоето каране) ги смени с нови.

Иначе при джиповете, гумите са за offroad (All Terrain [AT] или Mud Terrain [MT]), също така има и чисто on-road гуми вече (на които си пише onroad). Само вторите биха могли да се делят на зимни, летни и прочие. При гумите, където има % за ползване извън пътя тези понятие (известни ни от гумите за леки коли) са невалидни.

За гуми на какъв джип става въпрос?

Коментар

Още по точно - 267/76/15

Коментар

благодаря Яро, става дума за Корандото - единственото във форума за сега
                  ами за 5000 на година най-много и то като се замисля до вилата ми са 60 , ама после навъртам още 250 -300 по лощи пътища за материали , така че от тия 5000 на година можже би 2000 са черен път
                  а и докато е на планина колата мога да им слагам по един картон от страни на гумите заради слънцето и ето вариант
                  предишната ми кола форд ескорт - я карах от 97 до 2006 края и навъртях около 60 000 км. като дойде ли зима от ноември до март колата стои в гаража с малки изключения. а и може би със зимния грайфер да се катери по добре по лошите пътища , хъм
                  а гумите са Ханкоок м+с 235/75 15
                  Последно редактирано от sir Borko; 27-01-07, 21:59.

Коментар

Първоначално публикуван от disem Преглед на мнение
                    Аз предлагам много добри GENERAL 31х10.5х15 и 265х75х16 и търся 255х65х16
                    Каква е цената на 31х10.5х15 ? Подходящи ли са за асвалт?
                    VARADERO SD2

Коментар

Re: летни гуми "асфалт и кал"

Голяма грешка че си си взел зимни гуми при положение че караш джипа 40% по черно . Най добре вземи едни кобри и хвърляй зимните в гаража ...
                      Фенери, sorbe.bg, реглаж на преден мост

Коментар

това, че имат надпис M+S въобще не значи, че гумите са зимни! почти на всички всесезонни гуми има такъв надпис! ОСОБЕНО НА КОРЕЙСКИТЕ... а и както каза Яро, аналогията с гумите за леки коли е само при по-нежните "шосейни" гуми... всички А/Т и М/Т гуми имат надпис M+S

твоите Хенкок кой модел са?
                        помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

не знам къв модел са, джипа беше с тях като го взех. евентуално ще си взема някакви ама се чудя още , между АТ и МТ

Коментар

няма място за колебание

Коментар

не знам къв модел са, джипа беше с тях като го взех. евентуално ще си взема някакви ама се чудя още , между АТ и МТ
                              не ми казвай, че на гумите не пише модела...

ако искаш нещо по-евтинко, вземи си малатеста кобра - особено щом ще правиш малко км и то доста от тях оффроуд...
                              помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Евтино решение за гуми 4х4 АТ, МТ и т.н. можеш да видиш тук: http://www.colwaytyres.co.uk/4x4.htm , мисля че ги внася http://www.supernova-m.com , но може да ги намериш и другаде.
                                По принцип съм останал с впечатление, че гумите за оф-роуд са летни, особено от тези с много агресивните шарки не може да се очаква добро поведение на лед, явно контактната повърхност е малка. Типично зимните обикновено имат грайфер като на лека кола.
                                Аз лично карам с Fulda Multitrac 4x4 (On/Off Road) дават ги като всесезонни за "medium off road applications"
                                Мойте впечатления са, че на пътя са много стабилни и през зимата. Извън пътя съм закъсвал само веднъж, защото потъна целия заден диференциал в един мочур, но сигурно за тежък оф-роуд не стават.
                                ONROAD & OFFROAD ONLY WITH ALLWHEEL PERMANENT DRIVE

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X