Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Алтернатива на компресора....за гуми

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Първоначално публикуван от V93
    E, в конкретния случай се оправихме с това. Макс. 20-на атмосфери.
    Когато го купувах ми казаха, че не може да залепи разбортирана гума. Ама се оказа, че можело ...
    Абе, бяхме много добър екип И освен, че я залепихме, го направихме в условия не особенно подходящи за целта. Не знам колко лед и колко сняг затворихме в гумата, но в София извадихме около 2литра вода

П.С. Ма що дърпане и духане имаше, докато стгинем крайтата цел
    RB Patrol Team

Коментар

До: Алтернатива на компресора....за гуми

Първоначално публикуван от deepdiver_ Преглед на мнение
      Искам да споделя нещо,което предполагам може да бъде полезно на джип-арите.Предварително се извинявам ако не съм открил "топлата вода" и моля модератора да изтрие темата ако е дискутирана.

Та става дума за следното: Аз като водолаз.... не съм срешал колега,които да има помпа или компресор в лекия си автомобил.....използваме малка дебелостенна бутилка 1.5-2 литра на която работното и налягане е 150-200атм. Такива се носят за резерва от рапанджиите които все още се спускат със старите руски бутилки за авариини ситуации.

Бутилката 2ра употреба струва....5лв...кран оригинален руски 10тина лв....маномерър може да се измъкне от някоя помпа.... до 50лв максимум имаш резервоар за въздух който може за секунди да напомпи няколко гуми на трактор.

Ако имате интерес мога да кача и снимки...

Недостаък е ,че трябва да имате под ръка компресор за въздух 150-200 атм....при нас по морето......има много...
      много е просто.
      пълниш я с азот.
      преливаш от една бутилка в друга.
      или нещо такова.мисли в тази посока.

Коментар

Първоначално публикуван от хонда Преглед на мнение
        много е просто.
        пълниш я с азот.
        преливаш от една бутилка в друга.
        или нещо такова.мисли в тази посока.
        колега, не се обиждай, но простите неща са за простите хора.....
        Колокото по-як е джипа - толкова по-търсен е трактора... :twisted:

Коментар

Бутилка водолазна от 400лв. до 3500лв.
          Станция за пълнене - от 10000лв. на горе, правете сметка. Цените са от новооткрит магазин за водолазна екипировка намиращ се в кв. Гоце Делчев.

Коментар

Чава, малката бутилка ще ти помогне да забортираш гумата без проблем , но че цената и е 5 лв..... не ми се вярва. За тази цел винаги си нося флакон с етер (изистарт или нещо подобно).
            PATROL 2.8TD КЪСА БАЗА -МАЛКО ПИПНАТ
            КТМ 990 ADVENTURE , SUZUKI DRZ400-E,YAMAHAYZ250F
            0899187766

Коментар

Забортирането на гума се прави много лесно с помощта на въже и щанга. Който не го знае номера помпи като луд.
              Aкълa e кaтo жeнскoтo нepaзпoлoжeниe. Нe ти ли дoйдe нa вpeмe, нe гo и чaкaй!

Коментар

Я обади.

Коментар

Правиш една обиколка на гумата с въжето по средата на протектора и връзваш на възел. Мушваш щангата м/у гумата и въжето и започваш да я въртиш. Така навиваш въжето и му съкращаваш дължината. То започва да смачква гумата и тя излиза настрани като уплътнява бордовете по този начин. Помпиш гумата и си свиркаш с уста, а в почивките ме споменаваш с добро и пиеш бира за мое здраве.

Коментар

Гърч. Тва почти като паленето на мотора с буксирното въже вместо с умрелия акумулатор.

Коментар

Описанието е бавно. В реално време е по-бързо ако ползваш компресорче за помпане. Пък е за предпочитане пред запалена гума. Вече ми се е случвало и за това го знам

Коментар

Гърча не е от въртенето на въжето. А от изненада. Ама то и закона на Ом е очевиден. След като ти го подскажат)

Коментар

За гума от камион слагаш маркуча и пускаш въздух .Взимаш една чашка бензин лискаш я в гумата палиш клечка кибрит и хвърляш чува се ДУМ гумата се залепва и започва да се помпа.
                          К мирной жизни не пригоден.
                          Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
                          ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

Първоначално публикуван от stariat Преглед на мнение
                            За гума от камион слагаш маркуча и пускаш въздух .Взимаш една чашка бензин лискаш я в гумата палиш клечка кибрит и хвърляш чува се ДУМ гумата се залепва и започва да се помпа.
                            Тъй де. Нали и аз това разправям. Така запалих една гума преди да науча номера с въжето .

Коментар

Всъщност май би станало и с тираджийски колан за стягане на товари. Има си всичко, и мачка доволно добре.

Аз така или иначе си нося 2 броя в джипката. Кеф ти за теглене, кеф ти за гуми (второто не съм пробвал).

Е, за отговорно теглене не става. Ама и такъв съм си набавил. Стои си мирно и кротко където трябва, и се вади само когато трябва.
                              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

И аз да се запиша в темата :
                                Имам един пожарогасител, не знам май е руски, тежи поне 12-13 кила, та въпроса ми е дали мога да го напълня с азот за да си имам под ръка в колата и ако може дали е удачно ?
                                Идеята ми е да си махна резервната гума и да си използвам мястото за други цели като преди това си купя комплект за бързо лепене на гуми и при евентуално спукване да използвам азота като компресор за повторно напомване !

Тъпо, не тъпо, питам, а ако получа отговор добре !

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X